Followers

Saturday, 29 May 2021

AQIDAH BUKAN PERKARA MAINAN!

AQIDAH BUKAN PERKARA MAINAN

Tempoh hari saya buat artikel ni panjang lebar. Kini saya ringkaskan dan muatkan laporan polis seperti disarankan oleh PDRM berkaitan ugutan Ahmad Fadzli Yusof dan penipuan online marketing yang dilakukan oleh Tengku Asmadi Tengku Mohammed (DTA), Atomy Gerakan Missionary Kristian. 

Ini laporan polis berkaitan ugutan Ahmad Fadzli Yusof terhadap saya dan penipuan online marketing yang dilakukan oleh Tengku Asmadi Tengku Mohammed (DTA), leader Atomy Gerakan Missionary Kristian. 

Point utama saya aqidah. Perang salib dan perang aqidah sudah lama bermula. Menjadikan jenayah cyberbully dan body shaming. Tanpa mereka semua dan sesiapa pun sedar. Benak mata hati memang yang baik nampak salah dan yang salah sentiasa nampak betul. Teruskan membaca. Terima kasih. 🥰

Saya bernama pena Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta, Ex Atomy Batch ke 2 TERjebak dengan Atomy Gerakan Missionary Kristian melalui dakyah Temgku Asmadi Tengku Mohamad (DTA). Sehingga ke saat ini sudah dua kali DTA biadap dan berlagak sombong ugut hendak saman saya. 

Kronologi :

  1. Ugutan Haji Ahmad Fadzli Yusof, NLP Malaysia, Presiden TAMRIN.
  2. Ugutan dan penipuan Dr. Tengku Asmadi Tengku Mohammed (DTA), Penceramah bebas, Motivator dan Pengerusi TAMRIN. Laporan polis sudah saya buat atas nasihat gang lariba Dato Seri Che Yuseri, kononnya Pesuruhjaya Pertubuhan  Jenayah Kebangsaan Negeri Terengganu. 
  3. Sebelum itu ugutan, fitnah dan tohmahan daripada Fahmy Adam Coach bersama sekutunya Amir Shahmi Md. Ali
  4. Kebiadaban Amin Idris, Pengacara, Motivator dan Setiausaha TAMRIN menuduh saya toksid. 
  5. Pencuri fakta bukti saya dan meraih simpati crowd pada posting Afyan Mat Rawi, Perunding Kewangan. Padan muka facebook sudah hilang. Aniaya saya lagi.
  6. Bisnes MLM Atomy Gerakan Missionary Kristian.
  7. Disebabkan ramai yang menghubungi saya berkaitan Atomy Dan Gerakan Missionary Kristian ni, saya telah siap sedia menulis dalam beberapa siri perkongsian  di laman sosial saya. 
  8. Tujuan, supaya masyarakat awam jelas, faham dan lebih berhati-hati memilih bisnes dan tidak terjebak dengan Gerakan Missionary Kristian yang semakin keterlaluan sekarang ini. 
  9. Akibat taksub dan buta mata hati ramai kelabu mata mengabaikan ini adalah bab aqidah. 
  10. Saya juga akan menulis  perbuatan mereka seperti nama di atas dan beberapa orang lagi yang telah ugut, aniaya, tohmah, fitnah, tuduh dan apa sahaja berkaitan dengan Atomy Gerakan Missionary Kristian, juga berkaitan psikik dan scammer penunggang agama seperti PDRM maklumkan kepada saya melalui pengalaman saya sendiri. 
  11. Saya hanya beradab dan hormat orang yang berADAB dan hormat kepada saya. Jika orang mula tidak beradab dan tidak hormatkan saya, saya hilang terus rasa hormat kepada mereka. Lebih-lebih lagi jika melibatkan perkara berkaitan aqidah dan unsur penipuan. 
  12. Sebab saya juga pernah menjadi mangsa penipuan psikik dan scammer penunggang agama, pernah hampir kehilangan nyawa saya. 
  13. Usah mencari masalah dengan saya atau buat saya mula bersuara. Bila saya mula bersuara (menulis), semua kebatilan mereka yang mencari masalah dengan saya akan dikeluarkan kepada awam.
  14. Jadi sila beradab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut. Saya akan tegur terus tanpa kita siapa atau apa title mereka. Peduli apa saya? Usah ingat mereka kaya-raya dan berpangkat tinggi saya takut dengan mereka.
  15. Ya. Saya memang suka screenshot perbualan. Ini kan bukti. Biarlah awam tahu. Kenapa perlu saya sorokkan? Hendak takut apa? Allah kan ada.  
  16. Ini perkongsian saya terdahulu sebelum saya menulis di dalam Blog Panji Alam Nusantara ini

    1. BONGKAR : BISNES MLM ATOMY DAN GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN
    2. REPORT POLIS YANG RAMAI INGIN TAHU
    3. APA NAK JADI DENGAN PEJABAT MUFTI? Artikel ini saya simpan tidak padam.
Bukan like yang dikejar. Aqidah Islam yang saya kekal jagakan. Saya memang anti scammer (penipuan) dan anti perkara memesongkan aqidah. Hendak bunuh saya? Allah sahaja yang menjaga saya. Makhluk, produk dan objek tidak memberi bekas kepada saya melainkan dengan izin Allah.


Puteri Nur Cahaya, Cikgu iEta, DTA SCAMMER, ATOMY, GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN, Tengku Asmadi, DTA, Tengku Osman meroyan, mohd sulutan scammer, atomy scammer, afyan mat rawi scammer penipu, pencuri, pengecut, penakut
Dreamy Foundation tu apa? Itulah kelas yang diwujudkan oleh CEO Bisnes MLM Atomy, untuk visi misinya Gerakan Missionary Kristian. Menurunkan visi misi Gerakan Missionary Kristian tidak membatalkan hasrat dan gerak kerja dakyah Missionary Kristian ya. Sumber kewangan tetap daripada dan kepada untuk Gerakan Missionary Kristian juga.
 

Umat Islam tidak akan berbangga berjaya membuatkan website berkaitan Dreamy Foundation Gerakan Missionary Kristian diturunkan demi menghalalkan Atomy, Gerakan Mubaligh Kristian melalui pembelian produk Atomy, Korea Selatan. Produk Muslim kan ada? Atas alasan apa jika benar Mukmin Muslim berbangga dan bersungguh-sungguh benar mendakyah ramai terlibat sama  dengan Gerakan Missionary Kristian? Tahukah tidak perkara AQIDAH BUKAN PERKARA MAINAN?



Laporan kepada Jabatan Agama Islam sedang saya siapkan dari tahun 2020 sehingga ke saat ini 28/11/2021 jam 10:19 pagi saya kemaskini artikel ini. Laporan telah saya berikan kepada Pejabat Mufti tetapi tiada sebarang tindakan diambil pun. 

Saya baru dimaklumkan semua perkara berkaitan perlu dilaporkan kepada jabatan Agama dahulu. Hurm. Pensyarah saya yang beri cadangan pun tidak tahu prosuder. Saya lagilah tidak tahu. 🥴

Saya pernah hampir mati nyaris hilang nyawa akibat perbuatan syirik, khurafat dan sesat oleh doktor perawat psikik scammer penunggang agama. Ianya tidak sama dengan teraniaya akibat scammer duit. Scam aqidah lebih melampau biadap kurang ajarnya kerana mereka berterusan biadap tohmah, fitnah sehingga ke saat ini berkomplot mengaibkan maruah dan AQIDAH saya.

Kejam dan keras hatinya kau.

Ya. Saya kejam pada mereka yang kejam dan biadap terhadap saya. Doa orang teraniaya InShaaAllah, Allah maqbulkan. 😊

YAHUDI DAN NASRANI TIDAK AKAN RELA

Jelas ayat al-Quran di bawah ini Yahudi dan Nasrani tidak akan rela selagimana orang-orang Islam tidak mengikuti cara hidup mereka.


وَ لَنۡ تَرۡضٰی عَنۡکَ الۡیَہُوۡدُ وَ لَا النَّصٰرٰی حَتّٰی تَتَّبِعَ مِلَّتَہُمۡ ؕ قُلۡ اِنَّ ہُدَی اللّٰہِ ہُوَ الۡہُدٰی ؕ وَ لَئِنِ اتَّبَعۡتَ اَہۡوَآءَہُمۡ بَعۡدَ الَّذِیۡ جَآءَکَ مِنَ الۡعِلۡمِ ۙ مَا لَکَ مِنَ اللّٰہِ مِنۡ وَّلِیٍّ وَّ لَا نَصِیۡرٍ,

Bermaksud

Orang-orang Yahudi dan Nashrani tidak akan ridha’ kepadamu hingga kamu mengikuti millah mereka (QS. al-Baqarah: 120). Sumber


Hadith sampaikan

Dulu masa saya menuntut ilmu di pondok, Ustaz saya ajar Hadith ni,

بَلِّغُوا عَنِّى وَلَوْ آيَةً

Maksudnya,

 Rasulullah s.a.w. bersabda: “Sampaikan dari ku walaupun sepotong ayat."


Keterangan Hadith

  1. Hadith ini merupakan ingatan daripada Baginda s.a.w. kepada umatnya supaya menyampaikan apa sahaja daripada Baginda s.a.w. yang diketahui kepada masyarakat.
  2. Mereka yang diberi kelebihan oleh Penciptanya dengan sedikit ilmu pengetahuan yang bermanfaat, diminta berkongsi kemanisan itu dengan saudaranya yang lain. 
  3. Walaupun hanya sepatah perkataan, namun sekiranya dilihat mampu memberi kebahagian kepada seseorang, sebarkanlah.
  4. Betapa indahnya persaudaraan dalam Islam, perasaan individualistik dan egois dikikis daripada hati umatnya bagi menjamin kebaikan dan kesejahteraan seluruh umat manusia.


Selepas itu, Ustaz saya semasa si pondok pajar Hadith berkaitan halal dan haram. Jelas halal dan haram tidak boleh bercampur.

Sabda Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud:  

Sesungguhnya halal itu jelas dan haram itu jelas dan perkara yang berada antara halal dan haram itu adalah perkara syubhah yang tidak ramai manusia mengetahuinya.”  (Hadis riwayat al-Bukhari dan Muslim)


Tetapi hadith ini ada orang silat seni gayong Fatani Putrajaya memertikaikannya. Saya tidak pasti adakah beliau itu anti hadith. Biarlah. Bak suami saya pernah berpesan, 

Hati kalau dah benak, depan mata yang salah pun dikatakannya betul". Kata suami saya. 🤭

 

Hadis 40: 06. Sesungguhnya yang halal itu jelas dan yang haram itu jelas

[Sumber diakses pada 26 Dis 2021 @ 7:39pm].

HADITH KEENAM

عَنْ أَبِي عَبْدِ اللهِ النُّعْمَانِ بْنِ بَشِيْرٍ رَضِيَ اللهُ عَنْهُمَا قَالَ: سَمِعْتُ رَسُوْلَ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ يَقُوْلُ : إِنَّ الْحَلاَلَ بَيِّنٌ وَإِنَّ الْحَرَامَ بَيِّنٌ وَبَيْنَهُمَا أُمُوْرٌ مُشْتَبِهَاتٌ لاَ يَعْلَمُهُنَّ كَثِيْرٌ مِنَ النَّاسِ، فَمَنِ اتَّقَى  الشُّبُهَاتِ فَقَدْ اسْتَبْرَأَ لِدِيْنِهِ وَعِرْضِهِ، وَمَنْ وَقَعَ فِي الشُّبُهَاتِ وَقَعَ فِي الْحَرَامِ، كَالرَّاعِي يَرْعىَ حَوْلَ الْحِمَى يُوْشِكُ أَنْ يَرْتَعَ فِيْهِ، أَلاَ وَإِنَّ  لِكُلِّ مَلِكٍ حِمًى أَلاَ وَإِنَّ حِمَى اللهِ مَحَارِمُهُ أَلاَ وَإِنَّ فِي الْجَسَدِ   مُضْغَةً إِذَا صَلَحَتْ صَلَحَ الْجَسَدُ كُلُّهُ وَإِذَا فَسَدَتْ فَسَدَ الْجَسَدُ كُلُّهُ  أَلاَ وَهِيَ الْقَلْبُ [رواه البخاري ومسلم] 


Terjemahan hadith:

Dari Abu Abdillah Nu’man bin Basyir radhiallahuanhu dia berkata, 

Saya mendengar Rasulullah shallallahu`alaihi wa sallam bersabda, "Sesungguhnya yang halal itu jelas dan yang haram itu jelas. Di antara keduanya terdapat perkara-perkara yang syubhat (samar-samar) yang tidak diketahui oleh orang banyak. Maka siapa yang takut terhadap syubhat berarti dia telah menyelamatkan agamanya dan kehormatannya. Dan siapa yang terjerumus dalam perkara syubhat, maka akan terjerumus dalam perkara yang diharamkan. Sebagaimana penggembala yang menggembalakan hewan gembalaannya di sekitar (ladang) yang dilarang untuk memasukinya, maka lambat laun dia akan memasukinya. Ketahuilah bahwa setiap raja memiliki larangan dan larangan Allah adalah apa yang  Dia haramkan. Ketahuilah bahwa dalam diri ini terdapat segumpal daging, jika dia baik maka baiklah seluruh tubuh ini dan jika dia buruk, maka buruklah seluruh tubuh; ketahuilah bahwa dia adalah hati “. (Riwayat Bukhari dan Muslim).


Saya tidak mahu hurai tentang Hadith. Cuma kongsikan sahaja. Saya fokus berkaitan Bisnes MLM Atomy Dan Gerakan Missionary Kristian sahaja. Kisahnya begini,

Puteri Nur Cahaya, Cikgu iEta, DTA SCAMMER, ATOMY, GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN, Tengku Asmadi, DTA, Tengku Osman meroyan, mohd sulutan scammer, atomy scammer, afyan mat rawi scammer penipu, pencuri, pengecut, penakut
Selepas saya buat laporan polis saya diugut oleh Ahmad Fadzli Yusof (Presiden TAMRIN), saya hubungi Tuan Ahmad Iqram Muhammad Noor. Masa ni saya tidak tahu beliau dan Firdaus Wong satu kumpulan.

Saya maklumkan kepada tuan Ahmad Iqram Muhammad Noor,

  1. Saya Ex-Atomy Batch ke 2 di bawah Tengku Asmadi (DTA). Beliau minta nombor report polis saya berikan.
  2. Pada 24/12/2020 saya telah merujuk hasil kajian Ustaz Ahmad Iqram Mohamad Noor dan rakan-rakan influencer lain sebagai pengukuhan tambahan maklumat yang saya ada.
  3. Seterusnya saya mendapat maklumat lanjut daripada gang muamalat Lariba yang diakhirnya barulah saya tahu, mereka itu pengecut. Yang bernama Dato Seri Che Yuseri (captain-day) kononnya Pesuruhjaya Pertubuhan Pencegahan Jenayah Kebangsaan Negeri Terengganu minta saya sahaja buat laporan polis. Mereka buat perkongsian untuk tarik crowd ke page mereka sahaja.
  4. Selepas itu, saya telah dijemput bekerjasama beri keterangan berkaitan oleh PDRM Ampang Jaya.
  5. Selepas itu, pegawai IPD Bukit Aman hendak berjumpa unoficcially saya tolak. Jumpa di Balailah sudah kenapa perlu jumpa unofficial?
  6. Saya sedar ini berisiko besar malahan nyawa saya dalam bahaya. Tetapi demi aqidah saya perlu berhadapan juga. Sebab saya yang  berani buat report polis atas sebab penipuan saya kesan dan sebab faktor keselamatan saya. 
  7. InShaaAllah saya bekerjasama dengan PDRM yang saya pasti mereka tidak ambil serius report saya ini jika tidak berkaitan Gerakan Missionary Kristian yang merbahayakan aqidah dan negara.
  8. Laporan telah saya hantar kepada Pejabat Mufti Wilayah Persekutuan melalui email pada 26/2/2021. Tetapi mereka tidak ambil tindakan keluarkan fatwa sepatutnya.
  9. Kepada JAKIM dan Pejabat Mufti Negeri Kelantan juga saya telah emailkan laporan berkaitan Atomy Gerakan Missionary Kristian ini.
Paling biadap, Asmadi pernah beritahu semasa live di fbnya, dia sudah lama kaji bisnes MLM Atomy bukan MLM dan mengaku semasa sesi perbincangan dengan Tuan Firdaus Wong Wai Hung bila beliau bertanya,

Bro, Bro you tahu tak Atomy ni Gerakan Missionary Kristian? Tanya Firdaus Wong.

 

Ya. Sudah lama tahu". Jawab Asmadi.

Tidak tahulah saya jika video itu sudah dipadam atau tidak di you tube beliau. Masa saya pernah berada di dalam group Firdaus Wong ada disiarkan video tu. Jika ada agenda lain Wallahua'lam bissowab. Biarlah mereka dengan Allah sahaja yang berjawab. Kerja saya selesai di atas kemampuan saya sahaja. Cukup.

Memang biadap Tengku Asmadi  Tengku Mohamad (DTA) ini mempermainkan aqidah ramai. Itu pun ahli yang taksub tidak nampak dan buta mata hati disebabkan taksub kepada  beliau. Iyalah, orang tersohorkan? Saya suri rumah sepenuh masa, isi masa lapang sahaja sebagai Freelance Blogger, Social Media Expert Coach dan Speaker Digital Marketing. 😊

Bermula 24/5/2020 sehingga 25/5/2020, dua (2) hari saya mencari penyelesaian. Sebab tu saya kata saya ni dianiaya. DTA pula ayat berbelit-belit menulos. Sekejap dia tulis dia lihat. Sekejap dia tulis dia buat. Sekejap bukan dia yang buat. Cakapnya berbelit-belit. Memang kena basuhlah jawabnya. Saya pantang orang menipu saya dan cakap berbelit-belit ni.

Ya masa tu memang saya marah sebab mereka berdua ni, menipu dan main-mainkan aqidah saya. Orang bukan Islam dan munafiq sahaja tidak kisah agama dan AQIDAHnya dipermain-mainkan tahu?


Ini saya yang saya nyatakan kepada Tengku Asmadi Tengku Mohamad (DTA).

  1. Saya tak sukalah perangai Leader macamni. Tak telus.
  2. Berkali-kali bukan sekali saya tanya bab pairing tu tau. 
  3. Kalau dah lama bersahabat dengan dia kenapa hal saya tak pair-pair ni tak juga selesai-selesai? 
  4. Mudah sangatlah kan cakap memaafkan tak berfikir effort saya selama ni?
  5. Tuan Suami saya pesan, "Janganlah buat aniaya. Cakap berdegar-degar dalam TV motivasi semua. Hakikatnya aniaya orang".
  6. Sudahlah. Saya tak akan percaya sampai bila-bila dah yang nama Tengku Asmadi Tengku Muhammad ni. Sama sahaja dengan Fahmy Adam penipu putar belit alam. 
  7. Selama ni saya dengar sahaja. Now saya sendiri teraniaya. Mula-mula cakap  tengok line. 
  8. Si King yang salah dok kata saya salah? Apesal dari awal saya dok tanya si King yang kata sahabat 30 tahun tu saya nak masukkan guna ID saya di kanan dia suruh masukkan bawah Afifi jugak²? Dia tak jelaskan betul²?
  9. Berkali-kali saya tanya kenapa saya tak pairing dia tak bagitau pun kena buka di kanan guna ID saya? Walhal bukan saya tak beritahu dia saya dah letak di kiri? Nak senang naik dan isi semuanya untuk diri sendiri?
  10. Lepastu cakap macam ni pulak? Si King cakap lain. Anda cakap lain? Putar alam sungguh.
  11. Yang buat ni bodoh. Buta hati. Sepatutnya semak dulu. Bukan semberono letak orang. Tak BERADAB kacau line saya. 
  12. Lepas saya tekan tanya baru si King kata sebab nak cepat pair. 
  13. Bodoh ke apa tak semak line saya lurus ke bawah tu yang sebelah bawah Nur Hashimah tu kosong? Atas arahan bodoh siapa buka line kanan? Elok saya jadi pair kau orang kacau putuskan line saya. Macamtu ka yang dicanang nak tolong ahli?Atas alasan apa tak refer saya sesuka hati potong putuskan line saya. Bodoh ka apa?
  14. Dulu dalam zoom cakap apa yang dilihat itulah dia yang sebenar kiri dan kanan. Now auta pulak cakap lain? Mana pergi 313 dicanang-canang. Anda fikir saya ni bodoh sistem seperti beribu orang lain sudah teraniaya tu. Sudahlah.

Asmadi tidak dapat jawab sebaliknya dia offer saya nak bina balik rangkaian saya dan minta zoom dengan Sulutan (King). Tidak ingin saya. Saya memang sudah tidak hormat dengan scammer penipu online marketing dan scammer aqidah ini. Menipu satu dunia dengan ayat-ayat scam dia dari mula awal PKP sehingga ke hari ini.


Saya nyatakan sekali lagi. Saya memang hilang hormat jika saya tahu saya ditipu. Saya hanya beradab kepada orang yang berADAB dengan saya sahaja. Orang biadap seperti mereka semua di dalam perkongsian saya ini, selama-lamanya saya tidak akan hormat lagi

Jadi kalian jangan hairan kenapa saya gunakan perkataan kurang sedap dibaca kepada mereka semua kerana itulah yang layak kepada mereka semua. Nasib saya tidak mencarut. Tunggu juga ni saman dari Tengku Asmadi Tengku Mohamad (DTA). Setakat ugut dua kali itu sahajalah dari tahun lepas, berlagak. 🙄
Saya akan kemukakan saman". Lepas tu beliau padam conversation.

Hek eleh. Ingat saya hairan dengan orang biadap seperti beliau? Masuk court pun laporan polis ada. Apa saya takut? Saya bukan jenis makan rasuah pun. 🙄


Bulan 9/2021 Asmadi ugut saya. Huk alohlah. Berani bersemukalah. Apa barang jadi Motivator, penceramah bebas jika sekadar ugut saya di ruang komen orang gila isim yang saya tegurusah sebarkan amalan perang menyimpang aqidah itu? Demi menegakkan kebatilan semua sanggup jadi pembohong. They destroy their aqidah and my beliefe to them



PENIPUAN DTA SECARA BERTERUSAN

Berikut adalah penipuan yang telah dilakukan oleh DTA secara berterusan. Ini point utama saya serahkan email laporan berkaitan Atomy Gerakan Missionary Kristian kepada Pejabat Mufti Wilayah Persekutuan pada 26/2/2021.

  1. DTA TIPU ATOMY BUKAN BISNES MLM.
  2. DTA TIPU TEKNIK MARKETING RUJUK SINI
  3. DTA TIPU SISTEM HIERARKI RUJUK POINT 1 DI ATAS.
  4. DTA TIPU ISI FORM MEMBERSHIP DAHULU BARU ISI FORM DISTRIBUTOR.
  5. DTA TIPU TIDAK PERLU CARI ORANG.
  6. DTA TIPU ATOMY MALAYSIA TIADA KAITAN DENGAN ATOMY KOREA.
  7. DTA SALAH GUNA KUASA SEBAGAI PENGERUSI (TAMRIN).
    1. DTA sebagai Pengerusi bersama Presiden Pertubuhan Perunding Latihan & Motivasi Muslim Malaysia (TAMRIN) telah menyarankan setiap ahli menyertai Atomy bagi setiap penyertaan program-program mereka anjurkan seperti program NLP dan program-program Motivasi samada melalui facebook personal, fbpage atau pun group Telegram telah mereka wujudkan.
    2. TAMRIN SELAR METAMORPHOSIS TETAPI TAMRIN TERLIBAT DENGAN GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN.
      1. Tahun 2019, TAMRIN telah menyelar Afnan Rosli seorang Motivator pemilik silibus Kelas Metamorphosis dalam beberapa siri posting mereka. Amin Idris sebagai Penolong Setiausaha TAMRIN dan Marry Anne (Jawatankuasa TAMRIN) juga telah mengecam dan menyelar Afnan Rosli melalui posting peribadi mereka.
      2. Malangnya pada tahun 2020 diawal perintah PKP berkuatkuasa, semua jawatankuasa TAMRIN telah menyertai Bisnes MLM Atomy yang jelas menyalurkan dana kepada Gerakan Missionary Kristian dan kesemua mereka telah menyeru followers masing-masing menyertai Bisnes MLM Atomy. 
      3. TAMRIN halang Metamorphosis, rujuk pautan berikut :

1) https://bit.ly/3fQZvqh

2) https://bit.ly/3uY98b6

3) https://bit.ly/3vWEa4q


Saya bukan magu membela sesiapa pun. Tetapi hendak anda tahu betapa kejinya mereka buat terhadap pemilik Silibus Metamorphosis itu aib, begitulah yang telah mereka lakukan terhadap saya. 

Kini mereka sebenarnya lebih keji daripada saya yang dituduh syaithon, sesat, wahabi, jin dan mereka lebih keji daripada pemilik silibus Metamorphosis kerana mereka telah sanggup berterusan berada di dalam Gerakan Missionary Kristian. Mereka fitnah AQIDAH saya, cyberbully criminal dan buat jenayah body shaming saya. 

Benarlah pemilik silibus Metamorphosis ada buat silap. Tetapi bukankah lebih baik selesaikan dengan cara berhemmah. Beberapa orang ahli TAMRIN sendiri mesej saya dan menyatakan rasa kecewa mereka kepada saya. Saya lebih lagilah rasa terkilan dibuatnya.

Terima kasih scammer penunggang agama yang telah sebarkan video berkaitan. Mereka anggap saya fitnah DTA. Kebenarannya, DTA dan gangnya fitnah saya malahan BIADAP terhadap aqidah seluruh ahlinya. Berjawablah di akhirat kelak kebatilan dan semua penipuan telah dilakukan. Saya anggap mereka hanyalah sebagai kanak-kanak ribena yang sudah tidak dapat dilentur. Biarlah. Saya jaga aqidah saya sahaja. 

Hanya yang melihat dengan mata hati sahaja akan nampak perkara ini.

KELUAR DARI GROUP WHATSAPP


Pada 24/10/2020 hari saya whatsapp DTA,  selepas itu saya terus keluar group whatsapp sambil beri peringatan kesemua group Atomy DTA yang ada, 


Pesanan saya, 

Hati-hati dengan 3 mereka ini. 

  1. Scammer Motivator tersohor Malaysia. 
  2. Strategist branding (marketer) yang resign government pencen awal sebelum umur 30.
  3. Doktor perawat yang merawat dengan unsur syirik.


Siapa mereka itu? 

  1. Dr. Tengku Asmadi (DTA).
  2. Fahmy Adam. (Anak didik DTA).
  3. Amir Shahmi Md. Ali


Dr. Tengku Asmadi (DTA) biadap scammer online marketing, juga memesongkan aqidah ramai dan fitnah saya tidak tahu marketing. 

Mohd Sulutan Ali (King) tipu online marketing. Amin Idris tuduh saya toksid. 

Ahmad Fadzli Yusof ugut saya diamkan penipuan DTA. Mereka ini agen Atomy. Yang sudah jelas visi misi mereka untuk Gerakan Missionary Kristian.

Fahmy Adam (agen Atomy Gerakan Missionary Kristian) dan Amir Shahmi Md. Ali Doktor  perawat ilmu memesongkan aqidah dan ilmu alam ghaibnya hanyalah tin kosong yang biadap, BERPAKAT hingga saya hampir mati nyaris hilang nyawa terperangkap di alam separanormal setahun lamanya.

Tengku Osman biadap pada 25/10/2020 @ 1:51 am selepas saya tinggalkan pesanan, Tengku Osman (balaci DTA) whatsapp saya:

Kecewa dgn kebodohan dan kesilapan diri sendiri salahkan org lain, walhal 30k ahli yg ada B40 pun tahu dan faham ni pulak cikgu, tak payahlah buat dosa kering, Allahu Robbi...


PELIK TETAPI BENAR

Ramai professional terjebak dan tertipu.

  1. Sebahagian pembongkaran sudah bermula. Beribu orang sudah terkena tetapi sebab tidak tahu sistem tidak tahu apa-apa rahsia, taktik dan teknik, maka berdiam dirilah sahaja. 
  2. Hidup tu usah terlalu dungu hingga biarkan diri itu dipergunakan oleh orang lain. 
  3. Golongan B40 atau golongan apa pun mesti bijak tahu baca sistem dan tahu bab marketing. Tahu baca taktik teknik penipuan barulah tidak mudah ditipu. 
  4. Jika tidak tahu cerita sebenar terus meroyan ked dalam whatsapp personal saya, itulah yang lebih bodoh dari dari Pak Pandir dan si Luncai. 
  5. Nab marketing pun hancur. Fb pun berterabur. Jadi Leader pun tidak tahj. Lagi hendak berlagak? Heleh. 
  6. Pergi belajar marketing usah jadi lembu kena cucuk hidung taksub sombong bodohlah sebelum nak kata saya ni bodoh.
  7. Ilmu bisnes pun kosong tidak tahu apa pun sibuk hendak jadi hero jadi tali barut scammer? Pigi dah. 
  8. Saya akan screenshot dan hantar kepada atasan kebodohon mereka yang biadap terhadap saya. 
  9. Oh ya, lupa pula. Dalam berpuluh ribu yang terkena itu memang ada segelintir yang jahil sistem, jahil marketing. Pergilah belajar dan repair diri dulu ya. 🤭🙄
  10. Saya tidak perlukan nasihat dari orang jahil marketing dan sistem tak ada ilmu Leadership seperti mereka.
  11. Diri sendiri tu yang bodoh seperti lembu dicucuk hidung ilmu pun kosong tak sedar diri, ada hati nak bodohkan saya? Belajar dulu.
  12. Oklah. Silakan terus jadi pentaksub. Saya nak block terus orang jahil marketing tiak tahu leadership dan sistem ni 😄🤭
  13. Saya terus block whatsapp dan facebook Tengku Osman. Selepas itu saya lupakan terus si biadap itu.


SEDANG TUNGGU QUE MAHKAMAH?

27/5/2021 tular Tengku Osman diketawakan di facebook oleh  guru terkenal Mohd Fazli Salleh. Mengenangkan Tengku Osman ni pernah whatsapp saya bodoh, saya tidak melepaskan peluang. Saya whatsapp dia teruslah masa tu juga 11:15 pm tak bagi chan. 

Harini satu dunia mengata kamu. Nyata kamu dan DTA yang sangat bodoh lagi sudah murtad! Pengkhianat agama! Sebab bersekongkol dengan GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN Atomy!
Tak sedar diri tu sudah menjadi kuncu-kuncu Dajjal. Tak sedar Asmadi yang kamu sanjung tu naik pangkat sebagai PASTOR MALAYSIA! SHAME OF YOU! Memalukan keturunan Tengku kamu berdua ni! Kegiatan kamu semua kami bongkarkan!

Saya terus block dia. Puas hati! Saya bercakap memang telus ya. Sebab saya tahu banyak perkara yang orang lain tidak tahu. Tinggal lagi dahulu saya tidak viralkan sahaja. Masih lagi bawa bersabar. Hanya kongsi di Channel telegram dan posting saya sahaja. Sekarang ni tidak boleh berdiam diri lagi. Aqidah kita semakin dipermainkan.


Untuk makluman anda, kes Atomy Gerakan Missionary Kristian ni ramai ya hebahkan. Bukan saya seorang sahaja. Saya hanya kongsikan pengalaman saya sendiri tidak ciplak dan menipu fakta seperti Afyan Mat Rawi perangai keji.


Keesokan hari pada 28/5/2021 Tengku Osman whatsapp saya dengan nombor lain guys. Saya save as Tengku Osman Pengkhianat


11) KENAPA PENGKHIANAT? 

Sebab mereka semua ni telah sanggup menurut arahan DTA (Pengerusi TAMRIN) yang dimaklumkan oleh Tuan Firdaus Wong melalui channel Telegram beliau, atas cadangan Ahmad Fadzli Yusof (Presiden TAMRIN), menghantar email beramai-ramai minta CEO Atomy, Gerakan Missionary Kristian minta turunkan visi dan misi Dreamy Foundation yang sudah jelas dan terang menjalankan gerakerja Mubaligh Kristian melalui Dreamy Foundation. (Rujuk gambar di atas).

Inilah pengkianat kepada agama, bangsa dan tanah air. Rela berkompromi dengan Gerakan Missionary Kristian.


Semua mereka semua ini saling berkait. Terbukti pada tahun 2021 di ruang komen perkingsian gang paranoid akhir zaman teori konspirasi,  gila isim keturunan, gila isim alam ghaib dan gila isim makrifat menyebarkan perbualan sekerat jalan Haniz Zerstoren dan Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli @ Jalak Lenteng xi yang biadap ketiga mereka ini terhadap saya. Mereka tidak dapat mendakyah saya dengan amalan menyimpang aqidah saya, mereka aniaya, tohmah, fitnah, memaki-hamun dan mencarutkan saya serupa orang gila kuat meroyan. 😳

Saya kejam pada mereka YANG kejam dan biadap kepada saya atau keluarga saya. 😌 



AHLI ATOMY MESEJ PERSONALLY

Rentetan whatsapp peringatan saya itu, ada beberapa orang ahli Atomy whatsapp saya ingin tahu perkembangan email saya kepada Atomy Malaysia HQ dan report polis saya buat. Saya sudah kongsikan DI SINI.


Puteri Nur Cahaya, Cikgu iEta, DTA SCAMMER, ATOMY, GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN, Tengku Asmadi, DTA, Tengku Osman meroyan, mohd sulutan scammer, atomy scammer, afyan mat rawi scammer penipu, pencuri, pengecut, penakut, teraniaya
Ini salinan report polis saya tentang ugutan oleh Haji Ahmad Fadzli Yusof (Presiden TAMRIN) terhadap saya dan penipuan online marketing oleh Dr. Tengku Asmadi Tengku Mohammed (DTA Pengerusi TAMRIN).

Puteri Nur Cahaya, Cikgu iEta, DTA SCAMMER, ATOMY, GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN, Tengku Asmadi, DTA, Tengku Osman meroyan, mohd sulutan scammer, atomy scammer, afyan mat rawi scammer penipu, pencuri, pengecut, penakut, teraniaya
MEREKA BUKAN SAHAJA TIPU ONLINE MARKETING. MALAHAN SCAMMER AQIDAH.




Puteri Nur Cahaya, Cikgu iEta, DTA SCAMMER, ATOMY, GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN, Tengku Asmadi, DTA, Tengku Osman meroyan, mohd sulutan scammer, atomy scammer, afyan mat rawi scammer penipu, pencuri, pengecut, penakut, teraniaya
Jelas Surah Al-Kaafiruun - سورة الكافرون ini Allah melarang kita ikut kepercayaan selain Islam.

Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.

  1. Katakanlah (wahai Muhammad): "Hai orang-orang kafir!
  2. Aku tidak akan menyembah apa yang kamu sembah.
  3. Dan kamu tidak mahu menyembah (Allah) yang aku sembah.
  4. Dan aku tidak akan beribadat secara kamu beribadat.
  5. Dan kamu pula tidak mahu beribadat secara aku beribadat.
  6. Bagi kamu agama kamu, dan bagiku agamaku.

Jadi mengapa perlu mendewa-dewakan lagi produk Atomy Gerakan Missionary Kristian? Melainkan mereka sudah menjadi Pastor kepada Gerakan Missionary Kristian.

DTA DAN MOHD SULUTAN FITNAH SAYA PULA? 

  1. DTA dan Mohd Sulutan terus memperbodohkan semua ahli. Mereka berdua ni juga berterusan fitnah saya. Gilakan? Takut saya hebahkan kejahatan mereka, mereka fitnah saya. Sama sahaja seperti Amir Shahmi MD. Ali dan Fahmy Adam.
  2. DTA dan Mohd Sulutan hebahkan kepada ramai, saya ni yang silap sebab tidak faham. (Rujuk point ke 3). Ini FITNAH! Walhalnya Asmadi tahu silap adalah daripada Mohd Sulutan kawan baik 30 tahun dia tu. 
  3. DTA sendiri pernah tulis dalam group Fahmy Adam, jika Cikgu join program Fahmy Adam mesti lebih power bisnes Cikgu. 
  4. Saya tidak sempat screenshot. Fahmy Adam kick saya dari semua group dia sebab dia takut saya bongkar semua kerja tidak betul dia.  Saya juga telah ajak dua (2) ahli group whatsapp dia, JAUHI SYIRIK.
  5. Saya memang marah sungguh selepas saya tahu mereka berdua ni sebenarnya penipu (scammer)!


SAYA TERUS BERTINDAK

Saya tidak peduli saya teruskan gerak kerja saya sendirian.

  1. 26/10/2021 saya EMAIL KE HQ 
  2. 27/10/2021 saya TERUS BONGKAR 
  3. 28/10/2021 saya terjumpa BUKTI PENIPUAN DTA KEPADA STUDENT UNIVERSITI dan  SAYA KELUAR TERUS DARI ATOMY sebab semasa staff Atomy HQ, Tareeq Aziz (rujuk point ke 15), call saya, saya telah mengesan penipuan lagi.


Ya Allah... Patutlah. Dari atasan menipu cakap berbelit-belit, manalah yang bawahan tidak menipu dan bercakap pun berbelit-belit?


DISERANG PENTAKSUB DTA DAN ATOMY

  1. Seterusnya saya diserang lagi dan lagi dan lagi di messenger facebook, di ruang komen page Ustaz Lariba dan juga perkongsian facebook peribadi saya selepas saya buat pendedahan demi pendedahan berkaitan DTA demi memBANTERAS penipuan (scammer) online marketing dan AQIDAH dilakukan.
  2. Sehinggalah pada 27/5/2021 Afyan Mat Rawi pula tuduh saya, menuduh tanpa FAKTA tetapi beliau sendiri tidak berADAB telah menCURI fakta pengalaman saya, buat posting untuk meraih simpati dan arah followers dia shareKehendak dia berlemah-lembut dengan semua pengkhianat AQIDAH. Biadap dah ni menCURI hak saya.
  3. Pada saya hanya mereka yang sanggup mengarahkan orang ramai menurunkan visi misi Gerakan Missionary Kristian adalah pengkhianat Aqidah. Siapa hendak marah saya marahlah. RUJUK SURAH AL-KAFIRUUN jikalau mereka itu masih ada iman, ehsan dan Islam dalam jiwa. Jadi kenapa saya perlu hormat lagi orang seperti DTA? Afyan Mat Rawi sahaja lembut hati sebab dia tidak nampak hal ini berkaitan dengan AQIDAH. 


Dalam satu posting oleh seorang Influencer, ada pengomen komen, 

Pejabat Mufti dan Jakim tak tahu

Saya jawab,

  1. Kenapa tak tahu? Saya sudah email pada 26/2/2021 lagi kepada Pejabat Mufti.
  2. Siap banyak kali seru Pejabat Mufti lagi di posting-posting saya. Siap whatsapp ketua timbalan penolong mufti lagi. Haram tak ada action pun. Saya nak cari gangster dan mafia dah ni kasi settlekan. Tabligh ramai gang ni dengar ceritanya.
  3. Rasanya sudah 7 kali saya buat posting siap ada evidence lagi. Saya siap messenger, DM Pejabat Mufti dan JAKIM lagi. Mustahil mereka tidak membaca.
  4. Afyan Mat Rawi pun buat posting crop fakta pengalaman saya meraih simpati ramai pada posting dia, pun tuduh saya buat tuduhan melulu. Apa benda entah jenis bachul? Beradab sangatlah mencuri, menipu macamtu semata-mata meraih simpati dan tarik followers? Dah tu ajak followers share pula tu? Menumpang atas fakta dan pengalaman saya. Mana etika budi bahasa dan adabnya di Socia Media? Islam kah kafir nak suruh berlemah-lembut lagi dengan Gerakan Missionary Kristian yang dah kekah AQIDAH MUSLIM? 
  5. Bab dia ni saya tulis di Blog saya khas pula nanti dan saya sebar merata laman sosial sebab dia ni biadap curi crop fakta pengalaman saya dan saya dah sebar dia ni pencuri. penipu dan pengecut.
  6. Cakap baik-baik sehabis lembut sudah. Nak guna kata kesat pula? Nanti ada yang mengata juga. Semua serba tak kena. Habistu buatlah sesuatu? Jadi saya terus ikut cara saya. Nanti saya share report saya pula.
  7. Mereka tidak saman orang biasa-biasa seperti saya. Mereka hanya mahu melumpuhkan Pendakwah besar seperti Bro Firdaus Wong Wai Hung sahaja. Ini adalah perang salib yang sangat halus. Missionary Kristian menyerang Pendakwah Bebas Islam. Dalangnya DTA. Ini sangat biadap! Ramai tak nampak perkara ni.
  8. Saya yakin yang ketawa tulisan saya ni pasti belum Islam.

Jika saya bernama pena, Puteri Nur cahaya @ Cikgu iEta ni artis pasti tular dan ramai kasihan seterusnya bantu saya. Tapi saya ni bukan ARTIS. Saya ni suri rumah sepenuh masaFREELANCE BLOGGER dan SOCIAL MEDIA EXPERT COACH sambilan isi masa lapang bukan orang glamour. Jadi suka hati saya. Biarlah saya membela diri saya dan buat penularan maklumat IKUT CARA SAYA. 


Orang hendak kata saya apa-apa? Pedulikan. Mereka tidak tahu dan tidak ditimpa pengalaman seperti saya. Scammer bukan melibatkan wang sahaja tahu? Scammer juga melibatkan minda, semangat dan aqidah Muslim semua. Hanya orang tidak pedulikan hal aqidah sahaja membiarkan DTA, Mohd Sulutan (King), Ahmad Fadzli Yusof, Fahmy Adam dan sekutunya Amir Shahmi Md. Ali bermaharajalela scam orang ramai.


JANGAN BIADAP ATAU BULI SAYA!


Maaflah ya, saya bukan jenis lembik. Orang sudah pijak kepala, khianat saya, tipu, fitnah, tohmah, aniaya, suruh orang pulau saya dan buat perangai biadap kepada saya, saya hendak beri muka pula? Lebih-lebih lagi pijak aqidah! Afyan bolehlah. Jenis pencuri, penipu dan pengecut. 🙄


Siapa cyberbully criminal, biadap dan buat perangai dengan saya, memang 2021 ni semua saya BONGKAR dan sebarkan kepada ramai. Ini cara saya yang sudah menjadi Blogger bermula tahun 2006 lagi. Cara anda, ikutlah diri anda sendiri bagaimana anda hendak membela diri anda sendiri.

Blog dan laman sosial kan ada? Lagipun jika mereka benar, kenapa selepas saya report polis dan saya sebar hal mereka, mereka senyap sahaja? Eh lupa, saya bukan artis. 


PENCURI FAKTA

Puteri Nur Cahaya, Cikgu iEta, DTA SCAMMER, ATOMY, GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN, Tengku Asmadi, DTA, Tengku Osman meroyan, mohd sulutan scammer, atomy scammer, afyan mat rawi scammer penipu, pencuri, pengecut, penakut, teraniaya
Ini sudah lama saya kongsi di fb saya. Contohnya ramai buat kepada saya. Perbuatan tidak beretika. Bukan melabel ya. Ustaz Ustazah sudah lama sebut munafiq itu, bila bercakap dan menulis suka BERBOHONG. Itulah pakar kewangan tersohor Malaysia bua kepada saya. Facebooknya sudah hilang. 


TUDUHAN TOKSID
Dia boleh kritik orang. Tapi bila kena critic balik. Meroyan tak tentu hala. Dia berdakwah suruh orang ikut cara Nabi SAW. Hello. Dulu Nabi SAW teruk kena hentam dengan kafirun. Nabi SAW tak balas pun. Tak cakap pun credibility & reputation dia tercalar. Kenapa tak ikut? Walk the talk lah. Anyway FYI, you tarnished and destroyed your own reputation; not others. Perangai dah macam yahudi. Dia boleh serang orang. Tapi bila kena serang balik.. Nak play victim pulak". (Zecha Churimi)

 

Bro ini sesuatu yg buang masa dan wang sama ada ko menang atau dia menang ttp spt pepatah melayu menang jadi abu kalah jd arang... gambaran ugamawan tetap dipandang sinis". (Sofian Sauri).

 

Alhamdulillah..lain kali jaga lah mulut tu. Kan x pasal2 kena saman. Moga jadi pengajaran pd amin idris supaya jaga adab sopan. Orang lain kritik org lain atas dasar ilmunya, faktanya. Kita ni kalo suka2 kritik org tapi tin kosong akibatnya x sama mcm org lain yg mengkritik tu. Hadap je la. Terlepas ckp tu lumrah sbb kita manusia. Yg x lumrah bila kita xnk buang ego mohon maaf. Ni sekadar nasihat sy atas pglmn sndri. Benda mudah jadi payah sbb perangai kita sndri". (Hafizan Baharum).


Inilah dianya antara nasihat kepada Penceramah Bebas, Pengacara hebat, Motivator tersohor dunia. Iron Man Malaysia. Idola ramai tetapi agent Atomy Gerakan Missionary Kristian. Tuduh lagi saya toksid? Macam bagus? Tapi tidak sayang mulut. Hilang hormat terus saya orang macam ni. 😄🤦


TUDUHAN CURI SILIBUS DAN UGUT NAK SAMAN SAYA

  1. Sama perangai dengan seorang content creator tersohor Malaysia Kata hendak saman, mana? Saya marah dia, email kepada saya iklan. Ramai orang panggil beliau mamat poyo. Dia ni pula tuduh saya curi silibus dia. Walhalnya masuk kelas dia pun saya tidak pernah? Tidak ingin pun. 
  2. Saya ada silibus saya sendiri. Atas alasan apa saya hendak ambil silibus orang? Dah kau yang takut buruk sangka memanjang dengan orang, tuduh pula saya bukan-bukan. Gila sungguh mamat poyo ini. Barangkali akal sudah tertinggal sebab terlampau banyak block orang disebabkan ketakutan dengan bayang-bayangnya sendiri. 
  3. Ini tuduhan beliau provokasi saya di email. Malas saya hendak screenshot. Nantilah saya videokan sekali dengan point di atas. (Kalau rajin).
  4. Kisah beliau ini tiada kaitan dengan artikel saya ini cuma saya ingin kongsikan kepada anda semua, orang yang anda sangka hebat segelintirnya hanyalah berpura-pura sahaja. Sekali lagi, JAGA ADAB, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

  • Mencarut tu anda sebut ba alif ba ya, kemaluan orang lain, cha lam alif kaf dan ayat carutan. Itulah mencarut. 
  • Marah seperti saya buat ni. CERITA PERKARA SEBENAR. Orang seperti Pakar Kewangan dan Pengacara tersohor Malaysia (Gang juga belaka perangai mereka ni) mana tahu dan pernah ada pengalaman seperti saya ini.
  • Hendak suruh saya beradab? Mereka lebih teruk tiada ADAB. Curi screenshot posting saya letak dalam posting dia meraih simpati ramai tarik crowd cara HARAM. Malahan lebih dahsyat auta mereka kepada seluruh dunia.
  • Mereka semua ini hanya indah perangai di hadapan orang-orang have-have sahaja. 
  • Sebab mereka tidak kenal siapa saya. Kalau betul-betul kenal tidak akan buat khianat, tohmah, fitnah, biadap dan celupar kepada saya.

Saya anggap mereka semua ini hanyalah kanak-kanak ribena. Tidak apalah. Buatlah apa sahaja kalian suka. Saya ada Allah SWT. 


FAHMY ADAM SEMAKIN MEREPEK

Puteri Nur Cahaya, Cikgu iEta, DTA SCAMMER, ATOMY, GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN, Tengku Asmadi, DTA, Tengku Osman meroyan, mohd sulutan scammer, atomy scammer, afyan mat rawi scammer penipu, pencuri, pengecut, penakut, teraniaya, Fahmy Adam gila isim scammer, Amir Shahmi Md. Ali Doktor Perawat scammer sesat
Artikel Coach gila isim ni sudah ada. Baca SINI. Video sudah saya upload ke you tube

Ada orang kongsikan kepada saya orang yang pernah ugut, aniaya, tohmah, fitnah saya sesat, wahabi, jin dan ajak orang ramai pulau saya telah membuat pernyataan seperti berikut :

  1. Kenyataan rasmi Atomy di media mengenai tindakan undang² terhadap tohmahan fitnah yang tersebar di social media.
  2. Why paranoid dengan kristian? Nampaknya tak ramai yang dapat hadam macam ebit lew punya dakwah tahap super duper power... Orang kita masih main sentimen ?


Saya suka kongsikan jawabannya di dalam artikel saya ini sahaja

  1. Inilah kenyataan bekas Pegawai MAIWP, Fahmy Adam. Beliau ni Scammer dan hacker. Tahun 2020 berpakat dengan Doktor Perswat, Guru Silat Seni Gayong Makrifar aniaya, fitnah, tohmah dan ajak orang ramai pulau saya selepas saya seru ahli group, JAUHI SYIRIK. Mentor beliau ni, Dr. Tengku Asmadi (DTA). No wonder backup sangat Gerakan Missionary Kristian. 🙄
  2. 31 Mei 2021, hari Isnin jam 6:31 petang saya baru sahaja beri wang kepada Autie Kandy (penganut kepercayaan Kristian). Saya bukan anti kristian. Saya marah DTA  dan mereka yang scam online marketing dan scam AQIDAH. 

Apa jahil sangat gila isim dah ni? Dulu kau yang ugut aku nak report ke PDRM. Kau yang fitnah, tohmah aku sesat, wahabi, jin Siti Jenar, sakit bipolar walhal dari 2017 lagi kau tahu aku ni sakit slipped disc. 
2020 kau yang rekmen saya dapatkan rawatan daripada Doktor Perawat ilmu tin kosong. Selepas itu kau berpakat dengan beliau aib dan jatuhkan saya.  Bila saya seru ahli JAUHI SYIRIK kau keluarkan saya daripada group berbayar kau DAN kau ajak orang ramai pulau saya? Sekarang? Kau lebih teruk dari saya Gerakan Missionary terus. 🤦

Semua rahsia mereka dan yang lain, berada dalam genggaman saya. 


Seriously saya tidak hairan orang gila isim seperti mereka ini ramai yang TAKSUB sebab ilmu penipuan (scammer) Fahmy Adam ni high level class. Termasuklah ilmu MENCURI NOMBOR HANDPHONE dalam h/p kalian. Beliau hackers. 😄



Pelik tapi benar. Semua lelaki yang nampak hebat di mata ramai buat perangai biadap dan tidak beradab kepada saya kecuali yang serang saya, bukan Guru saya. Marketing pun tidak tahu. Hanya orang suruhan DTA.


Sedih? Memang sedih. Hampir mati nyawa saya Coach dan sekutunya Doktor Perawat iu tin kosong buat kepada saya. Tapi inilah dugaan saya. Sebab itu saya menulis dan melukis. Malas nak fikir sangat. Kalau orang tanya, memang saya menangis. Menulis ni pun saya menangis. 


Saya bukan malaikat tiada perasaan. Sedih menangislah saya. Sudahlah Abah baru sahaja meninggal pada 1/4/2021. Emak sudah lama tiada. Yang mengaku Guru semua gila. Gila isim belaka akibat mencuri rahsia.

Alhamdulillah Suami faham dan sentiasa menyokong saya sampai bila-bila. Kata suami saya, saya ni orang yang dianiaya.


MALAS BUANG MASA. JADI BEGINILAH,

Bercakap dengan pentaksub ATAU orang jahil lebih baik diam. Usah diteruskan. Sebab orang jahil dan pentaksub akan terus dengan taksub dengan kejahilan mereka. Ikut arahan Suami saya, block terus mereka. Mereka semua inilah sebenarnya TOKSID. Dan saya akan berterusan sebarkan  perangai makhluk biadap tidak tahu hormat orang seperti mereka semua ini sehingga sebelum Qiamat. SESUKA HATI KAMU SEMUA MEMBULI SEORANG WANITA SURI RUMAH FREELANCE BLOGGER KAN?


BERITA TV3 ATOMY GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN AMARAN AKAN SAMAN YANG BERCAKAP HAL ATOMY.


Kepada mereka semua yang menjadi tulang belakang DTA, Samanlah! DTA pun pernah sound saya 

Saya akan kemukakan saman"
dan dia padam semua conversation.

  1. Report polis ada.
  2. Email bukti kepada Pejabat Mufti Wilayah Persekutuan pun ada.
  3. Saya tidak takut! Maruah dan aqidah  saya lebih bernilai daripada takut kepada kalian DTA, Atomy Gerakan Missionary Kristian! Saya akan terus bongkarkan! Ini janji saya kepada Allah SWT. Saya tidak akan diam kerana kalian telah biadap pijak maruah aqidah saya dan muslim yang lain!



PENAFIAN MENJALANKAN GERKERJA KRISTIANISASI [SUMBER diakses pada 10:15 pm, pensyarah saya kongsikan kepada saya]

  1. Dalam berita sinar harian ini ialah kakitangan Atomy Malaysia HQ. Semuanya berbangsa Melayu.
  2. Tareeq Aziz di dalam berita inilah yang call saya selepas saya email maklumkan penipuan DTA. Dari situ saya tahu yang di atas pun menipu kaedah sekejap tidak boleh share link whatsapp di laman sosial. Boleh share link whatsapp di laman sosial bermula bulan tiga.
  3. Mohd Sulutan Ali yang saya curigakan keIslaman dia, senyap sahaja bila saya tanya boleh atau tidak boleh share link whatsapp di laman sosial?  DTA pun sama juga. Sebab itulah yang bawahan teruk bercelaru. Leader tidak beri maklumat yang tepat. Ramai ahli mengadu tahu? Dalam group di fb pun ramai. Saya perhatian sahaja.
  4. Jika ada unsur syubahah dan penipuan, hendak lagikah saya ni bersepakat duduk dalam penipuan? Tepuk dada, tanya IMAN.


AKHIR ZAMAN

  1. Dalam Atomy Gerakan Missionary Kristian ramai. Yang menentang kebenaran tentang vaksin pun ramai. 
  2. Mereka tidak nampak INI BAB AQIDAH bukan sahaja hal penipuan online marketing.
  3. Terlampau mengagung-agungkan makhluk dan produk hingga tidak sedar Aqidah telah dijarah dan terpesong sudah.
  4. Hanya melalui tulisan dan kata-kata sebab taksub, tidak percayakan ALLAH lebih percaya dan agungkan kedua perkara itu. Syirik khafiyy tanpa sedar hampir membawa kepada mim ro ta dal. Semoga Allah menjaga kita semua dari terpesong AQIDAH sebab TAKSUB. Aamiin.


Puteri Nur Cahaya, Cikgu iEta, DTA SCAMMER, ATOMY, GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN, Tengku Asmadi, DTA, Tengku Osman meroyan, mohd sulutan scammer, atomy scammer, afyan mat rawi scammer penipu, pencuri, pengecut, penakut, teraniaya, Fahmy Adam gila isim scammer, Amir Shahmi Md. Ali Doktor Perawat scammer sesat


SAYA SUKA DOA INI.


Puteri Nur Cahaya, Cikgu iEta, DTA SCAMMER, ATOMY, GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN, Tengku Asmadi, DTA, Tengku Osman meroyan, mohd sulutan scammer, atomy scammer, afyan mat rawi scammer penipu, pencuri, pengecut, penakut, teraniaya, Fahmy Adam gila isim scammer, Amir Shahmi Md. Ali Doktor Perawat scammer sesat
MEMANG BETULKAN.. BEGITULAH SANGKAAN SAYA PUN.. KEBANYAKAN MEREKA YANG TERKENA DGN LEADER TOMY NI ADALAH MEREKA YG TAK TAHU PADA MULANYA.. DAH TAHU? MMG AKAN BERUNDUR.. SYUKUR KPD ALLAH KERANA MASIH MEMBERI PELUANG KEPADA MEREKA INI SEDAR DIRI.. SEMOGA.LEBIH RAMAI YG SEDAR DIRI DAN KEMBALI KE PANGKAL JALAN‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️ [Kredit kepada Sarina Abdul Rahim]


INILAH PENGALAMAN SAYA.

Saya jawab doa beliau itu tetapi di posting saya sendiri.

Betul saya salah seorangnya. Tapi diputar belitkan cerita mereka kata saya yang tidak tahu lineagenya. Walhalnya kawan baik 30 tahun Doktor Tengku Asmadi (DTA) tu tidak beritahu perkara sebenar. Siap berbalah di whatsapp mereka berdua saya pertikai. 

Itulah once dapat kesan penipuan online marketing, memang keluar teruslah. Kena ugut oleh Ahmad Fadzli Yusof minta didiamkan pula? 


APA HENDAK JADI?

  1. Mereka yang katanya Islam tetapi masih juga mempertahankan Mubaligh Kristian? Pula tu masuk TV3 Atomy hendak saman semua orang yang membantah kononnya fitnah Atomy Gerakan Missionary Kristian pula tu? Mereka telah mempergunakan media massa pula untuk terus kukuh berada di dalam MalaySIA.
  2. Patutlah SEGELINTIR agamawan senyap hingga ke sudah. Semuanya sudah didiamkan. Agenda mereka dahsyat. Kebanyakannya hanya tarik crowd sahaja. Sebab itu saya tulis ini perang salib. Saya tidak berteori sendiri. Jikalau baca Hadith Matan Arba'in dan Surah Yusuf pasti akan faham.
  3. Sehingga ke hari ini  fatwa tentang Atomy Gerakan Missionary Kristian hanya JAIS sahaja berani keluarkan kenyataan rasmi. Takut dan tidak berani. Missionary Kristian menyusup halus pun mereka langsung tidak peduli. Diam membisu sunyi sepi. Kes Sajat, Ibu Yati dan Masitah al-Jalar cepat sahaja dipatahkan. Adakah ramai yang sudah dibeli? 
  4. Cakap lemah-lembut seperti saranan pakar kewangan Malaysia pencuri fakta pengalaman saya sudah. Apa lagi mereka ini hendakkan entahlah? Duitkah? 
  5. Ada seorang gila agaknya. Biadap beri cadangan supaya saya gadai body saya kepada Pejabat Mufti Agama Wilayah Persekutuan. Kerana katanya mereka tu Penunggang agama dan selalu dapat imbuhan tubuh badan. 🤦
  6. Saya block terus Todd Majid tu. Biadap dan kurang ajar. Marah macam mana pun saya, saya masih bermaruah. No wonder awal saya lihat dia komen pada perkongsian saya, saya rasa dah dia ni something tidak betul. Itu rupanya kejahilan dia. Tidak beradab kepada wanita.


DI MANAKAH FATWA PEJABAT MUFTI WILAYAH PERSEKUTUAN DAN JAKIM HAL ATOMY GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN?

Pada 14/1/2021 dan 8/4/2021 saya buat posting lagi.

16 minggu lalu pun saya sebarkan penipuan online Marketing Asmadi (DTA)

Ini saya tulis.

Memang scammer pun Asmadi ni. 6 penipuan dah saya trace. Penipuan lain, influencer besar dah tangkap. 

Masih edit report ke pejabat mufti selepas 2 minggu on off nazak, asma dan sengal sakit badan. Dugaan. 😄


Hari ini 30/5/2021 saya update lagi

Report sudah email pada 26/2/2021 dan hantar aduan kepada web mereka juga DM mereka semua. Fatwa tak keluar pun lagi. JABATAN AGAMA telah diSENYAPKAN.

Tetapi malangnya, mereka ini hanya keluarkan fatwa,

  1. HARAM merentas negeri
  2. Swab test sewaktu Ramadhan tidak batal puasa.
  3. Vaksin ada babi diharuskan.
  4. SOP kekalkan.


Mana baik kita ikutlah. Tetapi Fatwa berkaitan Atomy yang saya diminta emailkan laporan kepada staff bernama Abdul Hakim mana? 26/2/2021 saya sudah emailkan. Mereka senyap hingga ke hari ini.


Mereka itu hendak saya datang ke pejabat mereka hentak meja baru mereka mahu membuka mata? Mereka mahu biarkam satu Malaysia murtad baru mereka hendak bertindak? Sehabis baik ayat saya sudah emailkan? Dikatakan maklumat separuh masak! Apa ingat bab aqidah ni main masak-masakkah? 


PEJABAT MUFTI WILAYAH PERSEKUTUAN DAN JAKIM MASIH DIAM MEMBISU! 

Beri jawaban pun acuh tidak acuh. Itu pun jawab soalan Cikgu Mohd Fadli Salleh serupa tangkap muat sahaja beri jawaban. Soalan saya? Mereka tak jawab pun. Sedangkan Gerakan Missionary Kristian semakin berleluasa sampai guna media massa mempertahankan kebatilan mereka.

Mengapa kalian semua  mempermainkan hukum Allah? Mengapa Pejabat Mufti Wilayah Persekutuan dan JAKIM tidak berani keluarkan fatwa terus berkaitan Atomy Gerakan Missionary Kristian ini? Apa sudah jadi pada mereka semua? Meletakkan selain Allah melebihi segalanya? 🤦🏻‍♂️

Ini yang Pakar kewangan Malaysia perunding takaful ikhlas itu banggakan? Fitnah saya ni menuduh tanpa bukti, fake account dan mencaci-maki? Hello, saya nerada di facebook 2009 lagi. Orang lain mencarut dan mengumpat bergossip hang senyap? Dari awal saya bangkitkan BAB AQIDAH ni hang tidak peduli? Hang penakut dan lembik sangat, saya suarakan hang banyak pula cakap? Kelakar dan kasihanlah. Harap tidak sayang pada Gerakan Missionary Kristian. 


Kelmarin saya dimaklumkan facebook peribadi beliau ghaib terus. Baguslah. Fitnah dan curi posting saya tepek di posting hang lagi. Padan muka. Allah balas cash. Jahat sangat pedajjal saya.


PERBETUL AQIDAH.


Perbetulkanlah aqidah dahulu. Baru fikir yang lain. Hendak fikir preps atau apa jua pun, jika di khalayak awam memaki-menghamun, mencarutkan saya dan ugut-ugut saya buat apa? Menakutkan awam sanggup jadi naga buat apa wanita naga emas? 


Sanggup jadi Leader kepada Agent Gerakan Misisonary Kristian buat apa? Aqidah  pun tidak betul bagaimana?


Orang tidak fokus bab aqidah biarlah. Saya bermula dengan Aqidah. Dikeluarkan dari beberapa kumpulan pun sebab sebut jauhi syirik. Sebab itu saya selalu pesan,


Jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.


Orang silat seni gayong makrifat , fatani putrajaya dan sekutunya manalah faham bab ini. Sebab itu semuanya saling berkait ini tidak kisah buat jenayah cyberbully dan body shaming aqidah dan niqab saya. Semua AGENDA memesongkan aqidah di seru ke satu posting bernama Muhd. Arifin scammer mempergunakan agama bulan 8 lalu.


AQIDAH

Ini yang pahlawan dan orang-orang Isl terdahulu utamakan. Sebab itu saya pernah tulis 

JIKA AQIDAH BETUL, 

InShaaAllah Allah lindung kita semua dari TAKSUB kepada sesiapa pun. 


KENAPA? 

Sebab kita jaga hak Allah DAN Rasulullah. 


KENAPA RASULULLAH BERPERANG? 

Demi mempertahankan AQIDAH ISLAM.


KENAPA NENEK MOYANG KITA BERPERANG?

Kerana mempertahankan AQIDAH mereka.

Tegakkan kebenaran dan jangan sesekali sembunyikan kebenaran.


Firman Allah S.W.T :


يَٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُوا۟ لَا تَخُونُوا۟ ٱللَّهَ وَٱلرَّسُولَ وَتَخُونُوٓا۟ أَمَٰنَٰتِكُمْ وَأَنتُمْ تَعْلَمُونَ ﴿٢٧﴾


Hai orang-orang yang beriman, janganlah kamu mengkhianati Allah dan Rasul (Muhammad) dan (juga) janganlah kamu mengkhianati amanat-amanat yang dipercayakan kepadamu, sedang kamu mengetahui." (Q.S.Al-Anfaal 8:27)


Imam Abu Ali Ad Daqqooq An Naisaburi Asy Syafi’i berkata :


الساكت عن الحق شيطان أخرس، والناطق بالباطل شيطان ناطق


Orang yang berdiam diri dari (menyampaikan) kebenaran, maka ia adalah Syaitan Akhros (iaitu setan yang bisu dari jenis manusia). Dan orang yang menyampaikan kebathilan ia adalah setan yang berbicara” Disebutkan oleh imam An-Nawawi di dalam Syarah Sahih Muslim.


Penghalang tegaknya hukum-hukum Allah dan penghalang bagi orang yang cuba menyampaikan perkara kebenaran malah diremeh-remehkan, dikecam, dihina dan sebagainya adalah  orang yang munafiq. Takkanlah tidak tahu tiga (3) ciri-ciri munafiq?


Allah Subhanahu Wa Ta'ala berfirman:


أَلَمْ تَرَ إِلَى الَّذِينَ يَزْعُمُونَ أَنَّهُمْ ءَامَنُوا بِمَآ أُنْزِلَ إِلَيْكَ وَمَآ أُنْزِلَ مِنْ قَبْلِكَ يُرِيدُونَ أَنْ يَتَحَاكَمُوٓا إِلَى الطّٰغُوتِ وَقَدْ أُمِرُوٓا أَنْ يَكْفُرُوا بِهِۦ وَيُرِيدُ الشَّيْطٰنُ أَنْ يُضِلَّهُمْ ضَلٰلًۢا بَعِيدًا (٦٠)


60. "Tidakkah engkau (hairan) melihat (wahai Muhammad) orang-orang (munafik) yang mendakwa bahawa mereka telah beriman kepada Al-Quran yang telah diturunkan kepadamu dan kepada (Kitab-kitab) yang telah diturunkan dahulu daripadamu? Mereka suka hendak berhakim kepada Taghut, padahal mereka telah diperintahkan supaya kufur ingkar kepada Taghut itu. Dan Syaitan pula sentiasa hendak menyesatkan mereka dengan kesesatan yang amat jauh."


وَإِذَا قِيلَ لَهُمْ تَعَالَوْا إِلٰى مَآ أَنْزَلَ اللَّهُ وَإِلَى الرَّسُولِ رَأَيْتَ الْمُنٰفِقِينَ يَصُدُّونَ عَنْكَ صُدُودًا (٦١)


61. "Dan apabila dikatakan kepada mereka: "Marilah berhakim kepada hukum Al-Quran yang telah diturunkan oleh Allah dan kepada hukum Rasulullah," nescaya engkau melihat orang-orang munafik itu berpaling serta menghalang (manusia) dengan bersungguh-sungguh daripada menghampirimu."


(QS. An-Nisa' 4: Ayat 60-61)


Orang yang betul-betul beriman, takkan sesekali akan berkeluh-kesah bila diuji. Tetapi segelintirnya mempergunakan kelemahan bangsa Melayu yang minat berniaga, ramai tersepit waktu PKP kali pertama dengan dakyah Asmadi join Bisnes MLM Atomy yang sudah jelas lagi nyata terangnya visi dan misi Gerakan Missionary Kristian. 


Saya sudah semak" kata Asmadi (DTA)

Beliau sendiri dalam siri lifenya menyebut,

Saya ada banyak komitmen, rumah ada dua, rumah nak bayar, itu nak bayar, ini nak bayar". Saya ingat lagi pengakuan beliau mengapa beliau menjadi AGENT ATOMY GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN. 

Kajilah nama pangkat diberikan. Selidik dan lihat mana kesamaan dengan maaf cakap, Pastor Gerakan missionary Kristian. Ini yang orang ramai buta mata hati masih taksubkan memberhalakan beliau lagi. Malang sungguh nama di IC Islam, bertudung labuh, berjubah, berfurdah, cakap bab motivasi berdegar-degar, bergelar Ustaz Ustazah, Professor, tetapi MASUK GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN MENGHALALKAN PRODUK GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN. Melanggar fatwa dikeluarkan oleh Jabatan Agama Islam Negeri Selangor. BIADAP terhadap Islam. Biadap kepada Aqidah maruah Islam. Biadap kepada ALLAH SWT dan Rasulullah SAW.


MATLAMAT TIDAK MENGHALALKAN CARA.


Kenapa tidak perlu berkeluh kesah? Lebih-lebih lagi dalam hal rezeki. Ini jawapannya 👇🏻


Allah Subhanahu Wa Ta'ala berfirman:


أَحَسِبَ النَّاسُ أَنْ يُتْرَكُوٓا أَنْ يَقُولُوٓا ءَامَنَّا وَهُمْ لَا يُفْتَنُونَ (٢)


2. "Patutkah manusia menyangka bahawa mereka akan dibiarkan dengan hanya berkata: "Kami beriman", sedang mereka tidak diuji (dengan sesuatu cubaan)?"


وَلَقَدْ فَتَنَّا الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ  ۖ فَلَيَعْلَمَنَّ اللَّهُ الَّذِينَ صَدَقُوا وَلَيَعْلَمَنَّ الْكٰذِبِينَ (٣)


3. "Dan demi sesungguhnya! Kami telah menguji orang-orang yang terdahulu daripada mereka, maka (dengan ujian yang demikian), nyata apa yang diketahui Allah tentang orang-orang yang sebenar-benarnya beriman, dan nyata pula apa yang diketahuiNya tentang orang-orang yang berdusta."


أَمْ حَسِبَ الَّذِينَ يَعْمَلُونَ السَّيِّئَاتِ أَنْ يَسْبِقُونَا  ۚ سَآءَ مَا يَحْكُمُونَ (٤)


4. "Bahkan patutkah orang-orang yang melakukan kejahatan menyangka bahawa mereka akan terlepas dari azab Kami? Amatlah buruk apa yang mereka hukumkan itu" 


مَنْ كَانَ يَرْجُوا لِقَآءَ اللَّهِ فَإِنَّ أَجَلَ اللَّهِ لَءَاتٍ  ۚ وَهُوَ السَّمِيعُ الْعَلِيمُ (٥)


5. "Sesiapa yang percaya akan pertemuannya dengan Allah (untuk menerima balasan), maka sesungguhnya masa yang telah ditetapkan oleh Allah itu akan tiba (dengan tidak syak lagi); dan Allah jualah Yang Maha Mendengar, lagi Maha Mengetahui."


وَمَنْ جٰهَدَ فَإِنَّمَا يُجٰهِدُ لِنَفْسِهِۦٓ  ۚ إِنَّ اللَّهَ لَغَنِىٌّ عَنِ الْعٰلَمِينَ (٦)


6. "Dan sesiapa yang berjuang (menegakkan Islam) maka sesungguhnya dia hanyalah berjuang untuk kebaikan dirinya sendiri; sesungguhnya Allah Maha Kaya (tidak berhajatkan sesuatupun) daripada sekalian makhluk."


وَالَّذِينَ ءَامَنُوا وَعَمِلُوا الصّٰلِحٰتِ لَنُكَفِّرَنَّ عَنْهُمْ سَيِّئَاتِهِمْ وَلَنَجْزِيَنَّهُمْ أَحْسَنَ الَّذِى كَانُوا يَعْمَلُونَ (٧)


7. Dan orang-orang yang beriman serta beramal soleh sesungguhnya Kami akan hapuskan dari mereka kesalahan-kesalahan mereka, dan Kami akan membalas apa yang mereka telah kerjakan - dengan sebaik-baik balasan." 
QS. Al-'Ankabut 29: Ayat 2-7



Wahai manusia! Bertakwalah kepada Rabbmu dan takutlah pada hari yang (ketika itu) seorang bapak tidak dapat menolong anaknya, dan seorang anak tidak dapat (pula) menolong bapaknya sedikit pun. Sungguh, janji Allah pasti benar, maka janganlah sekali-kali kamu terperdaya oleh kehidupan dunia, dan jangan sampai kamu terpedaya oleh penipu dalam (mentaati) Allah." Luqman: 33.


Berhati-hati dengan tulisan dan tutur-kata kita. Tersilap ucap syukur Alhamdulillah seperti ucapan syukur turunnya visi misi gerakan missionary kristian di atas, tergelincir aqidah kita. Kita ini ISLAM. KENAPA PERGI DAN RELA MASUK GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN?


AMARAN

Ini amaran kepada

Motivator, Consultant, Coach, Penceramah Bebas, Ustaz Ustazah, Doktor, Golongan Perawat, Guru Online, Guru Offline, Guru Kewangan, Guru-Guru Silat, Menteri-Menteri, kakitangan kerajaan dan semua yang tarik crowd, menipu, mengajar ilmu ajaran-ajaran salah dan sesat.


Hati-hati anda semua sedang diperhati.


Tentera pharoah dan tentera DAJJAL iaitu gerakan missiun, iluminati, Freemason, ahli sains juga. 

Usah cabar, kacau dan goyangkan Aqidah saya. Jangan main-main. Kamu semua juga kami sedang perhati. Awas! Gerak langkahmu Awas!

Saya tahu ramai membaca tulisan saya ni. Ingatlah AQIDAH BUKAN PERKARA MAINAN. Banyak point panjang lebar saya telah tulis sebelum ini telah saya simpan di port simpanan khas saya. ☺️


SOAL JAWAB

Q : Kenapa keluar dari Atomy? 

A : Ni memang ramai whatsapp tanya. Beginilah saya simpulkannya. Ada lebih dari lapan (8) sebab. Iaitu :

  1. Ada unsur khianat sistem dan unsur penipuan dalam reckruitment keahlian.
  2. Dr. Tengku Asmadi Tengku Mohammad (DTA) dan orang atasan beliau, kawan baik 30 tahun, Mohd Sulutan Ali khianat saya dalam sistem recruitment keahlian dan beberapa ahli lain. 
  3. DTA bercakap berdolak-dalih dengan saya. Dulu beritahu bukan MLM. Walhalnya MLM.
  4. DTA menipu cara marketing kepada seorang Student Universiti. 
  5. Staff Atomy HQ yang call saya pun bercakapnya berdolak-dalih. 
  6. Sudah tahu Bisnes MLM Atomy ni Founder Dreamy Gerakan Missionary Kristian tetapi DTA menipu sudah semak semuanya, tidak beritahu kebenaran. (Rujuk perbualan video dengan Bro Firdaus Wong (MRM) semasa sesi perbincangan beliau dengan DTA, Amin Idris dan ramai lagi termasuk Fazli Unic. 
  7. DTA, Mohd Sulutan Ali dan Fahmy Adam fitnah canang kepada ramai saya tidak tahu marketing. Saya bermula marketing perniagaan dari tahun 1989. Tahun ini tahun ke 32 saya dalam dunia Online dan Offline Marketing OK ke OK?
  8. Screenshots conversation dan rakaman perbualan semua ada. Saya memang anti pengkhianatan dan penipuan. Suami saya pun orang Marketing juga. Suami saya pun dapat baca saya ni dianiaya. 
  9. Walau kesian rangkaian saya yang tidak berapa ramai tu, saya sebagai Leader berpegang kepada hadith
    • Tinggalkan apa yang meragukan kepada yang tidak meragukan", saya quit. 
  10. Saya tidak rela duduk di dalam rangkaian Leader pengkhianat agama dan penipu. Bercakap pula tu berbolak-balik. Ini sebab utama saya berhenti terus dari terlibat dengan Atomy Gerakan Missionary Kristian.
  11. Perkara ni nampak remeh pada orang yang tidak tahu sistem MLM dan Marketing. Tapi tidak pada saya dan suami saya kerana ia beri kesan kepada banyak perkara. Sudahlah Gerakan Missionary Kristian. Penchachai agama sungguh!
  12. Saya Ex-Distributor Atomy. DTA ni Pengerusi Tamrin. Ini yang saya ralat sangat. Beliau pernah berjasa juga kepada saya menasihat saya semasa saya down dalam bisnes dulu. Sebab itu saya follow dan amat hormat beliau. 
  13. Tetapi apabila saya dapat kesan penipuan online marketing, saya terus reject beliau dan Atomy. Mana boleh dalam bisnes ada penipuan bab Marketing. Mufti Wilayah pun sudah jelaskan hal ini. Hendak melawan Muftikah?
  14. Orang aliran Neuro Language Programming (NLP) memang begini ya? Menipu sahaja. Sudahlah beliau beritahu setiap kali fb live waktu maghribbeliau sudah siasat A2Z. Takkanlah sebagai Leader tidak tahu Atomy penyumbang dana kepada Gerakan Missionary Kristian? Sanggupnya berbuat begitu, gadai aqidah dan maruah demi duit? 
  15. Tipu markerting dan fakta dah dua (2) perkara. Ugut saya perkara ke tiga. Dia sebagai Pengerusi Tamrin. Sebelum itu, Presiden Tamrin Ahmad Fadzli ugut saya. Gabung dengan Gerakan Missionary Kristian pula tu? Ya Allah... Takutnyalah. 🤦‍♂😩
  16. Apabila perkara melibatkan aqidah, lagilah saya no kompromi. Ramai yang sokong saya tidak kurang juga yang anti saya. Kasihan tahu bila ramai yang DM saya keliru sebab yang ditarik bukan orang biasa-biasa. Orang hebat-hebat. Licik permainan Mubaligh Kristian ni.
  17. Sebab itu saya tetap teruskan perkongsian bantah penipuan (scammer) ni. Ramai tidak sedar, scammer bukan sahaja melibatkan duit. Jiwa dan aqidah juga jika ditipu, itulah scammer juga. Sedih tau bila melihat ramai sanggup gadai aqidah demi wang. 😢
  18. Saya dengar sendiri DTA live beritahu kami semua, 
    • Saya ada banyak komitmen, rumah ada dua, rumah nak bayar, itu nak bayar, ini nak bayar." Maknanya dia sanggup gadai AQIDAH demi pangkat,  harta dan wang ringgit.
  19. Saya ni pernah je hidup lebih susah dari yang susah. Korek tabung 50 sen nak beli susu pampers anak kedua saya. Tapi, pada saya, biarlah susah. Asal jangan kita ni kerana duit sanggup jual maruah dan aqidah.
  20. Moga jika membaca perkongsian saya ni, Allah bukalah Taufiq dan hidayah buat mereka yang masih sayangkan aqidah Islam lagi. Aamiin. 
  21. Report polis sudah dibuat. PDRM telah memanggil saya untuk bekerjasama beri keterangan. Ada masa memang saya kongsikan soalan-soalan berkaitan penipuan dan pengkhianatan melalui minisite saya Panji Alam Nusantara
  22. Ini yang mampu saya buat. Nak buat press conference pun saya tidak kenal orang press. Saya tidak takut kerana saya dipihak yang benar. Boleh rujuk sini DATABASE RINGKASAN HAL SAYA DAN ATOMY


Selepas saya keluar dari Atomy group, saya dipelawa menjadi Penceramah dan Leader beberapa syarikat produk terkenal. Tetapi disebabkan saya tidak mahu terikat, saya tolak semua pelawaan itu dengan baik. Personal coaching pun saya terima sambilan isi masa lapang saya. Fokus utama saya anak-anak bersekolah dan urusan rumahtangga saya. Suami suka saya sebegini. Banyaklah masa saya untuk menulis dan belajar bab aqidah. 🥰

Kesimpulannya, rezeki Allah itu luas. Jika kita jaga aqidah Islam kita dan semua perundangan Allah kita jaga, InShaaallah, Allah jaga kita. Ingatlah, AQIDAH BUKAN PERKARA MAINAN!


Bila sebut bab jaga adab, bab aqidah, jangan taksub, (jauhi syirik), jangan menipu, jangan mencarut dan kita mempertahankan hal bangsa Melayu, ramai meroyan tidak boleh terima kenyataan walaupun diri sendiri sudah memang Melayu dan di dalam IC beragama Islam. 

Siapa lagi jika bukan kita hendak memartabatkan aqidah Islam dan bangsa kita sendiri jika bukan kita? Lainlah Pengkhianat. Pengkhianat memang putar-belitkan hal agana, bangsa, anti Islam juga anti RAJA. 

Hanya disebabkan aqidah bukan perkara mainan saya dianiaya gang scammer paranoid (taksub) perkara berkaitan. GHIBAH DAN FITNAH AMAT LAZAT.





PENULIS NAMA PENA, 

 همبا الله الحقير والفقير الى رحمة الله  


RUJUKAN ALQURAN DAN AL-HADITH

  1. SURAH AL-KAAFIRUUN.
  2. AL-QURAN SURAH AT-TAUBAH.
  3. AL-QURAN SURAH YUSUF.
  4. HADITH SAMPAIKAN.
  5. HADITH JAUHI SYUBAHAH DAN HARAM.

PERKARA BERKAITAN

  1. 6 ghibah yang diperbolehkan menurut Imam Nawawi.
  2. Dosa besar syirik menduakan Allah
  3. Doktor Perawat dan Coach Psikik Scammer
  4. Psikik Scammer Penunggang Agama
  5. Aqidah bukan perkara mainan
  6. Ghibah dan fitnah amat lazat
  7. Kau jangan ambil kerja Tuhan
  8. Usah terlalu paranoid iaitu taksub
  9. Amalan Garfu Tala
  10. Paranoid dan saman
  11. Kasyaf?
  12. Jenayah Body shaming
  13. Akibat ajaran sesat
  14. Buli, gila isim, punca dan akibatnya

ARTIKEL TERKINI

FAHAMAN BAHAIYYAH MENGELIRUKAN PEMIKIRAN

FAHAMAN BAHAIYYAH MENGELIRUKAN PEMIKIRAN  [ Sumber Asal ] Fahaman Bahaiyyah adalah doktrin kefahaman mengelirukan yang nampak seperti benar ...