Followers

Monday, 27 December 2021

15 Fakta berkaitan leluhur dan aqidah

15 Fakta berkaitan leluhur dan aqidah

Ilmu Karuhun @ Leluhur?
Itulah saka.
Usah percaya.
Usah tersesat
Di balik alam yang menjerat

Kebetulan saya terbaca tajuk ilmu karuhun di facebook. Saya terus rujuk Tuan Guru saya kerana ini melibatkan aqidah. Bahaya jika terpesong aqidah. Jadi saya kongsilah dari pengalaman saya perkara berkaitan. Perkongsian ini adalah kesinambungan dari SINI.

Agama, Fakta leluhur, fakta aqidah, ajaran sesat, ilmu leluhur, ilmu saka, ilmu karuhun, ilmu salah, syirik, perkara syirik menduakan Allah, dosa
Tolak dan buanglah semua ilmu leluhur alam ghaib daripada jin yang menyamar kerana ianya menyimpang dari aqidah Islam. 

MAKSUD KARUHUN

Karuhun bermaksud leluhur. Orang Melayu kata saka. 


BAHAGIAN SAKA

1) Saka belaan 
  • Saka belaan perlu dijamu makanan biasanya berupa benda berdarah.
  • Memberi ancak adalah juga amalan menjamu saka belaan.
2) Saka keturunan.
  • Saka keturunan seperti leluhur harimau, naga, pahlawan atau apa sahaja yang berkaitan dengan diri kita yang namanya keturunan itulah saka keturunan namanya. 
Buang. Buang terus. Tolak dan buanglah semua ilmu leluhur alam ghaib daripada jin yang menyamar kerana ianya menyimpang dari aqidah Islam. 


15 FAKTA BERKAITAN LELUHUR
 1. Ilmu karuhun ialah ilmu leluhur. Ada kaedah highway dan ada kaedah lambat. 
 2. Ilmu saka atau ilmu leluhur ni bala. Anda akan diganggu ATAU nampak ATAU anda akan berhalusinasi sepanjang hayat jika diturutkannya.
 3. Ilmu saka atau ilmu leluhur tidak perlu dicari. Kerana yang datang bila dicari itu biasanya alam ghaib terdiri daripada jin penyamaran terdiri daripada jentera Iblis, syaithon atau dajjal.
 4. Ilmu Azazil ini turun kepada Namrud. Namrud membawa kepada keturunannya yang menyebarkan ilmu leluhur.
 5. Itulah juga ilmu sihir malaikat Harut dan Marut yang disebutkan juga ilmu sakti.
 6. Ilmu leluhur adalah ilmu menyimpang dari aqidah Islam Ahlus Sunnah Wal-Jama'ah. 
 7. Mencari leluhur bermaksud mencari dan berkawan dengan alam ghaib. Alam ghaib kebanyakannya jin. Ghaib itu tidak nampak atau hilang. Kenapa mahu berkawan dengan jin jika kita ini makhluk Allah yang lebih mulia daripada mereka?
 8. Taksub dan terlalu percaya kepada leluhur termasuklah naga atau harimau apatah lagilah syaithon, memberi bantuan dan pertolongan kepada kita adalah dosa besar syirik menduakan Allah.
 9. Syirik membawa kepada penyimpangan pemesongan aqidah dan boleh bawa mati nyaris hilang nyawa.
 10. Daripada menghidupkan ilmu leluhur yang mensyirikkan Allah adalah lebih baik kita sebagai ummat Islam, mendalami ilmu mengenal Allah iaitu faham dan hadamkan sifat 20. 
 11. اول الدين معرفة الله 
  • Bermaksud, Awal-awal agama itu mengenalkan Allah Ta’ala. 
  • Awal di sini bermaksud perkara paling penting atau paling besar atau paling utama di dalam agama Islam ialah mengenal Allah.
 12. Tidak pernah pun Allah SWT menyuruh kita mengenal diri atau pun mencari leluhur kita siapa. 
 13. Mati kita nanti, biarlah dalam keadaan beriman bukan sesat bahkan menyesatkan.
 14. Jika pernah tersesat, kembalilah kepada Allah SWT semula. Allah tidak zalim seperti segelintir makhluk manusia gila isim keturunan, gila isim alam ghaib dan gila isim alam makrifat sesuka hati menghukum tanpa bukti dan Allah juga perintahkan tabayyun (semak) dahulu sebelum sebar dan percaya apa jua dibaca, ditonton dan didengari oleh kita. 
 15. Saya pernah juga terkeliru namun syukur Alhamdulillah pada 25/8/2021 saya diambil sebagai murid Tuan Guru saya maka semua kekeliruan sudah dapat jawaban.FAKTA AQIDAH

 1. Bab agama, bab tauhid bergurulah dengan Guru yang ada maujud nampak dia di hadapan mata kita bukan secara online lalu mudah sangat menerima apa sahaja. Silap haribulan khodam jin syaithon berada di jasadnya mengganggu kita.
 2. Guru mursyid tidak perlu dicari sampai masanya akan datang sendiri. Minta dari Allah bukan minta dari makhluk. Jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.
 3. Ujian itu rahmat dan nikmat. Saya sudah berlepas perkara yang saya tidak tahu itu semua adalah leluhur jin alam tinggi (mereka solat dan mengucap dua kalimah syahadah). Mereka juga ada dari alam penyamaran yang cuba mengelirukan saya. Jika disebut orang alam, itulah bunian. Alam bunian itu juga jin. 
 4. Usahlah menerima sebarang amalan atau apa sahaja dari alam jin. Usahlah berkawan atau terima ilmu daripada segelintir perawat dan orang silat gila isim ilmu tin kosong tanpa mereka sedar ada makhluk jahat pada jasad mereka.PESAN TUAN GURU SAYA

Tuan Guru saya pesan,
 1. Perkara lepas-lepas tu terutamanya bab sejarah leluhur tu, sudah dikira alam ghaib. 
 2. Alam ghaib antara kepercayaan dalam rukun iman tetapi hendaklah belajar dengan berguru. Sifat 20 itu keutamaan untuk dihadamkan bukan tentang sejarah silam zaman kuno purbakala lama berkaitan leluhur kita itu perlu difikirkan dengan mendalam. 
 3. Yang patut kita kaji, kenal dan hadamkan adalah Allah SWT Sifat 20nya bukan mencari tahu dan mengenal leluhur. 
 4. Merbahayakan aqidah bila jadi seperti mereka yang gila isim keturunan dan alam ghaib. Sebab telah berlakulah syirik, khurafat dan pemujaan leluhur akibat taksub. Ada yang hantar khodam, jin, syaithon dan sihir saya. Itulah syirik sihir. 
 5. Ilmu-ilmu batin disebut sebagai ilmu sakti.  Semua ilmu sakti adalah kategori sihir jika disalah-gunakan dan menyeru atau berkawan dengan jin, hantu dan syaithon. 
 6. Leluhur itu makhluk. Saya tidak mencari leluhur tetapi pernah berkursus, join program dan terjebak dengan gang akhir zaman teori konspirasi yang gila isim keturunan dan gila isim alam ghaib. Saya ni jadi mangsa aniaya dan tohmahan bab leluhurlah. Dugaannya amat kuat. Alhamdulillah dengan izin Allah saya telah lulus ujian.


HIKMAH DIFITNAH

Amat banyak hikmah saya dianiaya, difitnah, ditohmah, dimaki-hamun, dicarutkan (jenayah cyberbully dan jenayah body shaming) bermula 5/8/2021 hingga kini posting biadap mereka yang gila isim itu tidak dipadamkan lagi.

Hikmahnya,
 1. Alhamdulillah ada Guru yang sudi ambil saya sebagai muridnya. 
 2. Syukur Alhamdulillah barulah saya tahu apa disebut leluhur itu adalah jin penyamaran cuba mengelirukan saya dan mahu menarik saya ke alam sana (alam bunian). 
 3. Alhamdulillah saya benar-benar telah dapat kembali ke alam dunia. Setahun saya terperangkap di antara dua alam. Antara alam nyata dan alam separanornal. 
 4. Alhamdulillah terjebak angkara perbuatan 3 guru penakut gila isim keturunan, gila isim alam ghaib dan gila isim makrifat yang hitam hati mereka. Saya faham apa perbuatan syirik, khurafat. Memetik, memanggil dan menyeru alam ghaib yang mereka sebutkan sebagai leluhur @ Ayahanda dan Bonda tetapi  tidak berani dan tidak mahu bertanggungjawab pulangkan kembalikan ke asalnya itu ilmu tin kosong. 
 5. Mereka juga telah BIADAP tohmah, ugut, fitnah dan mendakyah saya ajaran, amalan sesat, syirik dan khurafat cuba memesongkan aqidah saya. Mereka juga telah tuduh, tohmah, aniaya dan fitnah aqidah saya.
 6. Tetapi Allah SWT amat sayangkan saya. Makhluk manusia zahir di dunia nyata aliran kiri itu cuba menyesatkan saya tetapi mereka tidak berjaya dan makhluk alam sebelah sana cuba tarik saya ke alam sana Allah halang dengan bantuan Guru saya yang tidak pernah menuduh saya apa-apa banyak membantu. Syukur Alhamdulillah.
 7. Alhamdulillah setelah mendengar penjelasan dari Tuan Guru saya yang tinggi dan kemas ilmu ketauhidannya barulah saya faham yang disebut leluhur itu semuanya adalah perkara alam ghaib. 
 8. Alhamdulillah Tuan Guru explain satu persatu barulah saya faham selama ni apa yang saya kelirukan. 
 9. Alhamdulillah saya dibantu Tuan Guru saya putuskan terus semua perkara berkaitan alam ghaib yang tidak saya sedar datang daripada berguru dengan guru-guru gila isim sesat cuba memesongkan aqidah saya. Datang dari guru dan perawat-perawat yang berkhodamkan jin iblis dan syaithon. Itulah saka keturunan turun-temurun mereka.
 10. Tetapi memang babi sungguhlah Amir Shahmi Md. Ali, Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) dan Abdul Malek Abdul Halim (Cikgu Malek Wirajaya) tu buat saya ni jadi perantara komunikasi dengan jin! Dahlah tongong, bangang, gila isim keturunan dan gila isim alam ghaib. Ilmu alam ghaib semuanya tin kosong!

Sekadar berkongsi saya. Apa dinyatakan itu semua ada kebenarannya kerana saya telah melalui semuanya. Maaf jika terkasar bahasa ya. 🙏


Kesimpulannya ilmu karuhun adalah ilmu sesat kerana ianya ilmu untuk menghidupkan saka. Kembalilah kepada Allah SWT. Semoga yang bertanya dan pernah terkeliru boleh faham 15 Fakta berkaitan leluhur dan aqidah membantu mereka yang mencari tahu tentang leluhur. Perkara berkaitan rujuk pautan di bawah. Terima kasih membaca. ☺️

Jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.
Wallahua'lam bissowab.

Tukang kongsi nama pena,

Perkara berkaitan

No comments:

Post a Comment

DISCLAIMER
Saya tidak bermusuh dengan mereka tetapi mereka telah berkelakuan biadap di facebook, melalui whatsap, telegram atau bersemuka telah

Aniaya, ugut, ghibah (mengumpat), tohmah, fitnah, caci-maki, hamun, mencarutkan, mengaibkan AQIDAH saya.

2021 baru saya tahu ini adalah jenayah cyberbully dan jenayah body shaming maruah, AQIDAH dan minda saya.

PDRM sifatkan mereka semua ini psikik dan scammer penunggang agama. Mereka ini kanak-kanak ribena kurang kasih sayang ghibah hal saya di laman sosial mereka antara tahun 2015, 2020 dan 2021.

Antaranya, Najeeb Abdullah, Saidila Abdul Rahman, Adnan Ibrahim (Tiffin Biru), Amir Shahmi Md. Ali, Mohd Nuur Fahmy Nuur Massailan (Fahmy Adam), Ahmad Fadzli Yusof (Ahmad Fadzli AlBasuti), Tengku Asmadi Tengku Mohammed (DTA), Cikgu Malek Wirajaya, Shaiful Rizuwa, Azrul Hisham Abd Halim, Sayf Al-Malawi, Muhammad James Baven, Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren), Muhd Arifin, Lyana Bajana, ليلي حيليدين، Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng XI), Muhammad Anuar Ibrahim, Nasri Mardi Ismail (Cikgu ie), Syazrul Fadzly (Li), Wan Amir, Lynn Lyana Leen, Mohd Siddiq (Haris Kersani), Panglima Indra Shahril, رمضان ليستاري, Raja Rozieda Gee dan ramai lagi pengikut mereka. Semua yang mereka memaki-hamun, sindir, umpat, mencarut, aibkan saya melalui like, comment, share kembali semula kepada mereka.

DILARANG :
1) Minta sedekah secara online.
2) Mengumpat hal orang tiada kaitan dengan saya.
3) Kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tidak mahu dengar dan saya tidak suka.
4) Sembang kosong.

BERIKLAN.
Ingin beriklan secara professional? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com

TERIMA KASIH
Terima kasih sudi berkunjung. Silakan kongsi untuk manfaat ramai. Sebarang cadangan dialu-alukan dan pertanyaan sila email ke panjialamnusantara@gmail.com

Penulis nama pena,
Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta.

ARTIKEL TERKINI

FAHAMAN BAHAIYYAH MENGELIRUKAN PEMIKIRAN

FAHAMAN BAHAIYYAH MENGELIRUKAN PEMIKIRAN  [ Sumber Asal ] Fahaman Bahaiyyah adalah doktrin kefahaman mengelirukan yang nampak seperti benar ...