Monday, 11 October 2021

USAH TERLALU PARANOID IAITU TAKSUB

USAH TERLALU PARANOID IAITU TAKSUB 

Artikel ini adalah sambungan daripda artikel INI dan INI. Boleh klik dan baca ya. 

Ramai yang tanya saya amalan cuci ruh tu apa dan apa maksud paranoid. Itu semua toksid yang boleh memesongkan aqidah ya. 

Boleh teruskan membaca entri (artikel) blog saya ini. Semoga Allah berikan kefahaman sebaiknya kepada semua yang membaca. Pesanan ini untuk semua termasuklah juga diri saya. Baca dengan hati dan minda terbuka berlapang dada. 

  1. Usah jadi paranoid iaitu taksub terhadap apa juga fahaman, pegangan dan teori hingga isim (mereng) berhalusinasi sendiri. Bersederhanalah dalam perkara ini semua. Lebih-lebih lagi perkara berkaitan akhir zaman, imam mahdi dan nusantara bani jawi. Kelak merana diri dan barai iman dan terpesong aqidah akibat taksub melampaui batas daripada berlebih-lebihan dalam mengingati Allah SWT. 
  2. Hati-hati di laman sosial. Usah terlalu percaya atau terlalu takut kepada sesuatu perkara. Itulah taksub namanya. Taksub ni, syirik khofiyy (tersembunyi) yang memesongkan aqidah kita.
  3. Hati-hati dengan sebarang hasutan dari khodam (jin) syaithon Iblis penyamaran. 
  4. Diserang agent scammer penunggang agama yang sanggup jadi machai cybertrooper gang paranoid akhir zaman teori konspirasi yang gila isim keturunan dan isim makrifat itu biasa. Sebab pada mereka semua, Ghibah dan fitnah amat lazat. 
  5. Sudah sampai masanya cahaya dari ufuk timur dan yang berkaitannya bersatu. Genggamlah aqidahmu sekuat-kuatnya. Usah terperdaya hanya kerana pangkat, nama dan demi sebuku roti. 
  6. Usah kerana wang, emas, harta, takhta dan wanita, sanggup gadaikan imannya. Sanggup melampiaskan nafsu serakah melalui ilmu kebatinan syok sendiri atas nama zikir sanggup menjadi penunggang agama. Biadap sungguh perilaku itu menghina Allah SWT. Menghina Rasulullah SAW idola makhluk manusia beragama Islam.
  7. Abaikan paranoid akhir zaman teori konspirasi gila isim keturunan tidak habis-habis berhalusinasi itu. Mereka hanya menentang sesiapa tidak benar melalui halusinasi mereka untuk menakut-nakutkan kita sahaja. Hakikatnya mereka juga perlu akur terhadap undang-undang yang ada.
  8. Demi kelangsungan hidup, teruskan kehidupan seperti biasa. Pahatkan hanya Allah penyelamat kita semua. Hanya Allah penyembuh segala-galanya. Hanya Allah yang  aturkan kehidupan kita. Usahlah melawan apa yang tiada kita terdaya melawannya. Ia amat merugikan jika marah berlebihan bukan pada tempatnya.
  9. Usah pula menjadi penyembah berhala bertuhankan sains atau terlalu paranoid akhir zaman teori konspirasi isim keturunan isim makrifat yang kuat berhalusinasi, mencuri rahsia dan berterusan merepek dan meroyan di alam maya.
  10. Bila tidak diikut tidak diterima dakyah dan amalan dari mereka, siaplah ditohmah, difitnah diaibkan, dicaci-maki, dihamun dicarutkan gang mereka sebab tidak sekepala dengan mereka. 
  11. Tanpa sedar perjanjian supaya RAHSIAKAN perbualan soal jawab diwaktu kekeliruan itu sudah disebarkan oleh mereka tanpa diminta-minta. 
  12. Maka tunggu masa sahaja mereka dimusnahkan oleh Allah SWT yang maha berkuasa dari segala makhluk yang ada akibat mungkir janji dan khianat kepada sayalah khususnya. Entri ni kan cerita hal saya dikhianat oleh gang paranoid.

Namun demikian, ketahuilah mereka yang kuat berhalusinasi, bercerita hal alam ghaib, hal akhir zaman dan berpegang kuat kepada leluhur melebihi keyakinan kepada Allah SWT itulah yang disanjung ramai. Itulah realiti sekarang ini. Walaupun mereka menipu dan berbohong, tidak mengapa. Mereka tetap ditaksubkan, diagung-agungkan dan disanjung. Merepek pun tidak mengapa. Idola kan? 😊🤭🤮

Ha. Itu nasihat dia. Pengalaman saya, benar. Dengar suara atau bisikan abaikan. Kita lebih mulia daripada makhluk lain. Dah kenapa kita perlu tunduk kepada makhluk lain? Berhalusinasi sangat dah kenapakan? 


Tapi, siapalah saya untuk menasihati sekalian manusiakan? Eh, tapi peduli apa? Ini Blog saya, saya punya sukalah hendak menulis apa saya suka. 😁

Wahai manusia di alam maya

Hati-hatilah di alam maya

Ramai scammer penunggang agama

Menarik masuk ke dalam kumpulannya

Cerita bohong sahaja permainannya

Scammer guna pelbagai cara

Memang menarik perhatian kita

Pentaksub amat agungkan mereka

Tidak kisah jadi mangsa

 Mangsa penipuan si scammer

Scammer ramai tidak terkira

Manipulasi berita dan cerita

Tarik perhatian sesiapa sahaja

Yang tua yang muda

Yang kaya yang miskin 

Yang pro yang low

Termakan hasutan mereka

Pasti taksub kepada mereka

Melebihi cinta kepada Allah penciptanya

Pengadu domba pun ramai tidak terkira

Kongsi cerita ajak kita mengumpat bersama

Bila nak jadikan bukti ketakutan pula.

Bila bercerita nak menang sahaja

Seolah-olahnya dia pandai melebihi kita

Walhalnya mahu mengorek rahsia

Untuk di bawa ke pihak sebelah sana

Senghaja saya melayan kadangnya

Lihat sejauh mana kebijaksanaannya

Kita boleh baca dari geraknya

Di sana dia bersuara

Di sini dia mengadu domba

Kurang kasih sayanglah agaknya 

 

PESANAN TANPA PREJUDIS SAHAJA

  1. Ada orang kata saya sombong. Ya  memang saya sombong. Saya tegas dan muktamad tidak akan berkompromi, berpakat dan bersyubahat dalam perkara memesong, menyesatkan dan menyimpang aqidah dan iman saya. 
  2. Jangan main-main dengan saya jika hal berkaitan aqidah. 
  3. Berperang pun saya sanggup demi mempertahankan aqidah saya. Tetapi, Cyber war cukuplah. Belum masanya lagi memegang senjata untuk berperang secara nyata. Syahid cita-cita saya. InShaaAllah. Aamiin.
  4. Tiada paksaan. Tapi boleh follow Blog saya ni jika tidak mahu ketinggalan info scammer penunggang agama. Tekan sahaja di kanan Blog ini ya ada butang follow. Ada soalan sila ajukan di ruangan komen di bawah.


KAEDAH MENGHADAPI MACAI CYBERTROOPER YANG BIADAP.

Ini cara saya. Sekadar berkongsi sahaja. Perkongsian saya tidak digalakkan ikut jika ada yang menjadi spy, macai, cybertrooper dan pentaksub.

Caranya mudah sahaja.
  1. Block sahaja kesemua mereka.
  2. Usah membuang masa. Mereka itu toksid. PDRM kata, itulah dianya psikik dan scammer penunggang agama.
  3. Abaikan semua pengadu domba yang masih sibuk bercerita hal mereka. Bukan semuanya boleh dipercayai. Kebanyakan mereka hanya berpura-pura sahaja. Bijaklah menapis apa sahaja didengar dan ditonton.
  4. Kumpulkan semua bukti yang ada.
  5. Serahkan tunjuk kepada PDRM dan Jabatan Agama.
  6. Buat laporan polis seperti saya sudah lakukan jika mengganggu dan untuk tujuan keselamatan.
  7. Jika ada orang kongsikan apa-apa, ketawa sahaja. Sebab anda telah berjaya. 
  8. Ya. Kita telah berjaya. Berjaya buat orang ramai fokus fikirkan kita sahaja sampai tiada hal lain dapat difikirkan lagi oleh otak mereka. Dalam diam mereka telah memberi pahala kepada kita. 
  9. Sebarkan kebatilan scammer penunggang agama ini di kesemua laman sosial yang ada untuk tujuan membela diri sendiri.
  10. Usah buat kerana dendam. Hanya untuk membela diri. Ini bukan mengumpat. Saya hanya membela diri saya. Jadi mestilah perlu cerita bagaimana, kenapa dari mula kisahnya. 
  11. Ramai silap faham tidak faham antara mengumpat dan membela diri. Sebab itu ada individu, pesilat yang biadap memaki-hamun dan mencarutkan saya. Berserban berjubah tetapi mindanya punah. Bangga pula tu bercerita pada awam telah memaki-hamun saya.
  12. Bila tidak faham permulaan kejadian sesuatu perkara, begitulah jadinya. Isim meroyan tidak ketentuan hala. Akhirnya saya block sahaja mereka. Mudah kerja. Tidak memberi peluang dan ruang lagi mereka menghamun saya.
  13. "Betul... Kita guna platform yg betul untuk jernihkan keadaan sahaja. Sebab jika kita hendak bertekak bertempur dengan si luncai, memang dengan kita sekali akan terjun bersama dalam kebodohan itu". Ini pendapat salah seorang admin Misi Rakyat.
  14. Dulu rajin juga saya sebarkan di facebook dengan ayat kelakar bercampur serius. Kadangkala garang kata orang. Pensyarah saya kata itu bukan garang itu tegas. Kini sudah malas. Baik sumbat sahaja semua ke dalam blog saya. Abaikan sahaja apa orang hendak kata terhadap saya. 
  15. Tetapi mereka itu memang melucukan. Suami saya cakap, "Mereka lebih muda jadi biarlah rentak orang muda. Usah diikut perangai kebudak-budakan mereka semua. Ada pun yang tua, sekadar hendak menumpang glamour sahaja atau pun akal dan fikiran sudah tidak boleh berfungsi dengan sebaiknya. Sebab itulah meroyan hal Ayang". 🤣🤦 
  16. Saya ni berdarah pendekar. Saya anak orang yang belajar silat. Memang pantang saya dicabar. Lagi-lagi hal aqidah. Tapi itu dahululah. Dahulu saya ni pantang dicuit akan meletup menyembur terus. Pernah saya beri penampar seorang lelaki kerana menghina adik lelaki saya. 🥴
  17. Sebab prinsip saya, sekali kamu biadap, kurang ajar, khianat dan menipu kepada saya, selama-lamanya saya tidak akan hormatkan kamu. 
  18. Jika mesej saya yang bukan-bukan, saya akan sekolahkan (tazkirah) dan belasah dengan ayat berbisa kepada orang itu secukup-cukup rasa hingga terdiam tidak bersuara.
  19. Alhamdulillah sekarang saya sudah boleh ketawa besar bila orang kongsikan apa orang tulis dan apa orang cakap tentang saya. Alhamdulillah. Menambahkan pahala saya. Pengalaman memang mendewasakan kita. 🥰

ONLINE SCAMMER,Ajaran sesat,alam,amalan menyalahi aqidah,aqidah,KISAH ALAM NUSANTARA,Kerajaan Melayu Nusantara,nusantara,
Lain orang lain cerita dan pengalamannya. Usah dibuka perkara mencarik adat tanpa cukup bekalan ilmu di dada. Kelak gila isim penerima cerita, yang menulis komen dan yang menyebarkan perkara tidak dapat dihuraikannya apatah lagi difahaminya. Jika disebarkan oleh mereka yang akal pemikirannya cetek tin kosong ilmunya. Akhirnya jadilah gila isim kesemuanya. 🥴

Kelak tidak sempat minta ampun akibat buat fitnah tuduhan melulu melampaui batasan adab dan jiwa pemikiran. Pentaksub kurang adab tidak akan nampak kebenaran. Berterusan mereka mengkritik dan meroyan akibat kejahilan. Maklumlah akal pemikiran belum sampai ke tahapnya.

Benarlah kata Ellon Musk ini. Hehe.  


SETIAP HARI BETULKAN NIAT

Ini contoh.

Hidup dan matiku hanya untuk Allah semata-mata. Sahaja aku melakukan program servis info dan coaching kerana Allah Ta'ala". Ini contoh saya, nama pena Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta. Anda ubahlah ikut kerjaya dan keperluan anda ya.

Jika anda tidak bijak marketing, cari guru dan belajar. Usah sampai isim akibat asyik mengkritik orang tetapi buatnya tidak pandai. Belajarnya malas. Cara orang biar sahaja. Kita buat ikut cara kita. Hendak belajar dengan saya boleh sahaja. Bayar sahajalah feesnya. 😁



Mari sambung baca belajarlah buka minda. 🧠

Berhati-hati. Ramai scammer online di laman maya. Bila kita tidak terima dakyah mereka, mereka cari apa sahaja termasuk perbualan peribadi sebagai kesalahan kita untuk mengaibkan, fitnah dan tohmahkan kita pula. Ini pengalaman saya. Saya kongsikan pengalaman saya kepada awam sebagai pengajaran dan saya langsung membela diri saya sendiri sahaja. 

Pentaksub dilarang ikut saya kecuali dapat menggunakan akal fikiran yang bijak untuk berfikir.

Di laman sosial, kadangkala yang baling batu sembunyi tangan pun ramai juga. Mereka kongsikan maklumat, bila saya maklumkan hendak buat sebagai bahan bukti katanya,

Saya hendak beramallah sis. Jangan kaitkan saya dengan mereka". Uish, masa ni baru hendak ingat beramal? 😳

Ada juga yang penakut bila saya kongsikan kepada awam aduannya. Siap merayu minta sembunyikan namanya. 

Sebelum report dan mengadu domba kepada saya tu tidak ingat pula hendak beramal? Setakat menjadi pengadu domba tetapi penakut buat apa? Ingatkan berani sangat. Kelakarnyalah weh. 😄

Ada juga yang mengadu kepada saya minta pendapat saya dan tanya saya macam-macam berkaitan masalahnya. Bercerita beberapa nama kononnya scam dia. Hendak pula jawaban segera daripada saya. Sudah diberi jawaban tanya lagi dan lagi. Semuanya hendak free dan hendak disuapkan terus ke mindanya. 

Eh eh... Ingat saya ni welfare? Ada banyak masa hendak menghadap aduan dan masalahnya sahaja? 😄

Bila minta masuk sesi life coaching berkira-kira, merungut-rungut, mwnghina-hina, memaki-hamun saya. Tidak tahu bersyukur. Mereka yang mesej saya bercerita masalahnya. Akhirnya mereka pula  maki-hamun saya pula. Perempuan lelaki sama sahaja bila iman tauhid dan adabnya tidak dijaga. Saya malas sudah hendak bicara. Toksid sebegini sebaiknya usah dipedulikan. Abaikan sahaja.

Sebab itulah suami saya sudah berpesan, 

Di facebook tu bukan semua orang boleh kita percaya. Ramai yang hanya mengadu domba dan mahu mengorek rahsia sahaja. Abaikan semua mereka. Block terus. Jangan layan." Pesan suami saya.

Alhamdulillah selepas saya block, abaikan pengadu-domba dan mereka yang spesis sedemikian, kehidupan saya lebih aman. 🥰



MANUSIA YANG CERDIK.



Alhamdulillah syukur Alhamdulillah.

ONLINE SCAMMER,Ajaran sesat,alam,amalan menyalahi aqidah,aqidah,KISAH ALAM NUSANTARA,Kerajaan Melayu Nusantara,nusantara,
Tahu tak apa. Baguslah kalau sudah sedar, nampak dan faham. Masing-masing juga tidak beradab terhadap saya. Seorang mesej tuduh mempertikai saya macam-macam. Seorang lagi mengaku  berprasangka terhadap saya, ayat mereka berdua ni sangat biadap terhadap saya dan seorang lagi, beliau sendiri mengaku bekas ahli teori konspirasi. Saya memang tidak berminat berkawan dengan makhluk manusia tidak beradab seperti mereka ini tetapi ada hati hendak berbaik-baik pula dengan saya. Tetapi saya sudah memaafkan mereka berdua ni kerana termakan hasutan si gila isim Haniz Zerstoren dan si gila isim Muhd Arifin dan gang paranoid yang lainnya scammer penunggang agama.

Inilah antara orang yang menyedari si gila isim Haniz Zerstoren dan rakan-rakannya biadap fitnah tohmah, maki-hamun, mencarutkan saya adalah penipu. 

Haniz  Zerstoren, Muhammad Anuar Ibrahim dan Muhd Arifin itu buat posting viralkan perbualan saya sewaktu saya dalam kekeliruan. Saya bertanya untuk mencari kebenaran supaya saya tidak tersasar dari landasan Islam. Tetapi mereka manipulasi auta putar-belitkan cerita 💯%

Hingga gila isim followers mereka semua itu akibat tidak faham permulaan cerita dan bagaimana kejadian sebenarnya hingga hilang iman barai aqidah mereka semua akibat mencarut dan memaki-hamun saya. 

Alhamdulillah. Mereka yang mengaku dan sedar sendiri itu mengaku tanpa perlu saya arah. Nama saya rahsiakan. Kasihan. Nanti malu pula mereka kan?

Tidak apa jika saya tiada ramai rakan di alam maya pun. Jika ramai itu, ramai pentaksub, suka berprasangka, gemar mengumpat dan mengadu domba hal orang lain kepada saya. 



Kebiasaannya memang ramai macai cybertrooper gang paranoid akhir zaman teori konspirasi gila isim keturunan dan makrifat ni jenis yang tidak beradab. Ikut sedap mulut tiada insuran mereka sahaja hendak menulis tanpa berfikir panjang otak mereka.

Masing-masing sudah barai iman dan aqidahnya bila mula memaki-hamun, mencarutkan saya, body shaming dan ganggu messenger saya atas apa yang mereka sendiri tidak faham. Tidak faham, bertanya. Tanya dengan cara yang beradab. Bukan terus ikut orang komen awak pun nak komen tapi ilmu masing-masing hanyalah tin kosong. ☺️


Ya, atas arahan suami, saya block semua toksid yang tidak beradab mesej saya serupa orang tidak ada iman. Saya tidak baca pun. Hanya lalu di notification handphone sekali imbas saya tahu apa mesej mereka. Malas melayan. Jika saya layan, teruk saya tarbiyyah (nasihat dan sekolah)kan. 😊


Ya juga. Blog dan Channel saya ini khusus untuk saya kongsikan perkara berkaitan scammer, penganiayaan terhadap saya dan sesiapa yang memgadu kepada saya lebih-lebih lagi bab aqidah. 

Saya tidak hairan atau batak followers dan likers seperti mereka. Semua itu saya sudah dapat sebelum saya kembali aktif di facebook saya atas urusan coaching dan urusan perniagaan Dunia Niaga ieta Enterprise. 😊


APA MAKSUD PARANOID?

  1. Paranoid bermaksud taksub. 
  2. Taksub bahasa arab. Taksub bermaksud terlalu percaya atau terlalu takut.
  3. Taksub itu menjerumuskan diri ke arah syirik iaitu menduakan Allah SWT secara khofiyy (tersembunyi).
  4. Rujuk link (pautan) entri (artikel) berkaitan di bawah perkongsian saya ini.


CIRI-CIRI GANG PARANOID AKHIR ZAMAN  TEORI KONSPIRASI

Modus operandi gang paranoid akhir zaman dan teori konspirasi scammer penunggang agama gila isim ni semuanya lebih kurang sama sahaja. Saya kongsikan berdasarkan pengalaman saya hadap mereka.

  1. Mereka akan sebarkan cerita dari komik atau filem perkara berkaitan akhir zaman, imam mahdi, nusantara, bani jawi dan apa sahajalah berkaitannya. 
  2. Tujuan menakut-nakutkan dan mencemaskan orang ramai. 
  3. Mereka buat cerita akhir zaman pada perkongsian mereka untuk tarik followers dan perhatian menambahkan trafik ke laman sosial mereka. 
  4. Ini diakui sendiri oleh si gila isim Haniz Zerstoren, ex-client personal life coaching saya yang kuat berhalusinasi tetapi menuduh di sisi saya dan VIP Pesawad lihat itu, adalah jin ifrit.
  5. Gang paranoid akhir zaman teori konspirasi ni followers dan pentaksubnya sangat ramai.  Mereka  ni akan mark sesiapa yang ada kelebihan yang tidak ada pada mereka. Akan dekatkan diri mereka kepada kita.
  6. Mereka ini sangat-sangat kuat berhalusinasi. 
  7. Mereka akan add friend anda dan melaga-lagakan anda dengan orang lain walhalnya mereka ni berkawan dan sekumpulan.
  8. Mereka akan menghasut supaya membenci kenalan di facebook yang berkaliber dan berpengaruh.
  9. Mereka gemar menipu dan memburuk-burukkan atau bercerita hal pesakit kepada awam. Biasanya jika perawat, mereka gemar menulis samakan wajah seseorang dengan jin syaithon yang digambarkan ikut halusinasi penyamaran yang mendampingi dirinya. 
  10. Jika pesilat pula, dia gemar sebarkan perbualan orang lain untuk tujuan fitnah dan memburukkan orang yang tidak menerima amalannya yang perkara menyimpang aqidah. 
  11. Mereka ni kebanyakannya isim keturunan dan isim makrifat. Pada perkongsian nampak alim bijaksana menulis bab keagamaan, spiritual, kerohanian tetapi dalam diri penuh hasad dengki kesumat kepada siap yang menentang kebatilan. 
  12. Mereka sanggup menipu kepada awam dan seluruh alam maya di laman sosial.
  13. Mereka banyak juga guna akaun palsu. Mereka akan aim anda sampai dapat. Kemudian jika anda tidak sekepala dengan mereka, mereka akan mengumpat berjemaah sesiapa yang mereka tidak suka.
  14. Selepas itu antara mereka akan mesej anda apa jua  ilmu seperti contoh, ilmu amalan perang sanad menipu secara online untuk menipu scam duit anda. 
  15. Ada juga yang beri amalan selawat tetapi paksa orang buat task. Yang isim lagi ramai. Ada juga yang menyebarkan amalan zikir sirr menggunakan kaedah meditasi iaitu istilah new age movement yang menyimpang aqidah.
  16. Gang paranoid akhir zaman teori konspirasi gila isim keturunan biasanya mereka ni, paranoid (taksub) bercerita perkara akhir zaman. 
  17. Mencela, memaki hamun dan mencarut jadi kebiasaan. Ilmu tin kosong, menolak rukun iman. Pakaian orang lain pun dijadikan bahan umpatan. Contohnya menghina niqab.
  18. Mereka asyik bercerita hal kesaktian, hal kayangan, hal senjata perang, hal naga, hal pewaris, hal keturunan dan hal alam ghaib secara terbuka untuk menarik perhatian.
  19. Pengalaman saya, perbualan soal jawab mereka dengan saya dan saya dengan mereka semasa saya mencari kebenaran perkhabaran dan cerita saya terima dari alam sana supaya saya tidak tersasar jalan. Saya minta mereka simpan, tetapi mereka jadikan bahan fitnah, bahan umpatan mencaci-maki, hamun dan mencarutkan saya.
  20. Mereka sangat gemar orang yang kuat berhalusinasi sebab mereka pun sama kuat berhalusinasi. Mereka akan taksub yang amat. Pengalaman saya dengan mereka, yang lucu ada. Yang menjengkelkan hati saya pun ada. 
  21. Akhirnya saya elakkan berkawan dengan orang kuat berhalusinasi dan perangai gila isim ni. Sebab itu saya unfriend ليل حيليدين dan Panglima Indera Shahril. Sebab itu mereka berdua ni anti saya tohmah dan fitnah saya. Gila isim rupanya juga.

Ada semua perkongsian berhalusinasi mereka saya dimaklumkan tapi saya malaslah hendak viralkan. Biasalah. Ramai yang seperti mereka berdua dan suku-sakat mereka. Antara bijak mengatasinya atau ikut sahaja. Itu pilihan diri masing-masing. 😊

Saya dahulunya selalu nampak, dengar dan tahu banyak perkara. Tahu sendiri banyak juga. Diberitahu oleh alam sana pun ada. Tetapi saya tidak terima 100%. Sebab itu saya bertanya di merata-rata untuk dapatkan jawaban apa yang saya kekeliruan. Supaya saya tidak tersesat tersasar jalan. Siapa tidak sayang iman dan aqidah Islam ni kan. Gila kau saya hendak claim diri macam-macam? Malangnya semua yang korek rahsia dan kononnya hendak membantu saya tu semuanya sudah gila isim belaka. Eh saya sudah ceritalah. Silalah baca di SINI. 😄


Tapi tidak mengapalah. Saya ceritakan jugalah ikut kronologinya sedikit sahaja ya. Selebihnya baca di SINI.


PUNCA SAYA KEKELIRUAN

Alhamdulillah tidak mati nyaris hilang nyawa saya. Puncanya daripada mereka berdua ni. Pandai petik (seru dan panggil) alam ghaib sahaja. Bila sudah sampai, yang sampai itu pula mengaku leluhur saya, terkejut mereka semua? 🙄

Terus lari. Tidak mahu bertanggungjawab. Tidak mahu selesaikan sehingga tamat. Penakut. Bacul dan dayus keduanya. Baik Amir Shahmi Md. Ali. Mahu pun Fahmy Adam. Gila isim keturunan, gila isim makrifat dan gila isim alam ghaib belaka. Rahsia Nusantara dan rahsia zaman kuno purbakala lama diminta bercerita, dicuri tahu daripada saya. Bila sudah dapat terus ketakutan lari.

Inilah dia syaithon bertopengkan manusia. Fahmy Adam dan sekutunya Amir Syahmi Md. Ali. Mereka berdua ini taksub, gila isim keturunan dan gila isim hal alam ghaib. Mereka berdua inilah yang memulakan fitnah berkaitan aqidah terhadap saya. Walhal ilmu kebatilan dan pembohongan sahaja yang mereka ajarkan kepada awam.

Bukti ada. Bukti bertulis. Bukti pengakuan salah peserta Amir Shahmi Md. Ali yang sama ikut berkursus dengan saya pun ada.

Saya lambat sedar mereka berdua ni psikik dan scammer penunggang agama. Selepas selesai buat laporan polis. Polis yang beritahu saya mereka berdia ni psikik dan scammer penunggang agama.

Ramai yang menghubungi saya dan bertanya lagi. Saya jelaskan lagi. Tetapi tidak adalah saya hendak menulis di facebook saya lagi. Saya pun bosan juga asyik ulang menulis perkara yang sama sahaja. Cuma jika tidak menulis di dalam Blog, saya kongsikan di channel saya atau page saya. Nak cakap saya meroyan ke apa ke. Terpulanglah. Adaku kisah? 🙄😁

Laporan polis sudah saya buat. Menunggu juga saman tidak ada pun kunjung tiba. PDRM dan Jabatan agama pun tidak ada pun yang angkut saya.


KEJADIAN TAHUN 2020.

Entah bagaimanalah saya ni tertarik dengan ilmu hikmah anjuran Fahmy Adam dan Ustaz Helmi. Tetapi suami saya tidak izin saya menyertai kursus itu. Selepas itu tahun ni saya tersuk pula hendak tahu tentang akhir zaman. Hendak kenal diri tapi bukan hendak mendalami ilmu akhir zaman pun. Sebab semasa di pondok saya sudah belajar dalam kitab Matan Arba'iin (Hadith 40). 

Belilah ebook dan joinlah group. Fahmy Adam ni penipu. Ebook bukan dia buat. Dia mengaku dia buat. Rupa-rupanya dalam group tu banyak bercerita hal keturunan dan Fahmy Adam provokasi ahli menakut-nakutkan ramai anti KKM dalam masa sama menjual produk garam dan ganja. Garam orang punya dia mengaku produk dia. Produk tu harga RM30 dia jual RM70.  BMFlah sangat. Walhal menjual cara riba dalam senyap. 🙄

Beliau sibuk bercerita hal menjadi tentera Imam Mahdi. Sangat taksub Nusantara dan Bani Jawi. Taksubkan kepada Imam Mahdi. Tetapi ugut saya PDRM akan angkut. Beliau tanya saya,

Nak lawan mufti ke?

Eh, Mufti kalau tidak betul, pemimpin pun kalau tidak betul pun memanglah saya melawan. Inikan pula kau Fahmy Adam? Kuat temberang. 

Banyak ebook mamat ni saya beli. Ikut kursus dia pun banyak. Saya ni dulu memang suka belajar. Total pelaburan ilmu saya ada lah dalam cecah 10k lebih kurang untuk semua ilmu marketing sahaja termasuklah belajar dengan scammer Cekgu Daus dan penipu Ajim Aura. Bersyukurlah pernah terjebak. Jika tidak terjebak tidaklah saya dapat membuat entri ini sebagai panduan saya di kemudian hari. 🤭

Berbalik kepada Fahmy Adam. Bila banyak belajar, banyak ebook maka banyaklah group saya perlu sertai. Sampai pening saya terlampau banyak group whatsapp. Yang kelakar, Fahmy Adam ni, dia selalu buka cerita dalam group hal ebook lain, kami tanya dia meroyan marah suruh tanya dalam group sana. Pening lalatlah kami semua. 

Fahmy Adam ni hackers dan penipu. Beliau tahu saya pernah jual Instagram 55k followers. Beliau ajar saya buat kerja haram, jual database. Masa mamat ni bercakap, ramai peserta kursus dengar. Salah seorangnya cina. Cina ni baik dengan saya. Tapi maaflah. Saya bukan belajar untuk buat kerja-kerja haram. Saya tak akan jual database saya ada walaupun dibayar berbillion. 

Haram tahu jual maklumat orang kepada orang lain. Buatnya yang beli tu pengganas? Tidak sekeluarga kau di aim nya? Kau mahu? Saya tak mahu. Haram weh haram. Tak berkat dunia akhirat rezeki tu. Kehidupan pun bertambah melarat jual maklumat orang. Inilah pemerdagangan manusia secara maya. 😳


EBOOK TIDAK BERILMU AJAK ORANG MENJADI TAKSUB 

Berbalik kepada ebook akhir zaman. Ada ahli group mengadu dan mempertikaikan kepada saya ebook tu hampeh katanya. Tiada ilmiah langsung. Hanya berpandukan hadith dhoif dan memberi contoh pimpinan Arqam. Arqam saya tahu ada baik ada masalahnya. Jadi saya terus bertanya kepada penulis sebenar Khalid Yahaya (Nurani Maarif) dan saya tanya banyak perkara kepadanya. 

Admin yang bernama Hussein pun saya tegur juga. Saya ingatkan dengan cara berhemmahlah. Bukan saya hendak berperang. Antaranya,

Sudah tahu Amir Shahmi Md. Ali bernuat perkara syirik khurafat, kenapa tidak ditegur? 

Sudah tahu Fahmy Adam mengajar perkara menyimpang aqidah kenapa tidak ditegur? Taksub kepada penomboran dan banyak lagilah ajaran salah beliau ni sebarkan ke dalam group-groupnya.

Kenapa dibiarkan sahaja mereka berterusan menipu, scam aqidah scam duit orang ramai? Kalian admin. Wajib tegur jika ada admin lain yang salah.

Akhirnya saya tanya 13 soalan kepada Khalid Yahya berkaitan akhir zaman dan Imam Mahdi. Senyap terus tidak dijawabnya. Begitulah saya terjebak dengan puak paranoid akhir zaman teori konspirasi ilmu tin kosong ni. 


KENAPA MENEGUR?

Teguran itu saya buat selepas saya dikeluarkan dari kumpulan-kumpulan whatsapp ebook si isim keturunan dan isim alam ghaib, Fahmy Adam akibat menyeru ahli kumpulan pada 15/09/2020, jam 6:44 am begini,

Assalamu'alaikum. 

Mohon beribu kemaafan Tuan ⁨Fahmy Adam Gila⁩ . Izinkan saya berkongsi. 🙏

Selain Freemason dan Iluminati yang merupakan kuncu-kuncu Dajjal, ada satu perkara lagi kita WAJIB hindari dan jauhkan diri iaitu perbuatan SYIRIK. 

Syirik bermaksud menduakan Allah dan mempercayai kekuasaan selain Allah. 

Apa yang kita nak buat, berpeganglah kepada Allah. Usah bergantung kepada makhluk ghaib atau nyata. Itu adalah SYIRIK. Kelak sendirian merana. Jauhi syirik dan apa sahaja perkara berkaitan dengan tatacara menjurus ke arah syirik. 

Maafkan saya. 🙏🏻

Kemudian ada yang bersetuju dengan pendapat saya. Beliau bercerita hal karomah wali Allah. 

Saya nyatakan pendapat saya,

Deep betul ilmu dia itu. Orang awwam memang sukar faham. Orang awwam faham apa difaham sahaja. 

Sebab itu alim ulamak dahulu, nak siapkan sebiji kitab pun sentiasa berwudhuk dan solat sunat taubatnya tu berkali-kali. 

Begitu juga nak merawat orang. Bukan sekadar ikut ilham, ikut gerak hati dan ikut naluri. Akhirnya syiriknya tak bertepi. Ke tengah ke tepi akhirnya lemas karam sendiri. Pesakit pun tidak dikenal-pasti. Menuduh sesat walhalnya syirik itu yang perlu lebih utama dijauhi. Melibatkan aqidah. Bukan setakat freemason iluminati kuncu-kuncu dajjal sahaja. 

Belajar tinggi tetapi ilmu sebenarnya kurang. Bahaya pada diri dan dunia akhir zaman.

Kalau nak ikut kata sesat, wahabi bagai, cerita begini pun sudah dikira sesat. Cuma bila mata hati telah terbuka maka diterima dengan berlapang dada. 

Itulah ilmu Nurul Yaqin. Ilmu Allah itukan maha luas. Tidak tercapai dek akal pemikiran orang awwam even pangkatnya tinggi di dalam bidang keagamaan. Orang awwam hanya berfikir secara awwam belum sampai masanya lagi terdedah dengan perkara ilmu mata hati. 

Moga kita semua jauh dari dosa paling besar iaitu dosa mensyirikkan Allah. Menuduh sesat semberono kepada orang lain. Sedangkan ilmu kita sebenarnya belum sampai ke tahap maqam tertinggi. 

Just discussuion. Bukalah pintu mata hati. Pasti ternampak apa yang hakiki.

Saya paling takut dosa syirik. Kita dok marahkan freemason iluminati dan dajjal. Marahkan *fahaman Syiah dan fahaman Wahabi*. Labelkan orang itu ini. Walhal maqam kita hanya maqam awwam. 

Fahaman dan aqidah ni berbeza. Perlu bijak disingkap. Bukan menuduh sesat semberono sampai siap ada yang mempersendakan Waliyullah. 

Tapi sebenarnya dalam diri telah ada syirik tanpa sedar. Sombong dan bongkaknya dengan amalan syirik. Sebab itu saya tekankan *buka mata hati dan dosa syirik*. Saya telah mengalami semua tu. Hingga ada yang dengan biadapnya menuduh minda saya rosak. Walhal rawatan dilakukan berunsur syirik. 

Sebab itu saya berani berkongsi dalam group ini. Inikan group discussion. Tujuan hanya satu. Selamatkan aqidah masing-masing dari dosa syirik. Ini paling besar sebelum selamatkan diri dan keluarga dari Freemason iluminati dan dajjal.


Memang ramai saksi ada dalam group VIP ebook akhir zaman semasa Fahmy Adam ugut, hina, fitnah saya sesat dan wahabi tu. Tapi masa tu saya tidak glamour lagi. Mungkin hanya beberapa orang sahajalah yang perasan. Sebab awal tahun ini ada ahli yang whatsapp saya maklumkan ada seorang makhluk Allah meroyan hal saya di dalam group Fahmy Adam. Saya tahu beliau juga isim keturunan. 

Tetapi dalam ramai-ramai, seorang sahaja yang terus whatsapp saya menyatakan rasa tidak puas hati saya dikeluarkan daripada group. Yang lain seperti tertutup mata hati tidak nampak jalan di dunia tidak nampak cahaya menyuluh mereka supaya balik ke pangkal jalan usah paranoid (taksub) perkara berkaitan akhir zaman, alam ghaib dan keturunan.

Saya hanya menyeru ahli kumpulan jangan taksub, jauhi syirik dan jangan menipu secara personal dan secara qiasi di dalam group. Fahmy Adam berterusan tohmah saya sebagai sesat dan wahabi. Dalam whatsapp personal beliau menuuduh saya jin SitiJenar dan bipolar. Ikut cakap si pengkhianat Amir Shahmi Md. Ali. Perangai seperti budak-budak kedua-duanya. Gila isim mereka isim sungguh kedua-duanya.


KENAPA SAYA SINGKAPKAN PERKARA TUNJANGNYA BAB SYIRIK, ADAB DAN TAKSUB?

Rujuk DI SINI ada pautan ke kronologinya. 

Perkara ni agak mistik. Dah nak buat bagaimana? Saya sudah tidak kisahlah. Saya yang ditohmah, difitnah, diaibkan, dihina. Pedulikan apa orang nak kata. 

Alang-alang menyeluk pekasam,

Biar sampai ke pangkal lengan;

Alang-alang mereka dah menuduh saya,

Biar saya sebar perkara sebenarnya.


Panjang ceritanya. Anda tekan-tekan sahajalah semua link biru tu di sini 👉 t.me/PanjiAlamNusantara/473 usah risau saya tidak berhalusinasi. Saya sedar. Saya mendengar dan saya tidak dikuasai segala bagai jin syaithon seperti mereka semua yang tohmah dan fitnah saya. 😊

Diulangi sekali lagi, PDRM dan Jabatan Agama sehingga saat ini tidak ada yang menghubungi saya atau angkut saya ya. 

Hal INI InShaaAllah jika rajin saya berkongsi lagi. Bukan nak tunjuk hebat, bukan hendak tunjuk pandai atau bercerita kelebihan diri. Hanya beritahu kronologi kenapa, mengapa dan bagaimana mereka ambush saya dengan biadap kurang ajarnya disebab apa.

Inilah sebabnya saya buat laporan polis terhadap dua ekor syaithon bertopengkan manusia gila isim keturunan dan isim alam ghaib bernama Amir Shahmi Md. Ali dan Fahmy Adam, pemula fitnah aqidah saya.

Tidak ada kena mengena dengan minta ditabalkan atau perkakasan untuk pertabalan. Hanya Amir Shahmi Md. Ali yang gila isim keturunan dan isim makrifat yang teruk sesat menyesatkan ramai sahaja fitnah saya sedemikian.

Ilmu kedua pengkhianat jahat ini hanyalah ilmu tin kosong. Mereka tidak dapat dakyah saya, mereka takut saya sebarkan kebatilan mereka lakukan. Mereka berdua yang gila isim taksub keturunan dan alam ghaib ni telah tohmah fitnah saya macam-macam.

Conversation semua masih ada lagi ya. Boleh dijadikan bukti di mahkamah jika perlu. Saya hanya block sahaja mereka berdua. Saranan polis dan suami saya 

Maka yang lain pun rabaklah aqidahnya kerana memaki-hamun saya pada posting Muhd Arifin penyebar amalan merepek gang Lyana itu. Tengku Asmadi (DTA) pun berkonen sama. Oranglah kongsikan kepada saya Buta mata hati memang percaya bulat-bulat semua tohmahan gang paranoid akhir zaman isim keturunan ni. Memang mereka semua tu gila isim.

Kronologi penuhnya di sini
 

Saya pernah beritahu Amir Shahmi Md. Ali ayat Al-Quran perlu dibaca untuk merawat pesakit covid 19 dan Amir berjanji hendak beri saya satu bilik kosong khas dalam poliklinik beliau untuk saya bantu dia merawat orang ramai. 

Eleh, bohong sahaja tu. Hendak korek rahsia, buat-buatlah baik kepada saya. Sudah dapat rahsia, berterusan pula si gila isim Amir Shahmi Md. Ali itu fitnah saya. Perbualan masih saya simpan lagi ya. 😌

Alhamdulillah beliau khianat janjinya. Saya pun tidak mahu menjadi perawat sebenarnya. Suami saya tidak izin. Sebab itu ulangkali saya nyatakan,


Saya ni bukan guru silat, bukan perawat dan bukan guru ilmu kebatinan. Bukan juga hendak mengajar sesiapa ilmu agama, fardhu ain dan bab aqidah. Hendakkan ilmu tu sila carilah orang lain. Walaupun saya pernah mengajar sekolah agama di bawah JAWI dan pengkhususan saya ilmu tauhid dan ilmu tajwid, suami saya hanya benarkan saya mengajar anak-anak saya sahaja. Cuma sesekali saya rasa ingin berkongsi perkara berkaitan agama maka saya kongsikanlah di mana sahaja saya suka.

 

Ha tu. Masa ni saya menyertai kumpulan whatsapp silat seni gayong Fatani. Saya memang minat seni silat. Saya tanya kenalkah si Amir Shahmi Md. Ali dan Fahmy Adam? Adakah saya menipu? 🤭

Pada 20/7/2021, Setiausaha silat seni gayong Fatani Putrajaya ini mengesahkan Amir Shahmi Md. Ali Guru siapa dan pada masa inilah baru saya tahu Amir adalah Guru silat seni gayong makrifat. 

Maaf cakaplah. Amir Shahmi Md. Ali dan Fahmy Adam pada saya adalah syaithon bertopengkan manusia. Polis minta saya jauhkan diri dari mereka berdua. 

Saya ulangi lagi, Polis sendiri maklumkan kepada saya dan suami semasa kami buat laporan polis,  mereka berdua ini psikik dan scammer penunggang agama. Saya pun sudah block mereka berdua atas arahan Suami saya. Aman tenteram saya walaupun ahli group masih mengadu hal mereka kepada saya.


TAHUN 2021

Tahun ini, Muhd Arifin juga gila isim dan scammer penunggang agama, cuba mendakyah saya amalan perang yang menipu sanad melalui messenger nya kepada saya. Aduan berkaitan Muhd Arifin, Haniz Zerstoren dan lain-lain semua saya kongsikan di bawah. Teruskan membaca.

Muhd Arifin mesej saya amalan perang. Saya tegur dia dengan berhemmah pada mulanya ya.

Muhd Arifin penipu, scammer penunggang agama, penyebar amalan perang menipu sanad, gang akhir zaman teori konspirasi, Muhd Arifin gila isim keturunan
Penipu. Bila masa entah dia beritahu saya? Biadap menipu sanad satu hal. Menipu aqidah dan cubaan scam duit saya pula tu. Pantang sungguh saya jika orang cuba menipu saya. 

Pengakuan dirinya sendiri. Orang ada masalah begini tidak boleh menyebarkan sebarang amalan. Merbahayakan diri penerima amalan. Sebab itu saya beri amaran, degil, keras kepala dan melawan. 

Kan saya sudah marah. Penipu. Janji nak tutup. Sehingga 15/10 /2021 masih lagi link group berkaitan agen mereka sebarkan kepada saya. Kurang ajar biadap paranoid gang akhir zaman teori konspirasi gila isim keturunan ni.

Yang dia kena marah sebab menyebarkan amalan menyimpang aqidah dan hendak mencuri duit orang secara halus ini tidak disebarkan pula kepada awam? 🙄

Ya. Memang saya sangat marah kepada Muhd Arifin semasa itu kerana dia giat tarik orang ramai melalui penyebaran amalan perang menipu sanad. Tidak pernah ada para Waliyullah memberi amalan perang  untuk scam duit orang! Mempermainkan nama Waliyullah. Jangan sesekali biadap menggunakan nama Waliyullah untuk scam duit orang.

Ini bukti orang kongsikan kepada saya Muhd Arifin masih sebarkan lagi program meditasi di gunung jerai. Video si perawat Muallij Ahmad gurunya itu kongsikan itu adalah amalan meditasi. Meditasi ni istilah amalan New Age Movement. Amalan meditasi itu adalah menyimpang dari aqidah Islam.

Ini yang ramai tidak faham. Bila buat perkara menyimpang dari Islam, yang hadir itu adalah jin penyamaran. Bersuluk apa di Gunung Jerai bagai? Membiak, memanggil atau menyimpan jin penyamaran?

Jujurnya saya bosan ambil tahu hal mereka ni. Baguslah Mohammad Rahmat pun sudah menegur. 


InShaaAllah saya akan buat entri khas laporan polis sahaja berkaitan semua scammer penunggang agama ini setelah selesai laporan saya kepada Jabatan Agama berkaitan scammer penunggang agama itu siap disemak oleh Pegawai berkaitan.


PUAK ISIM PENYEBAR FITNAH.

Tahun ini juga fitnah Amir Shahmi Md. Ali ke atas saya telah disebarkan pula oleh si gila isim, Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli nama di facebook Jalak Lenteng, Silat seni Gayong Fatani Putrajaya yang cuba menyebarkan amalan zikir sirr kaedah meditasi yang menyalahi aqidah kepada saya. Kaedah meditasi adalah amalan New Age Movement yang menyimpang aqidah Islam. 

Oleh kerana saya tidak mahu menerima amalan memesongkan aqidah yang membuatkan khodam jin beliau mengganggu saya, si isim Jalak Lenteng telah fitnah saya sesat, jahil, wahabi, Iblis, iman daun pisang dan bipolar. 

Beliau juga telah menyebarkan perbualan beliau dengan saya dan perbualan beliau dengan yang bernama Zul kononnya dari kumpulan silat di facebook akan fitnah Amir Shahmi Md. Ali melalui facebook kawannya, penyebar amalan perang menipu sanad, si gila isim Muhd Arifin. Mana dia berani sebarkan melalui facebook dia sendiri. Penakut dayus bacul tu. Dia setakat sindir sahaja. Semakin gila isim sekarang ni. Kurang kasih sayang isteri tohmah saya di sana sini. 🤭

Saya kan Bloggerpublic figure? Mestilah ramai prihatin. Semua mereka tuliskan berkaitan saya ada sahaja yang kongsikan kepada saya. Semua tohmahan mereka saya telah jelaskan di dalam artikel Ghibah dan fitnah amat lazat. Sila baca di sana ya..



Antara mereka yang mesej saya tanya si isim Muhd Arifin. Masa ni dia tidak bermasalah lagi dengan saya. Cuma saya ada nampak orang ramai mengkritik pembohongan dia berkaitan Terusan Suez yang dia meroyankan melalui timelinenya. Pengkritik mengkritik hebat perilaku pembohongan Muhd Arifin di dalam satu group di facebook

Bukan followers saya kejarkan di laman sosial. Yang penting biar maklumat saya sampai. Selalu dan berulang-kali saya berpesan, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.



Saya block sebab saya sudah malas ambil tahu tak ingin nak tahu berkaitan gang paranoid akhir zaman teori konpirasi gila isim keturunan ni. Moga mereka semua tahu sendirilah siapa si gila isim Muhd Arifin yang mereka taksubkan itu.

Inilah prinsip saya. Almarhum Abah dan Almarhumah Emak saya didik saya.

Mengadu kepada saya. Bila saya beri solusi reportlah polis jika rasa discam. Tidak mahu. Sekarang maki-hamun saya akibat taksubkan cerita bohong Haniz Zerstoren. Wow. Terbaiklah hasutan syaithon telah berjaya... 👏👏👏

Ini Cikgu Anuar yang di atas itu adukan. Perawat Bomoh. Ugut nak buat saya sampai muntah darah pada posting Haniz Zerstoren. Menyibuk sahaja minta gambar hendak scan saya. 🙄

Gila isim alam ghaib. Mencari mangsa di dalam perkongsian yang ramai follower sebenarnya. Berpakat dengan mereka sebagai balaci tukang sebar perbualan Haniz dengan saya.


Perawat bomoh jahat yang maki hamun saya,  

Ada saka jin bentuk seperti hantu raya, muka biru kehitaman, mata merah, di kepala  ada satu tanduk, ada sihir berupa ular, kepala agak runcing, warna hitam kecokelatan, sebesar ibu jari kaki". Jin khodamnya yang dia nampak difitnah sebarkan ke ramai itu saya. Kurang ajar orang tua ni.


Kenapa dia tidak beritahu kepada awam saya sound dia minta gambar saya hendak scan dan atas alasan apa dia berbuat sedemikian? Menuduh saya sesat pula tu. Pendek akal menjadi balaci berpakat dengan Haniz Zerstoren tohmah dan fitnah saya pada posting Haniz tohmah sebar perbualan separuh jalan tanpa ada hujung dan pangkal. 

Inilah dianya gila isim. Gila isim alam tidak nampak. 😏

Tua sahaja tetapi akal tiada malahan gila isim kuat meroyan di facebooknya. Menuduh pada saya jin, ular mata biru dan entah apa-apa entah lagi entahlah dia ni merepek meroyan memaki-hamun saya hanya sebab saya tanya,

Atas alasan apa dan apa hak dia minta gambar saya hendak scan saya tanpa izin saya pada posting Haniz Zerstoren fitnah saya?" Saya whatsapp Muhammad Anuar.
Tahu dia jawab apa?

Senghaja hendak perangkap tangkap jin yang ada pada Haniz." Sebab ketakutan segera dia padam tulisannya dan block whatsapp saya. Lepastu meroyan sampai 4 posting hal saya sahaja. Sampai follower dia mesej sayalah tanya kenapa. 

Inilah sejenis perawat bomoh yang biadap dan gila isim. Khodam jin syaithon itu ada padanya tetapi menuduh dan lempar fitnah kepada saya pula. Screenshot ada pada saya tau. 😏


Masa Tuan  Guru saya bantu saya melepaskan kejahatan itu pun ada terkeluar sebut DUA NAMA yang menghantar benda tak nampak kepada saya untuk memusnahkan saya. Gila. Syirik khurafat apa mereka buat ni. 

Benarlah aduan seperti di atas itu dia kena kencing dengan Cikgu Anuar. Muhammad Anuar itulah yang dimaksudkannya. Client Coaching saya juga menyatakan dia diberitahu ada iblis memegang kepalanya. Entahkan itu khodam jinnya. Untuk melariskan kerja merawatnya dia berkatalah sedemikian rupa. 🤦

Saya nampak saya baca beberapa perkongsian dia semasa dia masih friendlist saya, saya faham dia buat perkara syirik khurafat melalui facebooknya. Islamkah jika gembira dapat makanan dari tempat pemujaan? 

Allah hendak tunjuk kepada saya dan suami saya. Saya tidak berminat dan malaslah baca dan tengok gambar syaithon dan jin banyak dikongsikannya. Gila isim asyik samakan wajah orang dengan jin, iblis dan syaithon. Memaki hamun doktor yang telah meninggal. Khurafat sungguh dengan bangganya menyatakan kematian doktor itu kerana dia.

Manakah Allah kamu letakkan jika mati itu dikeranakan oleh kamu? 🤦

Kebetulan pula semasa saya difitnah ini, kawan baik saya sendiri mengadu kepada saya, dia nyaris tertipu dengan Muhammad Anuar itu. 

Ini muka hadapan laporan polis saya sebab gangguan dari gang paranoid..


Walaupun ramai yang mengganggu saya, pada hari saya diviralkan sehinggalah 15/10/2021 lalu, Alhamdulillah saya sihat sejahtera sahaja. Biasalah kan, mereka hendak tahulah hal saya yang dikatakan mengaku claim itu ini. Sebenarnya bukan pengakuan. Disebarkan seolah-olahnya pengakuan saya. 

Hanya soal jawab saya mencari kebenaran disaat saya kekeliruan. Itu sahaja. Mereka berkongsi perkara berkaitan alam ghaib dan leluhur lebih dahsyat dan hebat dari perbualan saya yang mereka sebarkan. Tidak mengap pula. Follower mereka sendiri beritahu saya. Saya ketawakan sahaja.

Teringat kata-kata suami saya, 

Biarkan sahaja mereka tu. Mereka yang buat Ayang, yang sakit akan bertambah sakit. Yang isim akan bertambah isim". Bukan saya kata. Suami saya yang berkata-kata.

Ya. Seorang demi seorang semakin menonjolkan siapa mereka sebenarnya di laman sosial mereka. Jari mereka mengakui semua kebatilan yang dilakukannya tanpa mereka sedar. 😊






Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta dengan silat seni Gayong Malaysia.

Almarhum Abah saya orang silat gayong Malaysia tahun 1970 an. Sebab tu saya pernah guna logo PSSGM. Saya sangat suka melihat logo dan silat ni.  Memang saya sangat sukakan seni silat. Indah geraknya pada penglihatan saya.  Tapi suami saya arahkan SIMPAN maka saya pun tidaklah guna lagi logo silat seni gayong Malaysia ni. Lagipun saya tidak sempat belajar sepenuhnya lagi silat ini. 

Alhamdulillah masih ada pesilat yang sebar maklumat dan baik dengan saya walaupun si gila isim makrifat penyebar amalan zikir sirr kaedah meditasi menyimpang dari agama Islam, Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng) tohmah sindir saya di dalam group whatsapp 'Ku Cari Guru Demi Pusaka' milik si gila isim Hafize Adenan, Silat 7 langkah. Saya menyertai group whatsapp ni sebab nampak dari intro memanggil ahli seperti bagus. Sudah masuk barulah nampak pengisiannya hanya banyak menyelar pesilat lain dan mengkritik perkara alam tidak nampak sahaja. Dia tanya soalan bila saya jawab dia pula menggelabah dan isim akhirnya. 😂

Saya nasihatkan usah dicampur adukkan perkara silat dengan alam ghaib alam mistik, usah mempertikai persilatan orang lain dan usah sampai berlaku perkara syirik. Orang keluar group sebab bateri weak, disindir dan difitnah sebagai panas tidak tahan sindiran. Biola saya ingatkan, Hafize Adenan keluarkan saya dari kumpulan. Sudah dikeluarkan dari group baru perasan si isim berdua ni sindir dan memburukkan saya dan pesilat yang lain. Baguslah. Semua tu ladang pahala. 😄

Sebelum kami buat laporan polis, Suami saya menghubungi Hafize Adenan dan minta beliau masukkan kembali saya ke dalam group, nyatakan di dalam group permohonan maaf kerana fitnah saya sesat dan menghina saya di dalam group. Rakaman perbualan Hafize Adenan meninggi suara gila meroyan beliau sendiri mengaku sebarkan ke dalam group dia itu,

Ya saya beritahu dalam group Cikgu iEta sesat, ajar ajaran tak betul dan tak betul. Ada orang share Cikgu iEta mengaku sebagai Dewataraya" masih ada saya simpan. Bukti tu tohmah dan menuduh saya. 😋

Semasa bergoogle meet tidak berani langsung si isim Hafize Adenan langsung mempertikai  saya di hadapan suami saya. Hanya berani geybang prung prang prung prang di dalam group dia sahajalah. Penakut dayus rupanya. 😌😒

Ada ka hendak test kami berdua Islam kah tidak di dalam google meet? Disuruhnya kami ni berselawat Jibril dan mengucap dua kalimah syahadah katanya,

Oh, itu saja ja saya nak tengok Islam ka tidak". Kurang ajar.

Kami suami isteri fikirkan itu proses dia hendak ambil kami belajar silat. Sudah ilmu alam ghaib itu hanyalah tin kosong cukuplah. Buang masa sahaja bergoogle meet tetapi menipu. Tidak layak mengajar silat. Berlagaknya sahaja yang lebih hendak menguji kami suami isteri. Biadap. Apa salahnya beritahu sahaja terus terang,

Saya Hafize Adenan ni tidak mahu ajar kalian berdua sebab kalian berdua lebih pandai dari saya". Ha. Kan bagus.

Tidak perlu berbohong dan berlaku biadap seperti itu dan buang masa kami. 

Siapa lagi penakut dayus lagi bacul yang menyebarkan perbualan itu? Hanya si isim Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng) sahaja orang silat yang terakhir sebelum Wan Amir isim keturunan menalifon saya bersoal-jawab dengan saya semasa proses saya mencari dan hendak mendapatkan jawaban kekeliruan saya terhadap perkhabaran dan cerita saya terima daripada alam sana. Saya kontak Jalak Lenteng hendak bersemuka sekali bersama suami saya PENAKUT tidak dijawabnya panggilan saya. Sudah ditanya, dikorek rahsia, bila diberitahu kelam kabut masing-masing jadi isim terus. Beri pula amalan menyimpang aqidah. Memang saya marahlah.

PERKHABARAN DAN PENCERITAAN CERITA DIKHABARKAN dengan PENGAKUAN samakah? SPM Bahasa Melayu gagal agaknya masing-masing sudah tidak dapat membezakan. Buruk sangka dan salah faham sahaja seumur hidup mereka ni. Perbualan pula disebarkan sekerat-sekerat sahaja. Itupun banyak yang saya lihat orang kongsi kepada saya tu, Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng) sudah padam. Takutlah tu rahsianya terbongkar. Perbualan sebenar tidak disebarkan. Saya marahkan dia tidak dikongsikan kepada awam pula. 

Macam tak ada kemaluan pula bila saya sudah tidak mahu terima amalan syok sendirinya tu, dituduh dan fitnah saya isteri orang ni jahil, sesat, wahabi, bipolar, iman daun pisang dan iblis. Dasar syaithon bertopengkan manusia juga. Sama sahaja mereka ni dengan si gila isim, Amir Shahmi Md. Ali dan Fahmy Adam. Paranoid akhir zaman isim keturunan dan isim alam ghaib. Dalam group asyik sebut hal alam ghaib dan susur galur. Dengan saya bertanya hal keturunan. Paranoid, isim dan pencuri rahsia belaka juga semuanya. Kamu siapa hendak kawal saya?

Siapalah mahaguru mereka ni? Orang-orang begini dijadikan tenaga pengajar silat? Menyebar amalan menyimpang aqidah adab pula langsung tiada. Jahil Murakkabnya melampau pula. Kuat berbohong, sombong dan bongkak semuanya. Eloklah sudah suami saya laporkan kepada polis. Biadap sangat. Sikap-sikap seperti mereka inilah membuatkan kami suami isteri jadi anti kepada pesilat dan golongan perawat sebelum saya berbual dengan seorang Dato' di dalam Silat Seni Gayong Malaysia.


Kenapa orang sesat bertambah sesat orang murtad semakin ramai murtad?

Disebabkan orang-orang gila isim seperti mereka inilah orang sesat bertambah sesat dan orang murtad semakin ramai murtad. Asyik buruk sangka, bersangka-sangka, mudah menghukum, mudah meletakkan hukum dan menjatuhkan hukum sebelum tabayyun (semak) terus percaya. Tidak semak sebelum sebar. Masing-masing tidak beradab dan berakhlak dengan sesama makluk. Tidak bersetuju dengan pemikiran lain tidak mengapa. Tetapi biarlah berilmu terhadap apa dipertikaikannya. Ilmu pun tin kosong hanya memandai-mandai dan tunjuk pandai.

Alhamdulillah selepas saya difitnah oleh keduanya dan sekutu-sekutunya juga paranoid akhir zaman teori konspirasi gila isim keturunan gila isim makrifat tahun ni, tidak lama itu saya dipelawa berguru dengan seorang guru yang Alhamdulillah tinggi segalanya. Hanya merendah diri. Anak seorang wali. Itulah guru yang hakiki nyata maujud di depan mata kami berdua suami isteri. Syukur Alhamdulillah. Cuma belum dapat belajar secara rasmi lagi. 


NASIHAT SAYA

Silat dan ilmu perawatan juga apa yang kita ada, bukan untuk dibangga-banggakan. Cukup berlatih bukan untuk ditonjol-tonjolkan. Simpan tenaga untuk masa hadapan.




Akan bersambung...

Seriously saya tidak pernah mimpi pun hendak untuk viral hingga 12k menyukai perkongsian dan 1200 lebih komen termasuk yang berbohong, mengadu-domba, mencarut, memaki-hamun pada perkongsian fitnah oleh Haniz Zerstoren dan Muhd Arifin yang gila isim melalui nama pena Puteri Nur Cahaya. Semasa nama pena saya Cikgu iEta dahulu setakat 4k yang sukakan sahaja. Sedikit sahaja tu. 


Namun demikian, hidup tidak beriman lebih merugikan daripada posting tiada likes. Ebook Rahsia Likes Free Tanpa Ads sudah lama saya agihkan kepada peserta seminar saya. Amalkan. InShaaAllah sales milik Allah. Tanpa likes pun sales menderu jika hidup bergantung dengan Allah bukan dengan kepercayaan kepada leluhur  sehingga kuat berhalusinasi, kepercayaan kepada tangkal, azimat, wafaq dan pelaris perniagaan. 

Percaya 100% kepada leluhur tanpa berfikir, percaya kepada tangkal, azimat, wafaq dan pelaris perniagaan itu semuanya sudah mensyirikkan (menduakan) Allah. Mengakibatkan diri tidak percaya kepada Allah sehingga perlu memberhalakan kepada perkara syirik dan khurafat. Bahaya pada aqidah sebenarnya. 

Sepatutnya kita ni balik kepada asas sifat 20. Mentauhidkan hanya kepada Allah tanpa sebarang amalan menyimpang agama seperti amalan zikir sirr menggunakan kaedah meditasi yang memang memesongkan aqidah.


JANGAN TAKSUB.


لا شريك له وبذالك امرت وانا من المسلمين


Moyang dan leluhur itu semua telah tiada. Kena putuskan rantaian usah ingatkan dah semua mereka supaya kita tidak taksub kepada mereka dan dapat  mentauhidkan Allah SWT dengan sebenar-benar tauhid. Hadamkan asas sifat 20". Tuan Guru saya pesan.

SAYA INGIN BERPESAN LAGI,

Usahlah mencari diri. Carilah ehsan Allah SWT semata-mata tanpa mengharapkan balasan apa-apa. Kita ni hidup di dunia hanyalah atas ehsan Allah SWT sahaja. Bukan sebab sesiapa.

Bersyukurlah jika kita dari bangsa keturunan apa pun. Usah berbangga-bangga usah bergaduh hanya disebabkan moyang, leluhur (keturunan). Yang penting, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.


ULASAN PENTAKSUB

Setiap orang ada persamaan dan perbezaan,namun saya sygkan semua saudara yg beriman.Moga semua suatu hari nanti bersatu dan bersilaturahim semula. Aamiin". Ulas seorang pentaksub mereka kepada saya.


SEKADAR MAKLUMAN KEPADA AWAM,

Saya tidak akan bersatu dengan semua gang paranoid akhir zaman teori konspirasi gila isim keturunan dan gila isim makrifat ilmu tin kosong, pengkhianat iman dan aqidah yang biadap itu. Semua pengkhianat di dalam perkongsian saya ini sudah saya block kerana mereka semua toksid. 

Mereka sudah tiada kaitan dengan saya lagi bermula saat mereka viralkan perbualan mereka dengan saya sekerat-sekerat jalan menjadi tohmahan untuk mengaibkan saya. 


Orang beriman tidak khianat, menipu, berbohong, fitnah, tohmah, maki-hamun dan mencarutkan saya. Tuan tidak berupaya menasihati mereka baik diam sahaja. Tidak perlu menambahkan lagi masalah sedia ada telah mereka lakukan. 


Harap yang mengulas ni faham dan belajar daripada kesilapan telah dilakukan sama naik ghibahkan saya dan sila ambil maklum pendirian saya dan suami saya. Kami tidak perlu makhluk yang biadap dalam kehidupan kami. MUKTAMAD.

Upah 3lion pun saya tidak mahu berkawan dan berkompromi dengan pengkhianat, munafiq gang paranoid akhir zaman teori konspirasi gila isim keturunan ni. Usah terlalu paranoid iaitu taksub.


Haniz Zerstoren pembohong


Muhd Arifin gila babi punya life coaching 🤣😂😅" Maki Haniz Zerstoren. 


Ini pula bagaimanakan? 

Ini pengakuan sesorang yang lama di facebook tentang Haniz Zerstoren si biadap yang gila isim keturunan, fitnah, tohmah, maki-hamun dan mencarutkan saya. 


Ramai yang kirimkan screenshot posting gang paranoid akhir zaman teori konspirasi gila isim ni kepada saya. 

Lihat bagaimana beliau begitu taksubkan saya pada perbualan di bawah ini. Saya sudah beritahu saya bukan perawat. Yang dimaki inilah akan dikejar merangkak mencari di akhirat sana nanti akibat tohmah, fitnah, memaki-hamun dan mencarutka saya viralkam perbualan yang sekerat jalan. 😊


Pada mulanya saya amat berpegang prinsip maklumat client perlu dirahsiakan. Tetapi sudah dia sendiri tidak ada rasa malu sebarkan hal penyakitnya, saya pun ambil keputusan untuk membersihkan nama saya sendiri saya sebarkan sahajalah. Apa salahnya kan? Win win situation. 🤭

Ini borang muka surat pertama si gila isim Muhammad Anis bin Hasan atau Haniz Zerstoren nama di facebook minta Personal Life Coaching dengan saya. Borang ini beliau sendiri isi ya dengan bayaran RM70. Tetapi menipu berbohong kepada awam tidak mengaku beliau pernah minta coaching daripada saya. Takutlah tu hilang followers. 😌

Oh ya, duitnya tu saya sudah sedekahkan kepada surau di Taman Melati untuk mereka makan-makan semasa program tahlil. Coaching ni program saya isi masa lapang secara sambilan sahaja.

Untuk makluman pembaca semua, memang saya telah mula program coaching orang ramai secara online bermula tahun 2015 lagi. Biasanya saya buat coaching berkaitan keusahawanan. Hanya tahun 2021 atas permintaan, saya buka Personal Life Coaching untuk membantu mereka yang bermasalah dalam kehidupan.



Ini sambungan borang diisi sendiri oleh si gila isim keturunan Muhammad Anis Hasan atau nama di facebooknya Haniz Zerstoren.


PENGAKUAN HANIZ ZERSTOREN

Ini bukti Haniz Zerstoren gila isim bersoal-jawab dengan saya. Nampak jawaban saya? Ada nampak saya menyatakan perkara menyalahi aqidah?

Ceritanya, beliau sama seperti dua ekor di atas tu. Tidak boleh berkomunikasi dengan alam sebelah sana. Maka beliau jadikan saya sebagai batu loncatannya.

Masa ni dalam personal mesej. Saya kan bijak. Sebelum saya padam perbualan, saya save dulu semua perbualan dengan dia. Saya seperti sudah dapat merasakan ada sesuatu akan berlaku. Rupanya 5/8/2021 dia tularkan semua perbualan dia dengan saya di facebook dia tetapi memburuk-burukkan saya dan dia telah membongkarkan sendiri rahsia diri dia yang saya sudah pesan, rahsiakan semuanya supaya tidak menimbulkan fitnah.

Sebelum hari saya remove dia daripada group coaching, dia dengan biadapnya menuduh di sisi saya dan menghasut saya yang dilihat Pengerusi Pesawad tu adalah jin ifrit. Walhalnya makhluk yang dia mengaku sebagai Bondanya itulah sebenarnya jin ifrit.   

Sebab Haniz ni banyak soalan. Mestilah saya minta masuk kelas Personal Life Coaching. Ramailah peserta saya bukan dia ni sahaja. Tetapi yang lain tiada berniat jahat kepada saya. Mereka hidup aman damai sihat sahaja. Sebab itu selepas berakhirnya sesi coaching Haniz ni mengaku pula sebagai Fata At-Tamimi (pembantu Imam Mahdi). Kegilaan isimnya itu orang mesej kepada saya. Bukan seorang malahan lebih dari tiga orang.

Semasa coaching, tanya pula soalan sama berkali-kali. Bila diberikan solusi tidak mahu percaya pula. Bermula 5/8/2021 Haniz Zerstoren sebarkan perbualan dia dengan saya melalui facebooknya sendiri dan melalui facebook si gila isim penyebar amalan perang menipu sanad, Muhd Arifin yang dahulunya dia umpat dan keji.

Mereka berpakat menganiaya saya. Saya kongsikan sahajalah semuanya kepada awam cerita sebenarnya. Nama saya pun sudah diviralkan. Biarkan satu dunia tahu siapa mereka sebenarnya dan apa kisah sebenarnya pula. Alhamdulillah Polis pun bersetuju tindakan saya ini. 😊

Haniz Zerstoren memang melucukan. Cadangan supaya rendamkan jasadnya ke dalam tasik sebenarnya sama sahaja seperti apa yang bakal isterinya  cadangkan untuk mengatasi masalah penyakit kulitnya itu. Tetapi dia putar belitkan cerita saya senghaja hendak menganiayanya pula. Gila betul jantan ini pelupa saya rasalah. Ah tidak kisahlah. Perkara sudah pun terjadi.

Kita ni duduk di alam nyata. 
Usah terlalu paranoid iaitu taksublah kepada alam sana. Kelak berhalusinasi tidak berkesudahan gila isim 10 keturunan menjadi ketulahan akibat berkomplot menganiaya, fitnah, aib, tohmah dan berbohong kepada awam akan hal saya. Haniz Zerstoren sudah tahu kebenarannya tetapi dia berbohong kepada awam sahaja demi meraih followers menagih simpati.

Dayus dan bacul. Berhadapan penakut kesemuanya.

Kelakarkan? Dia fikir dia bijak? Dia fikir dia boleh menganiaya dan menjatuhkan saya sebegitu mudah sahaja? No way man. 😄

Penipu, Pembongak, Tukang Karut Ulung Alam Maya. Bandingkan perbualan ini dengan tulisannya di laman sosialnya. Bandingkan tau. Tak elok asyik jadi machai cybertrooper sahaja tau. 🤭😏😌


Nampak nama siapa beliau ni sebut? Semua pernah menjadi rakan facebook saya. Cuma Nuno Nuno sahaja tidak bermasalah dengan saya. Dulu memang saya terima siapa sahaja sebagai rakan facebook saya.

Muhd Arifin dan Haniz Zerstoren memang sangat biadap dan gila isim keduanya. Akal mereka sudah tidak dapat berfikir mana haq mana batil. Ikut hasutan perempuan-perempuan gila isim sama meroyan di facebook masing-masing mencarut memaki-hamun saya serupa orang gila. Jantan dayus lagi bacul kurang perhatian kurang ajaran daripada kedua ibu bapanya maka itulah menjadi semakin teruk perkongsian mereka. Benarlah cerita orang ramai tentang mereka. Saya sahaja yang lambat tahu.

Pentaksub jika akalnya sudah hilang hingga barai iman dan aqidah percayakan toksid akan mudah terpengaruh dengan nama yang saya arrowkan itu. Sudah lama orang kongsikan perkara ini di facebook. Orang yang kongsikan ini pun mengaku kepada saya dia ingatkan saya sama dengan mereka yang saya arrow kan itu. Saya maafkan tetapi  sama sahaja mereka ni. Tidak boleh dibuat kawan. Saya tetap kekal bahagia di samping keluarga tercinta. Coaching dan rutin harian saya hantar ambil anak-anak bersekolah dan suami bekerja terlaksana seperti biasa. Alhamdulillah. ❤️



Ingatkan sudah senyap. 15/10/2021 ada lagi pentaksub tanya hal gang paranoid akhir zaman teori konspirasi yang sudah fitnah, memaki-hamun dan mencarutkan saya di facebook ni. 🤦😒 

Bila saya beri bukti diblocknya pula saya. Tidak sempat hendak beritahu saya ada buku wali itu. Pemberian dari suami tercinta.


Usah terlalu paranoid iaitu taksublah.


BIADAP SUNGGUH SI PARANOID AKHIR ZAMAN TEORI KONSPIRASI 


Memang sangat biadap Haniz Zerstoren menakut-nakutkan orang awam.


Gambar ni dikongsikan kepada saya oleh seseorang yang  dimaki hamun oleh Haniz Zerstoren juga. Yang tanya siapa sebenarnya Haniz Zerstoren ni, OKU. Beliau lmpuh sebelah badan akibat stroke. Saya hide namanya untuk tujuan keselamatan.

OKU ni, tahun lepas beliau bertanya kepada si gila isim Haniz Zerstoren apa akan jadi pada tahun depan? Haniz beri info berkaitan akhir zaman sehingga OKU ini ketakutan, jual tanah dan berhenti kerja. 🥺😢


TAKUTNYA SERAMNYA KENA UGUT.

Ui seramnya saya. 🤭🤣

Rajin sungguh orang share kepada saya perbualan gang paranoid akhir zaman teori konspirasi gila isim keturunan memaki-hamun mencarutkan saya kepada saya. Banyak betul. Alhamdulillah. Baguslah. Boleh saya jadikan bahan bukti report kepada Jabatan Agama dan bahan bukti jika ke mahkamah nanti. 😄


Saya nama pena, Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta dengan ini mengharamkan semua gambar saya yang dicuri oleh Haniz Zerstoren dan Muhd Arifin untuk tujuan menjatuhkan, mengaibkan dan melakukan pembohongan kepada awam. Mereka semua itu adalah pembohong, penipu, pencuri fhoto, pencuri rahsia dan cyberbully criminal. Psikik dan Scammer penunggang agama itu merekalah.


SIAPA SI GILA ISIM NI?

Muhd Arifin penyebar amalan perang menipu sanad. Haniz Zerstoren menuduh di sisi saya jin ifrit. Mereka memaki-hamun dan mencarutkan saya. Penakut dayus yang tidak beradab. 

Borang Haniz Zerstoren mohon life coching dengan saya dan kejian dia terhadap Muhd Arifin juga ada. Saya sudah kongsikan ke dalam entri Blog saya ini semuanya sebagai bukti kalian ni, sebenarnya gila isim isim keturunan dan paranoid hal akhir zaman teori konspirasi. 


Ui takutnya saya... takutlah. 😖🤭🤣

Orang yang sama satu group whatsapp berkaitan akhir zaman. Penjelasan disalah-ertikan. Gambar ni ada orang kongsi kepada saya ugutan si gila isim berdua ni. Meroyan kuatnya mereka. Ui takutlah. Seramnya.. 😳🤣

Mereka tidak berani pun berhadapan bersemuka dengan saya. Serupa maling keduanya. Sudah kena sound dengan saya semua kebatilan mereka buat, sebab itu mereka meroyan menonjolkan ketakutan. Wakakaka. 🤣

Eh, mana laporan polisnya tu?  Sampai sekarang tidak ada seorang pun polis atau jabatan agama panggil saya pun ni. Iya ke kamu ni mangsa fitnah. Sudah memang kamu semua ni gila isim keturunan berbuat kebatilan asyik menipu dan menakutkan orang ramai. Tu bukti pun ada di atas tu. Report polis saya ada. Apa saya takut? Sedikit pun saya tidak hairan. Kamu semua yang penakut berhadapan dengan saya. 


Muhammad Anuar Ibrahim hanya sanggup jadi pencacai si gila isim Haniz Zerstoren. Muhd Arifin pula hanya menjadi balaci kepada si gila isim Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli @ Jalak Lenteng sebar perbualan saya sekerat jalan sahaja tanpa hujung dan pangkalnya. 


KENAPA?

Kenapa Haniz Zerstoren tidak kongsikan perbualan personally dia dengan saya kepada awam saya marah dia sebab dia kuat merepek, berhalusinasiz menghasut dan dia menuduh saya? 

Kenapa tidak kongsikan kepada awam saya marah Muhd Arifin dan Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli @ Jalak Lenteng sebab mendakyah amalan menyimpang aqidah kepada saya? 

Kenapa si gila isim Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli @ Jalak Lenteng sendiri tidak buat posting pada facebooknya sendiri sebaliknya menjadikan Muhd Arifin balaci sebar perbualannya dengan saya?

Kenapa Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolekapeli @ Jalak Lenteng tidak sebarkan saya marah dia kerana tuduh saya sesat, wahabj, jahil, bipolar, iblis dan say marah dia sebab memaksa saya beramal amalan zikir sirr (amalan syok sendiri untuk memuaskan hawa nafsunya sendiri!!) menggunakan kaedah meditasi yang memesongkan aqidah hingga khodam jinnya datang mengganggu saya? Menyusahkan suami saya sahaja khodam jin dalam dirinya mengganggu kami sedang tidur. Gila!!

Kenapa Amir Shahmi Md. Ali dan Fahmy Adam tidak saman saya jika laporan saya kepada polis itu salah? Sebaliknya mereka berdua diam membisu sepeti pondan sahaja?

Kenapa?

Kenapa?

Kenapa?

Sebab semuanya jantan yang jahil, dayus lagi jahil murokkab yang hanya kurang kasih sayang kerana yang dalam diri mereka dan jasad mereka sendiri sudah tidak ada rasa malu dan sudah tidak ada rasa insof akan perbuatan scam sana scam sini. 

Lelaki Mukmin Muslim sejati tidak akan cyberbully atau body shaming dam tohmah, fitnah, ugut, seorang WANITA ISTERI SEORANG SUAMI seperti contoh saya ini yang hanya mahu mencari rezeki yang halal dan ilmu yang berkat tanpa bertumangkan leluhur @ jin! Gilakah saya ni Islam didakyah perkara menyalahi aqidah?

Haaaa banyak rahsia saya tidak bongkar lagi ni. 🤭😘


SCAMMER URUSAN BISNES

Kenapa si sombong, bongkak, tamak haloba penipu scam aqidah, Tengku Asmadi Tengku Mohamed (DTA), Pengerusi TAMRIN, Agent Atomy Gerakan Missionary Kristian sehingga sekarang tiada satu pun saman dikemukakan seperti dia gahkan hendak saman saya jika benar dia itu saya fitnah?

Kenapa Presiden TAMRIN, Ahmad Fadzli Yusof @ Fadzli Yusof Al-Basuti yang ugut saya supaya diamkan scammer DTA masih send program NLP program yang istilahnya itu adalah menyimpang aqidah?


SESUNGGUHNYA

Sesungguhnya, kamu semua ini memalukan nama silat, memalukan jawatan yang kamu bawa sahaja. Yang gang paranoid akhir zaman pula, memalukan nama leluhur yang dicanang-canang sahaja. 

Leluhur (keturunan/susur galur) apa pun kita, jikalau berperangai jahat seperti kamu semua ini, tidak guna kamu berbangga-bangga tentang leluhur kamu. Semuanya memalukan leluhur yang berjuang mempertahankan aqidah dan tanah air sahaja. 

Semuanya sikap dan perangai masing-masing seperti orang tidak beragama sahaja. Seperti orang yang munafiq semuanya. Bercakap tetapi dusta. Berjanji tetapi mungkir. 

Mana pergi iman, islam dan ehsan kamu semua? Hilang. Hanya disebabkan mabuk dan isim keturunan, mabuk dan isim harta, takhta dan pangkat yang ada. Huh!

Kamu semua yang tohmah, fitnah, memaki-hamun dan mencarutkan saya ni serupa orang gila meroyan kematian bini ni, kamu sudah tahukah kamu semua sebenarnya dalam diri kamu yang ada jin syaithon sekarang ni ikut hati kamu semua sahaja berhasad dengki, busuk hati dengan saya dan hendak menjatuhkan saya? Keturunan Namrud juga barangkali kesemuanya mereka ini sebab sanggup menunggang agama.


Ada saya rebah atau goyah? Tidak. Saya sentiasa sihat dan dalam perlindungan Allah SWT. Alhamdulillah. Kan memang Ghibah dan fitnah amat lazat


Pengadu-domba, saya izinkan kongsi ya. Silkan kongsi. 😏

Ini pun sejenis gila isim juga. Banyak soalan beliau tanya kepada saya. Saya malas jawab. Baru saya tahu beliau paranoid pentaksub gang isim. 🥴


Muhd Arifin PNC ni di wall dia posting nmpk mcm suci aje..bila bawa private messenger baru nmpk belang sbnr dia kan". Orang beritahu mamat isim tulis begitu.

Fuhh kelakar Haniz Zerstoren. Eh.. memanglah saya ni suci. Suci daripada mencarutkan hang Haniz Zerstoren lagi banyak merepek masa sembang dengan saya di messenger dan dalam personal life coachingnya dengan saya

Gila isim asyik tanya hal Dewataraya, beza ular dengan naga. Asyik tanya hal Naga yang hang kata jaga hang dari kecil, Ular, tanya hal jin ifrit bonda Ratu Tinta Sakti hang, tanya hal kucing Oyen hang, tanya hutan tempat ifrit bertendang, Lucifer dan banyaklah lagi. Hal Lyana Bajana, Muhd Arifin, Li dan lain-lain pun banyak ditanya kepada saya. Ada yang saya tak jawab pun. Bacalah sebahagiannya di sini. Penat hendak ulang lagi. 🤭😂


PUTERI NUR CAHAYA DULU NAMA PENA CIKGU iETA SENTIASA DICARI RAMAI.

Ya. Saya memang sentiasa dicari ramai. Ramai mereka jumpa saya di enjin carian google. Ini salah seorang yang jumpa saya di google. Bukan dalam kotak Tabut seperti dikhabarkan oleh alam sana kepada saya hingga saya ni jadi keliru. Perbualan soal jawab saya sewaktu kekeliruan mencati jawaban itulah yang disebarkan oleh semua yang gila isim ilmu tin kosong, Haniz Zerstoren dan Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli melalui facebook Muhd Arifin dan ditularkan oleh gang isim keturunan paranoid akhir zaman teori konspirasi lain juga. 

Saya ni kan Freelance Blogger, Social Media Expert Coach dan Speaker Digital Marketing. Memanglah ramai orang mencari saya hendak belajar ilmu marketing.

Alam ghaib ni, bukan semua kata-kata perkhabaran mereka perlu diikut dan boleh dipercayai 100%. Kita yang kena pilih mana baik mana buruk. Saya dengar saya nampak. Alhamdullah saya tidak ikut seperti mereka berhalusinasi sampai gila isim. Apalah haih. Kelakar. 🤣

Saya tahu ni pun selepas saya berguru dengan guru yang betul. Barulah saya dapat jawaban semua soalan saya tanya mereka semasa saya kekeliruan. Tanya orang gila isim keturunan semakin isimlah mereka. Manalah saya tahu mereka semua tu paranoid keturunan.

Mereka itu semuanya gang paranoid akhir zaman teori konspirasi. Baru sahaja saya tahu siapa mereka itu sebenarnya. Itupun rakan alam maya saya yang maklumkan.



Tolak amalan sesat menyesatkan aqidah.


Buku ni bagus. Saya sendiri berpengalaman didakyah program batil gerakan new age ini.



Pendakyah yang mendakyah saya ramai orang tersohor dan henat di mata awam. Ini antaranya,

1) Zikir sirr ✔️ + meditasi ❌ = sesat. 

2) Metafizik, Hypnosis, NLP, Law of Attraction, Garfu Tala (semua aliran Gerakan New Age) ❌ = memesongkan aqidah.

3) Selawat ✔️ + cuci ruh ❌ = sesat.

4) Selawat ✔️ + dalam group berhalusinasi ❌ = sesat.

5) Tasawuf wanita ✔️ + scam rawatan ❌ = sesat menyesatkan.

6) Terapi Zikirullah ✔️ + dalam group berhalusinasi ❌ = sesat.

7) Amalan perang perguna nama waliyullah scam duit ❌ = sesat.

8) Bisnes ✔️ + Gerakan Missionary Kristian = Batal aqidah.

9) Minta tolong dari leluhur ❌ = syirik aqidah.


Banyak group scammer penunggang agama digunakan untuk menyebarkan fitnah dan tohmahan tidak masuk akal. Sebab apa? Sebab saya tolak dakyah menyesatkan dari mereka. Memanglah saya tolak terus. Bila tidak mahu terima dakyah, psikik dan scammer penunggang agama yang gila isim, fitnah dan meroyankan Puteri Nur Cahaya @ CikguiEta. 🥴

 

Terima kasih pengadu. 😘

Bukti banyak dalam channel ini Panji Alam Nusantara


CONTOH AMALAN MEREPEK MENYIMPANG AQIDAH.

Terlalu banyak. Ini sebahagiannya yang cuba di dakyah kepada saya dan diadukan kepada saya. Antaranya,

  1. Amalan perang yang menipu sanad. 
    • Saya terima mesejnya.
    • Kononnya sanad amalan perang itu sampai kepada para waliyullah. Penipu.
    • Sebenarnya pengirim amalan hendak paw orang ramai secara halus.
    • Saya nasihatkan si penyebar jangan sebar.
    • Akhirnya dia berpakat fitnah, tohmah, caci-maki, hamun dan mencarutkan saya bersama gang paranoid akhir zaman teori konspirasi yang lainnya.
  2. Berselawat untuk cuci ruh. 
    • Ramai mesej saya maklumat berkaitan ini. Untuk beramal dipaksa lakukan task.
    • Pernah beberapa kali agentnya whatsapp dan yang pernah terlibat DM messenger saya link group sesat merepek ini. 
    • Saya banyak terima aduan berkaitan penyebar amalan ni kata mereka beliau itu scammer dirham. Biarlah. Saya tidak mahu campur. Tiada kena mengena dengan kehidupan saya.
  3. Zikir sirr guna kaedah meditasi 
    • Meditasi adalah Aliran New Age Movement yang menyimpang dari aqidah Islam.
    • Saya didakyah amalan ini.
    • Saya tolak dan argue
    • Penyebar amalan ini hanya ingin syok sendiri.
    • Biadap! Khodamnya (jin @ makhluk tidak nampak) datang mengganggu saya beberapa kali.
  4. Selawat Wanita, Terapi Zikirullah dan pelbagai nama group lagi diwujudkan tetapi dalam group ini ramai berhalusinasi. 
    • Saya terima aduan berkaitan group ini. 
    • Saya juga di whatsapp link group oleh agent penyebar group amalan ini.
Ada saya kongsikan di dalam artikel saya ini siapa mereka semua yang biadap cuba mendakyah, fitnah, tohmah, caci-maki, hamun dan mencarutkan saya akibat saya tidak mahu ikut dakyah sesat menyimpang aqidah mereka semua.

Ramai yang paranoid akan terperangkap. Mudah menyatakan "Qabiltu" bermaksud "aku terima" secara online tanpa bersemuka. Seolah-olahnya sudah lama dan memang kenal amat dengan si penyebar amalan dan cerita merepek, khurafat dan terlalu halusinasi tanpa mereka sendiri sedari. 


KISAH ALAM NUSANTARA dan NAGA 

Amat lucu apabila masih ada lagi yang suka sebar kenyataan si isim yang taksub kepada komik penyebar amalan perang menipu sanad cuba paw duit orang ramai yang membawa cerita dan berita palsu menipu ramai. Penyebar amalan selawat yang berkhodamkan jin. Penyebar fitnah hal alam ghaib. Polis sifatkan gang paranoid akhir zamn teori konspirasi ini sebagai scammer penunggang agama.


Paranoid gang akhir zaman teori konspirasi begitu yang dipercayai? Orang begitu kah yang kita hendak percaya? Jangan buat main dengan alam ghaib oi. Nanti mereka muncul  terkencing dalam seluar kot. Tidak pun barai iman barai aqidah hangpa akibat merepek perkara berhalusinasi ni. Haishlah. Tak habis-habis gang paranoid akhir zaman teori konspirasi ni mengetum (berhalusinasi). 🤦


Gang paranoid akhir zaman teori konspirasi gila isim, aniaya, fitnah, tohmah, caci-maki, menghamun dan mencarutkan saya macam-macam tapi mereka sendiri semuanya sudah semakin teruk merepek tanpa mereka sedarkan diri. Pentaksub pun follow dan kongsi sahaja apa mereka ni tulis dan kongsikan. Kasihan sungguh na? Beramai-ramai barai iman dan aqidah akibat taksubkan alam tidak nampak (ghaib) sana. Walhal aqidah, solat, puasa, penutupan aurat, rumahtangga dan silaatur rahmi masing-masing pun lintang-pukang. 🤦😂


Saya baik-baik sahaja. Tidak diangkut pun ke mana-mana. Bahagia lagi ha dengan bisnes saya dengan team. Sales setiap hari masuk dan saya bahagia sahaja  dengan suami dan anak-anak saya. 😘


TIPS MENANGANI ORANG GILA

Ini tips menangani orang gila, seperti gang paranoid Akhir Zaman Teori Konspirasi Gila isim keturunan di dalam perkongsian saya ini.

Hendak handle gang paranoid akhir zaman teori konspirasi gila isim keturunan mudah sahaja sebenarnya. 

  1. Sabar sahaja, usah dilayan, usah buat apa-apa. Hang baca, hang ketawa sahaja. Kliklah emoji ketawa kalau hendak. Gelakkan sahaja. Cukup. 
  2. Hang jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut. InShaaAllah hang selamat dunia dan akhirat.
  3. Cara saya lagi syok. Tulis. Sebar. Beritahu awam. INI PERKARA MENYIMPANG DARI AQIDAH. Saya ni kan public figure tak didendang, Lifestyle Freelance Blogger, Social Media Expert Coach. Jadi, suka hati sayalah hendak tulis apa sahaja. Ikut suka aku (ISA)lah.😊
  4. Kita ada pilihan untuk kekal sihat jiwa sihat iman. Lagi bagus block terus mereka semua. Mereka ni ibarat toksid dan sampah dalam kehidupan. Buat ap kita simpan sampah dan toksid serabutkan pemikiran?
  5. Dapat mesej atau apa sahaja berkaitan mereka, block ignore terus. Buang masa melayan kisah sampah dan toksid perosak jiwa dan pemikiran.

Mudah sahaja bukan?

Sebab gang paranoid akhir zaman dan teori konspirasi gila isim memang akan terus taksub salahkan sini salahkan sana. Dengki mereka sesiapa berkawan dengan saya pasti mereka menghasut buat semua yang follow saya membenci saya. 

Orang silat (seperti yang mengaku keturunan saya), orang bisnes, individu kurang dan jahil ilmu agama memang ramai terpengaruh.

Dimaklumkan kepada saya oleh spy dan mata-mata saya, gang paranoid akhir zaman teori konspirasi gila isim keturunan ni semakin merepek. Perkongsian mereka di laman sosial mereka selepas tohmah, viralkan, fitnah, memaki-hamun dan mencarut-carutkan saya pada posting viral screenshots perbualan soal-jawab perkhabaran cerita hal saya. 


Apalah yang disibukkan hal saya lagi? Sibukkanlah hal aurat keturunan sendiri sudah tutupkah belum? Solat sudah tertib sempurnakah belum? Puasa, cukup? Aqidah sendiri sudah hadam asas sifat 20?


Itulah tu. Menganiaya saya lagi. Saya tak buat apa pun. Saya hanya berdoa,

Ya Allah tunjukkan aku jalan yang lurus dan engkau redhai". Inilah saban hari doa saya.


APA YANG KITA PATUT TAHU DAN BELAJAR?


Kita ni, orang Islam. Sebagai Muslim Mukmin, wajib tahu dan belajar paling asas, sifat 20 tu ha. Bukan belajar ilmu hikmah (mengenal diri), belajar ilmu-ilmu berkaitan alam ghaib atau mengkaji hal keturunan, hal kejadian Adam, hal Homosaphien dan hal leluhur.


Asas sifat 20 pun tak lepas. Tak hadam. Sibuk mengkaji, ambil tahu hal itu semua. 


Akibatnya, bila diberitahu terus isim (mereng) tidak dapat terima segala ilmu hakikat dan ilmu ketuhanan diceritakan. 


Akibatnya, jadi rosak dan barai iman barai aqidah mempersenda, menghina, memaki-hamun, mencarutkan keturunan, pemakaian dan buat body shaming hal saya. Masing-masing menulis seolah-olahnya sudah tidak beriman kepada Allah SWT dan rukun iman yang enam.


Sebab itulah saya selalu berpesan,

Jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut". Tidak mahu ikut?

Suka hatilah. Beri taufiq hidayah itu Allah. Bukan saya. Saya hanya menyampaikan sahaja.


ONLINE SCAMMER,Ajaran sesat,alam,amalan menyalahi aqidah,aqidah,KISAH ALAM NUSANTARA,Kerajaan Melayu Nusantara,nusantara, group facebook alam melayu merindu scammer
Ini juga yang sepatutnya diambil tahu. Bukan ghibah (mengumpat) hal orang atau menakut-nakutkan orang ramai sehingga orang ramai jadi paranoid (taksub) terlampau takut atau terlampau percaya kepada perkara yang  merepek-repek ikut fakta akhir zaman teori konspirasi berpandukan komik dan berhalusinasi scam orang ramai dengan amalan menyimpang aqidah. 🙄

Scammer penunggang agama dan pentaksub memang ramai di laman soSIAL ni. Ghibah dan fitnah memang lazat bagi makhluk manusia yang tidak berakal iman aqidahnya barai akibat otak letak di lantai tidak tahu hendak guna pakai akhirnya isim (mereng) ilmu ketuhanan dan ilmu alam hakikat tetapi berlagak pandai. Walhal ilmu tin kosong imannya barai. 🙄


Once women take revenge, They wil be very cruel". 

Selamat membaca. Sesungguhnya, taufiq dan hidayah itu milik Allah sahaja. Mata hati tidak terbuka, meroyan mengetum berhalusinasi dan gila isimlah selama-lamanya. Sungguh melucukan hati mereka itu. 😆🤭


Bahagian jahil baca DI SINI.


PERINGATAN TANPA PREJUDIS.

Kita semua ni ada akal 🧠 sila guna pakai usahlah letak di lantai. Usah terlalu paranoid iaitu taksub ya. Tidak ada faedah sehabuk pun. Buang masa sahaja. Jika ia menambahkan duit bagus jugalah. Boleh bersedekah. Tapi kalau sekadar menjadi nitizen, macai cybertrooper jadi kelakarlah. Sanggup biarkan barai (rosak) iman aqidah kalian dengan percaya dan taksub yang bukan-bukan. Semoga bermanfaat. Aamiin.


Betul ada orang boleh berkata-kata, biarkan sahaja. Abaikan sahaja. Tapi mereka tidak diperlakukan seperti saya telah diperlakukan oleh gang paranoid akhir zaman teori konspirasi gila isim keturunan ni. 

Semua yang diberitahu oleh alam sana saya tidak terima 100%. Saya bertanya pada beberapa orang yang saya nampak bijak untuk dapatkan kepastian. Supaya tidak tersesat jalan. Rupanya saya silap orang bertanya. 

Silap terlibat dan bertanya kepada 

Amir Shahmi Md. Ali, Fahmy Adam, Haniz Zerstoren, Wan Amir, Muhd Arifin, Mohd Siddiq (tukang santet katanya. tuduh saya sesat), Panglima Indera Sahhril dan Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli @ Jalak Lenteng dan sekalian macai cybertrooper alam maya di ruang komen posting tukang sebar fitnah.

Tahun 2021 ini barulah saya tahu mereka semua ni rupanya gang paranoid akhir zaman teori konspirasi gila isim keturunan isim makrifat. Ada yang telah lama aim saya. Yang perempuan penghasut, pengadu domba kuat fitnah maki hamun saya si gila isim Lyana Bajana, Lily Heylidin, Atma Sari, Raja Roziedah Gee dan ramai lagi. 

Semuanya Memalukan Leluhur Sahaja. Sudahlah menumpang nama leluhur berbangga-bangga siapa leluhur, perangai tidak serupa perangai orang Islam.

Memag silap saya ada juga. Semasa saya dalam kekeliruan tu saya terjumpa mereka ni di facebook. Tidak terima kebatilan mereka lakukan, mereka semua berpakat aniayafitnah, tohmah, maki-hamun, mencarut, body shaming dan cyberbully criminal saya. 


KITA BUAT APA KITA SUKA.

Tak perlu ikut cakap sesiapa. 

Ada yang bertanya perlukah buat semua ini? Untuk apa?

Saya jawab,

Penjelasan membela diri sendiri pun salah? Jika penjelasan membela diri diiktirafkan dianggap sebagai mengumpat dan mengaibkan, tidak perlulah wujudnya mahkamah untuk menuntut keadilan. Tak perlu wujudkan penjara. Biarkan sahaja penjahat bermaharajalela. 🙄

Cuba letakkan diri itu dalam keadaan saya. Tapikan. Kalau orang aibkan, tohmah, fitnah, berbohong tentang diri kita memaki-hamun, mencarutkan kita siap ugut kita itu ini sampai nak buat sampai muntah darah takkanlah nak diam sahaja biar orang buli kita kan? 

Ha kenalah bela diri. Kena jawab. Bodoh pula rasanya kalau orang buat kita, kita diam sahaja. Robot atau kayu tunggul iyalah diam. Kita ni manusia bukan robot bukan kayu tunggul. 🤭


Jawab Jangan Tak Jawab. Jawab di ruang sendiri. Tidak perlu serang sesiapa. Tulis  sahaja penipuan dan kebatilan semua gila isim yang paranoid jahat ini. Biar mereka rasakan. Buat jahat, aniaya, tohmah, fitnah saya sudah kenapa? Bagus sangatlah tu cyberbully dan body shaming? Puas hati? Wajah saya dipertikai Alhamdulillah. Beri pahala  Hal niqab hal keturunan pun sampai paranoid jadi gila meroyan apahal? Gila isim sungguh dah tu. 🤭🤦🙄🥴


Biar kita pula rasa happy, gembira dan puas hati. Biar orang tahu tidak siapa pun boleh buli kita sesuka hati. Ha, begitulah kaedahnya. 

Saya dilihat kuat. Bukan saya yang kuat. Allah yang beri kekuatan. Hati perasaan saya? Tiada siapa pun yang tahu. (Eh, jiwang karat pula. 🥴).

Alhamdulillah suami saya ada. Beliau paling faham dan amat menyokong saya. Alhamdulillah saya ada Allah SWT melindungi saya dan hadith Rasulullah SAW pendorong kekuatan saya. Baginda yang mulia pun difitnah. Apalah sangat insan seperti saya ni. Syukur Alhamdulillah. ❤

Usah terlalu paranoid iaitu taksub. Tidak menghasilkan rezeki pun..




Penulis bernama pena,
Suri Rumah Sepenuh Masa yang isi masa lapang sebagai Freelance Blogger, Social Media Expert Coach dan Speaker Digital Marketing.

Channel Telegram : 

Panji Alam Nusantara.



No comments:

Post a Comment

DISCLAIMER

Saya bukan perawat, bukan guru silat, bukan guru ilmu kerohanian. Tiada kaitan dengan gang paranoid akhir zaman dan teori konspirasi, gila isim keturunan, gila isim alam ghaib dan gila isim makrifat.

PDRM sifatkan mereka ini psikik dan scammer penunggang agama. Mereka ini biadap dan gila isim.
Amir Shahmi Md. Ali, Fahmy Adam, Tengku Asmadi Tengku Mohammed (DTA), Cikgu Malek Wirajaya, Shaiful Rizuwa, Azrul Hisham Abdul Halim, Sayf Al-Malawi, Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren), Muhd Arifin, Lyana Bajana, ليلي حيليدين، Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng XI), Muhammad Anuar Ibrahim, Muhammad James Baven, Nasri Mardi Ismail (Cikgu ie), Syazrul Fadzly (Li), Wan Amir, Lynn Lyana Leen, Mohd Siddiq (Haris Kersani), Panglima Indra Shahril, رمضان ليستاري dan ramai lagi.

Dilarang :
1) Minta sedekah secara online.
2) Mengumpat, cerita hal orang tiada kaitan dengan saya.
3) Kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tak nak dengar dan saya tak suka.
4) Sembang kosong.

Terima kasih 😊
Nama pena,
Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta
Suri Rumah Sepenuh Masa,
Freelance Blogger, Social Media Expert Coach & Speaker Digital Marketing.

Ingin beriklan secara professional? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com 😁

Terima kasih sudi berkunjung. Silakan share untuk manfaat ramai. Sebarang cadangan dialu-alukan dan pertanyaan sila email ke panjialamnusantara@gmail.com

ARTIKEL TERKINI

6 GHIBAH YANG DIPERBOLEHKAN MENURUT IMAM NAWAWI

6 GHIBAH YANG DIPERBOLEHKAN  MENURUT IMAM NAWAWI Fahamkan ini dahulu : BAB JAHIL Keterangan lanjut di SINI Tuan Azli Shukri mewakili minda o...