Saturday, 29 May 2021

AQIDAH BUKAN PERKARA MAINAN!

AQIDAH BUKAN PERKARA MAINAN!

Amaran, artikel ini panjang. Usah baca jika tidak suka membaca. 

Saya bernama pena Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta, Ex Atomy Batch ke 2 akan mula menulis membongkarkan satu persatu kronologi saya TERjebak dengan,

  1. Scammer, Dr. Tengku Asmadi Tengku Mohammed (DTA), Penceramah bebas, Motivator dan Pengerusi TAMRIN. 
  2. Ugutan Haji Ahmad Fadzli Yusof NLP Malaysia, Presiden TAMRIN.
  3. Ugutan, fitnah dan tohmahan Fahmy Adam Coach gila isim.
  4. Tohmahan Amin Idris, Pengacara, Motivator dan Setiausaha TAMRIN. 
  5. Pencuri fakta bukti saya dan meraih simpati crowd pada posting si Afyan Mat Rawi, Perunding Kewangan.
  6. Bisnes MLM Atomy Gerakan Missionary Kristian.
  7. Disebabkan ramai yang menghubungi saya berkaitan Atomy Dan Gerakan Missionary Kristian ni, saya telah siap sedia menulis dalam beberapa siri perkongsian  di laman sosial saya. 
  8. Tujuan, supaya masyarakat awam jelas, faham dan lebih berhati-hati memilih bisnes dan tidak terjebak dengan Gerakan Missionary Kristian yang semakin keterlaluan sekarang ini. 
  9. Saya juga akan menulis  perbuatan mereka seperti nama di atas dan beberapa orang lagi yang telah ugut, aniaya, tohmah, fitnah, tuduh dan apa sahaja berkaitan dengan Atomy Gerakan Missionary Kristian melalui  pengalaman saya sendiri. 
  10. Saya beradab dan hormat orang yang berADAB dan hormat kepada saya. Jika orang yang mula tidak beradab Dan tidak hormatkan saya, saya hilang terus rasa hormat kepada mereka Lebih-lebih lagi jika melibatkan perkara berkaitan aqidah dan unsur penipuan. Contoh seperti mereka inilah. 
  11. Sebab saya pernah menjadi mangsa scammer dan pernah hampir kehilangan nyawa akibat perbuatan scammer. Maka usah mencari pasal dengan saya atau buat saya mula bersuara. Bila saya mula bersuara semua kesilapan orang yang mencari pasal dengan saya akan terbongkar.
  12. Jadi, sila beradab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut. Saya akan tegur terus tanpa kita siapa anda atau apa jawatan anda. Peduli apa saya? Usah ingat anda kaya-raya dan anda berpangkat tinggi saya takut dengan anda.
  13. Ini perkongsian saya terdahulu sebelum saya menulis di dalam Blog ini. 

  1. BONGKAR : BISNES MLM ATOMY DAN GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN
  2. REPORT POLIS YANG RAMAI INGIN TAHU
  3. APA NAK JADI DENGAN PEJABAT MUFTI? 

Puteri Nur Cahaya, Cikgu iEta, DTA SCAMMER, ATOMY, GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN, Tengku Asmadi, DTA, Tengku Osman meroyan, mohd sulutan scammer, atomy scammer, afyan mat rawi scammer penipu, pencuri, pengecut, penakut
Dreamy Foundation tu apa? Itulah dianya kelas yang diwujudkan oleh CEO Bisnes MLM Atomy, visi misinya Gerakan Missionary Kristian.
 
Orang Islam tidak akan berbangga berjaya membuatkan website berkaitan Dreamy Foundation Gerakan Missionary Kristian diturunkan, demi menghalalkan Atomy, Gerakan Mubaligh Kristian melalui pembelian produk Atomy, Korea Selatan. Produk Muslim kan ada? AQIDAH BUKAN PERKARA MAINAN. (Saya sedang proses videokan semua bahan bukti).




Jelas ayat al-Quran di bawah ini Yahudi dan Nasrani tidak akan rela selagimana orang-orang Islam tidak mengikuti cara hidup mereka

وَ لَنۡ تَرۡضٰی عَنۡکَ الۡیَہُوۡدُ وَ لَا النَّصٰرٰی حَتّٰی تَتَّبِعَ مِلَّتَہُمۡ ؕ قُلۡ اِنَّ ہُدَی اللّٰہِ ہُوَ الۡہُدٰی ؕ وَ لَئِنِ اتَّبَعۡتَ اَہۡوَآءَہُمۡ بَعۡدَ الَّذِیۡ جَآءَکَ مِنَ الۡعِلۡمِ ۙ مَا لَکَ مِنَ اللّٰہِ مِنۡ وَّلِیٍّ وَّ لَا نَصِیۡرٍ

Bermaksud

Dan orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan rela kepadamu (Muhammad) sebelum engkau mengikuti agama mereka. Katakanlah,

“Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya).” Dan jika engkau mengikuti keinginan mereka setelah ilmu (kebenaran) sampai kepadamu, tidak akan ada bagimu pelindung dan penolong dari Allah. ―QS. Al Baqarah [2]: 120


BISNES MLM ATOMY GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN


Hadith sampaikan

Dulu masa di pondok Ustaz ajar Hadith ni,

بَلِّغُوا عَنِّى وَلَوْ آيَةً

Maksudnya: "Rasulullah s.a.w. bersabda: “Sampaikan dari ku walaupun sepotong ayat."

Keterangan Hadith

  1. Hadith ini merupakan ingatan daripada Baginda s.a.w. kepada umatnya supaya menyampaikan apa sahaja daripada Baginda s.a.w. yang diketahui kepada masyarakat.
  2. Mereka yang diberi kelebihan oleh Penciptanya dengan sedikit ilmu pengetahuan yang bermanfaat, diminta berkongsi kemanisan itu dengan saudaranya yang lain. 
  3. Walaupun hanya sepatah perkataan, namun sekiranya dilihat mampu memberi kebahagian kepada seseorang, sebarkanlah.
  4. Betapa indahnya persaudaraan dalam Islam, perasaan individualistik dan egois dikikis daripada hati umatnya bagi menjamin kebaikan dan kesejahteraan seluruh umat manusia.


Selepas itu, Ustaz ajar Hadith berkaitan halal Dan Haram ini. Jelas.

Sabda Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud:  

Sesungguhnya halal itu jelas dan haram itu jelas dan perkara yang berada antara halal dan haram itu adalah perkara syubhah yang tidak ramai manusia mengetahuinya.”  (Hadis riwayat al-Bukhari dan Muslim)

Saya tidak mahu hurai tentang Hadith. Saya fokus kongsikan berkaitan Bisnes MLM Atomy Dan Gerakan Missionary Kristian sahaja. Kisahnya begini,

Puteri Nur Cahaya, Cikgu iEta, DTA SCAMMER, ATOMY, GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN, Tengku Asmadi, DTA, Tengku Osman meroyan, mohd sulutan scammer, atomy scammer, afyan mat rawi scammer penipu, pencuri, pengecut, penakut
Saya hubungi Tuan Ahmad Iqram. Masa ni saya tidak tahu beliau dan Firdaus Wong satu bidang perusahaan.

  1. Saya Ex-Atomy Batch ke 2 di bawah Tengku Asmadi (DTA). Report polis saya berkaitan, bernombor TMN MELAWATI/007616/20.
  2. Pada 24/12/2020 saya telah merujuk hasil kajian Ustaz Ahmad Iqram Mohamad Noor dan rakan-rakan influencer sebagai pengukuhan tambahan maklumat yang saya ada.
  3. Seterusnya saya mendapat maklumat lanjut daripada gang muamalat Ustaz Lariba pegecut yang minta saya buat laporan polis.
  4. Selepas itu, saya telah dijemput berjumpa dengan PDRM di Ampang Jaya.
  5. Pegawai IPD Bukit Aman hendak berjumpa unoficcially saya tolak.
  6. Saya sedar ini berisiko besar malahan nyawa saya dalam bahaya. 
  7. Tetapi demi aqidah saya perlu berhadapan juga. Sebab saya yang  berani buat report polis atas faktor keselamatan diri, keluarga dan harta-benda saya. 
  8. InShaaAllah saya bekerjasama PDRM yang saya pasti mereka tidak ambil serius report saya ini jika tidak berkaitan Gerakan Missionary Kristian.
  9. Laporan juga telah saya hantar kepada Pejabat Mufti Wilayah Persekutuan melalui email pada 26/2/2021. Tetapi mereka tidak ambil tindakan keluarkan fatwa sepatutnya.
  10. Kepada JAKIM dan Pejabat Mufti Negeri Kelantan juga saya telah emailkan laporan berkaitan Atomy Gerakan Missionary Kristian ni.
  11. Saya telah Tanya mana fatwa? Tiada jawaban hingga ke hari ini. Pejabat Mufti telah disenyapkan.
Teruskan membaca.


1) PERIHAL LINEAGE


SCAMMER, ATOMY, GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN, Tengku Asmadi, DTA, Tengku Osman meroyan, mohd sulutan scammer, atomy scammer, afyan mat rawi scammer penipu, pencuri, pengecut, penakut


  1. 12/8/2020 lagi saya sudah tanya perkara yang sama berkaitan lineage ni Mohd Sulutan tidak pernah beritahu saya perkara sebenar. Asyik-asyik minta saya masukkan ahli di kiri beliau.
  2. Bayangkan? DTA, Mohd Sulutan,  Afyan Mat Rawi dan Upline lain sudah kekenyangan makan hasil pendaftaran ahli, boleh si Mohd Sulutan itu tidak menyatakan perkara sebenar? Kemudian fitnah saya tidak faham dan saya yang silap. Itulah yang DTA dan Mohd Sulutan canangkan fitnah kepada semua orang ramai sehingga ke hari ini .
  3. 22/10/2020, jam 9:42 pm, disebabkan lineage saya kucar-kacir, saya whatsapp terus Mohd Sulutan,


Seharian hari ni saya servis downline saya. Ada ahli baru ingatkan nak segera daftarkan dia. Tengok dah jadi macam ni. Marah betul saya. 😡


MOHD SULUTAN MENYATAKAN,

Daripada apa yg saya tengok..cikgu ieta masih tak paham lagi sistem atomy.

Cikgu ieta tak akan dapat pairing buat masa ini sebab di kaki kanan cikgu ieta, Hanya ada 2 orang.

Yang lain Semua tu dalam kaki kiri.

Tak kiri siapa register, Semuanya tetap di kira di bawah rangkaian cikgu ieta.

Sebab itu saya kata Jom buat zoom hari ini. Saya akan explain sampai faham.


SAYA JAWAB,

Sebab tu saya tanya ni? Dah elok² dah saya boleh letak orang baru bawah Norhashimah, memandai-mandai dia pi buka kanan lain pula? Salah dialah tak semak kiri orang akhir sebelah kanan saya tu.


Kalau tak selesai segera, saya akan ke Atomy HQ saya tarik semua ahli rangkaian saya buat group saya sendirilah kalau macamni punya gayanya. Prinsip saya mudah. Biar ahli group saya tak ramai takpe. Asalkan saya ni tak menganiaya orang. 


Kata Motivator seMalaysia. Takkan buat saya macam ni? Kejap tengok lepastu kata bukan dia buat pulak dah. SAYA BUKAN BARU SEHARI DUA DALAM BIDANG MLM, DIRECT SELLING DAN TRADING tau. Macam-macam sistem hierarki saya dah jumpa. Ingatkan sistem 313 ni lah terbaik. Rupanya? Hurmmm belum sempat naik dah kena charas. Tuan SUAMI SAYA BACA SEMUA WHATSAPP DIA PUN PANDAI BACA SEMUANYA NI


Macamtu gayanya, baiklah saya register direct dengan Atomy HQ Malaysia sahaja macamtu. Puas hati saya boleh direct. Linechange ada. Apa susah? Mentang-mentanglah followers saya ni tak ramai, sesuka hati sahaja buat saya macamtu. Amenda macam ni? Sudahlah Fahmy Adam Mentee dia aniaya, ugut, fitnah dan tohmah saya. Ini, macam ni pulak dah? Apalah nak jadi semua manusia ni?


JAWAB MOHD SULUTAN,


[23/10/2020, 9:22 am] M. Sulutan: Atomy tidak akan layan isu seperti ini.

Dan dalam hal ini, cikgu ieta tak Rugi pun. Walaupun mereka buka be ribu kaki pun Semua PV dapat kat cikgu ieta.

Sekarang apa yg cikgu ieta perlu buat adalah.. Kembangkan kaki kanan.


SAYA JAWAB,


SCAMMER, ATOMY, GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN, Tengku Asmadi, DTA, Tengku Osman meroyan, mohd sulutan scammer, atomy scammer, afyan mat rawi scammer penipu, pencuri, pengecut, penakut

  1. Saya tak suka sikap charas dan aniaya orang macamni. Biadap dan bodoh namanya. Saya peduli apa? Saya buat demi hak saya. Pernah je hendak ditolong oleh HQ. Saya je yang tahan dulu. Tengoklah saya pergi juga ke HQ nanti. 
  2. Suruh buat 313 tapi now dah serupa charas kacau ganggu line saya. Amenda? Mata tu buta ke tak tahu lihat ke bawah? Bingai. Cakap dahlah berbelit-belit. 🙄😡
  3. Dah ramai orang Islam masuk, buat macamni. Aniaya orang. Maknanya ada agenda tersembunyilah. Bagi motivasi up di TV semua bagai berdegar-degar tapi aniaya orang macamtu nak bantu orang lain?

1.1) Kan melampau tuDari 12/8/2020 sehingga 27/10/2020 saya marah baru terkial-kial menjawab? Selama itu saya tanya dalam group dan tanya personal, langsung tidak diberitahu perkara sebenar.

1.2) Saya sudah mula kesan sesuatu yang tidak wajar berlaku. Mohd Sulutan sudah tidak boleh jawab sekadar minta nombor ID saya. Itulah dia sejenis makhluk manusia yang tidak bertanggungjawab. 

1.3) Saya dan Suami memang meragui beliau ni dari mula lagi.

1.4) Bila difikirkan semula, syukur Alhamdulillah team saya yang tidak ramai belum mendapat pendapatan sebab sumber pendapatan itu hasil kompromi dengan Gerakan Missionary Kristian. Saya rela tiada pendapatan dari Atomy Gerakan Missionary Kristian.

1.5) Bermula daari sinilah saya ada rasa cuak dan ragu-ragu. Dari sinilah saya mula mengesan ada perkara tidak kena dan saya kesan, DTA dan Mohd Sulutan scammer yang bergerak melalui Atomy Gerakan Missionary Kristian!

1.6) Saya juga mendapat maklumat daripada Pensyarah saya juga orang ramai yang Direct message (DM) messenger, whatsapp dan mesej Telegram saya.

1.7) Paling kurang ajar, DTA pernah beritahu dia sudah lama kaji bisnes MLM Atomy ini bukan MLM dan paling BIADAP, dia mengaku semasa sesi perbincangan dengan Tuan Firdaus Wong Wai Hung bila Bro Firdaus Wong Wai Hung tanya,

Bro, Bro you tahu tak Atomy ni Gerakan Missionary Kristian?

DTA JAWAB,

Ya. Sudah lama tahu.

1.8) Memang biadap Tengku Asmadi  Tengku Mohamed (DTA) ni mempermainkan aqidah ramai. Itu pun ada yang masih tidak nampak dan buta mata hati taksubkan dia. Sungguh kasihan.

1.9) Bermula 24/5/2020 sehingga 25/5/2020 , dua (2) hari saya mencari penyelesaian. Sebab tu saya kata saya ni dianiaya. Si Asmadi (DTA) scammer ni pula ayat berbelit-belit bercakap. Sekejap dia lihat sekejap dia buat. Sekejap bukan dia yang buat. Cakap berbelit-belit. Memang kena basuhlah jawabnya. Saya pantang orang menipu cakap berbelit-belit ni.


1.10) SAYA SUARAKAN KEPADA DTA

[24/10/2020, 10:41 am] Asmadi Scammer

Saya kenal King. Dia sahabat saya 30 tahun.  Ini masalah komunikasi ni puan. Berlapang dada dan berjiwa besar. Memaafkan itu mulia. InsyaAllah kita nak berniaga 3 generasi. Ini baru permulaan. Yang silap dan silap. (Rujuk gambar di bawah).

Biadap DTA. Dia sudah tahu kawan 30 tahun dia itu menipu lagi dia hendak membela. Sebab tu saya kata DTA ni penipu (scammer). Rujuk report polis saya di bawah.

Senang sahaja dia minta saya berlapang dada pada kesalahan kawan dia? Saya demam pun bertungkus-lumus daftarkan orang. Siap abaikan banyak perkara dan downline banyak bertanya, dia suruh lepas begitu sahaja?

Ya masa tu memang saya marah sebab mereka berdua ni, menipu online marketing dan main-mainkan aqidah saya. Orang kafir dan munafiq sahaja tidak kisah agama AQIDAH dipermain-mainkan.


SAYA JAWAB

  1. Saya tak sukalah perangai Leader macamni. Tak telus.
  2. Berkali-kali bukan sekali saya tanya bab pairing tu tau. 
  3. Kalau dah lama bersahabat dengan dia kenapa hal saya tak pair-pair ni tak juga selesai-selesai? 
  4. Mudah sangatlah kan cakap memaafkan tak berfikir effort saya selama ni?
  5. Tuan Suami saya pesan, "Janganlah buat aniaya. Cakap berdegar-degar dalam TV motivasi semua. Hakikatnya aniaya orang".
  6. Sudahlah. Saya tak akan percaya sampai bila-bila dah yang nama Tengku Asmadi Tengku Muhammad ni. Sama sahaja dengan Fahmy Adam penipu putar belit alam. 
  7. Selama ni saya dengar sahaja. Now saya sendiri teraniaya. Mula-mula cakap lain, tengok line. 
  8. Si King yang salah dok kata saya salah? Apesal dari awal saya dok tanya si King yang kata sahabat 30 tahun tu saya nak masukkan guna ID saya di kanan dia suruh masukkan bawah Afifi jugak²? Dia tak jelaskan betul²?
  9. Berkali-kali saya tanya kenapa saya tak pairing dia tak bagitau pun kena buka di kanan guna ID saya? Walhal bukan saya tak beritahu dia saya dah letak di kiri? Nak senang naik dan isi semuanya untuk diri sendiri?
  10. Lepastu cakap macam ni pulak? Si King cakap lain. Anda cakap lain? Putar alam sungguh.
  11. Yang buat ni bodoh. Buta hati. Sepatutnya semak dulu. Bukan semberono letak orang. Tak BERADAB kacau line saya. 
  12. Lepas saya tekan tanya baru si King kata sebab nak cepat pair. 
  13. Bodoh ke apa tak semak line saya lurus ke bawah tu yang sebelah bawah Nur Hashimah tu kosong? Atas arahan bodoh siapa buka line kanan? Elok saya jadi pair kau orang kacau putuskan line saya. Macamtu ka yang dicanang nak tolong ahli?
  14. Atas alasan apa tak refer saya sesuka hati potong putuskan line saya. Bodoh ka apa? 
  15. Dulu dalam zoom cakap apa yang dilihat itulah dia yang sebenar kiri dan kanan. Now auta pulak cakap lain? Mana pergi 313 dicanang-canang. Anda fikir saya ni bodoh sistem seperti beribu orang lain sudah teraniaya tu. Sudahlah.

Saya nyatakan sekali lagi. Saya memang hilang hormat jika saya tahu saya ditipu. Saya hanya beradab kepada orang yang berADAB dengan saya sahaja. Orang biadap seperti mereka semua di dalam perkongsian saya ini, selama-lamanya saya tidak akan hormat lagi. Jadi kalian jangan hairan kenapa saya gunakan perkataan bodoh, biadap, kurang ajar kepada mereka semua kerana itulah yang layak kepada mereka semua. Nasib saya tidak mencarut tau?

SCAMMER, ATOMY, GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN, Tengku Asmadi, DTA, Tengku Osman meroyan, mohd sulutan scammer, atomy scammer, afyan mat rawi scammer penipu, pencuri, pengecut, penakut
Asmadi scammer tidak dapat jawab sebaliknya dia offer saya nak bina balik rangkaian saya dan minta zoom dengan Sulutan (King). Tak ingin saya dah. 🙄

SCAMMER, ATOMY, GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN, Tengku Asmadi, DTA, Tengku Osman meroyan, mohd sulutan scammer, atomy scammer, afyan mat rawi scammer penipu, pencuri, pengecut, penakut
Saya memang tidak hormat sudah dengan scammer ni. Dia sudah tipu satu dunia dengan ayat-ayat scam dia dari mula awal PKP 1 sehingga ke hari ini.


2) PENIPUAN DTA SECARA BERTERUSAN

Berikut adalah penipuan yang telah dilakukan oleh DTA secara berterusan. Ini point utama saya serahkan email laporan berkaitan Atomy Gerakan Missionary Kristian kepada Pejabat Mufti Wilayah Persekutuan pada 26/2/2021.

  1. DTA TIPU ATOMY BUKAN BISNES MLM.
  2. DTA TIPU TEKNIK MARKETING RUJUK SINI
  3. DTA TIPU SISTEM HIERARKI RUJUK POINT 1 DI ATAS.
  4. DTA TIPU ISI FORM MEMBERSHIP DAHULU BARU ISI FORM DISTRIBUTOR.
  5. DTA TIPU TIDAK PERLU CARI ORANG.
  6. DTA TIPU ATOMY MALAYSIA TIADA KAITAN DENGAN ATOMY KOREA.
  7. DTA SALAH GUNA KUASA SEBAGAI PENGERUSI (TAMRIN).
    1. DTA sebagai Pengerusi bersama Presiden Pertubuhan Perunding Latihan & Motivasi Muslim Malaysia (TAMRIN) telah menyarankan setiap ahli menyertai Atomy bagi setiap penyertaan program-program mereka anjurkan seperti program NLP dan program-program Motivasi samada melalui facebook personal, fbpage atau pun group Telegram telah mereka wujudkan.
    2. TAMRIN SELAR METAMORPHOSIS TETAPI TAMRIN TERLIBAT DENGAN GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN.

Tahun 2019, TAMRIN telah menyelar Afnan Rosli seorang Motivator pemilik silibus Kelas Metamorphosis dalam beberapa siri posting mereka. Amin Idris sebagai Penolong Setiausaha TAMRIN dan Marry Anne (Jawatankuasa TAMRIN) juga telah mengecam dan menyelar Afnan Rosli melalui posting peribadi mereka.

     Malangnya pada tahun 2020 diawal perintah PKP berkuatkuasa, semua jawatankuasa TAMRIN telah menyertai Bisnes MLM Atomy yang jelas menyalurkan dana kepada Gerakan Missionary Kristian dan kesemua mereka telah menyeru followers masing-masing menyertai Bisnes MLM Atomy. 

TAMRIN halang Metamorphosis, rujuk pautan berikut :

1) https://bit.ly/3fQZvqh

2) https://bit.ly/3uY98b6

3) https://bit.ly/3vWEa4q


Saya bukan hendak membela sesiapa pun ya. Tetapi hendak memberitahu kepada anda semua betapa kejinya mereka buat sehingga pemilik Silibus Metamorphosis itu aib. 

Walhal kini mereka sebenarnya lebih keji daripada saya yang dituduh macam-macam dan mereka lebih keji daripada pemilik silibus Metamorphosis kerana mereka itu telah sanggup berterusan berada di dalam Gerakan Missionary Kristian.

Benarlah pemilik silibus Metamorphosis ada buat silap. Tapi selesaikanlah dengan cara baik. Beberapa orang ahli TAMRIN sendiri mesej saya dan menyatakan rasa kecewa mereka kepada saya. Saya lebih lagilah rasa terkilan dibuatnya. Saya sedang proses videokan semua.


3) KELUAR DARI GROUP WHATSAPP


Pada 24/10/2020 hari saya whatsapp DTA,  selepas itu saya terus keluar group whatsapp sambil beri peringatan kesemua group Atomy DTA yang ada, 


Pesanan saya, 

Hati-hati dengan 3 mereka ini. 

  1. Scammer Motivator tersohor Malaysia. 
  2. Strategiest branding (marketer) yang resign government pencen awal sebelum umur 30.
  3. Doktor perawat yang merawat dengan unsur syirik.


Siapa mereka itu? 

  1. Dr. Tengku Asmadi (DTA).
  2. Fahmy Adam. (Anak didik DTA).
  3. Amir Shahmi Md. Ali


Dr. Tengku Asmadi (DTA) biadap scammer online marketing, juga memesongkan aqidah ramai dan fitnah saya tidak tahu marketing. Mohd Sulutan Ali (King) tipu online marketing. Amin Idris tuduh saya toksid. Ahmad Fadzli Yusof ugut saya diamkan penipuan DTA. Mereka ni agen Atomy Gerakan Missionary Kristian.

Fahmy Adam (agen Atomy Gerakan Missionary Kristian) dan Amir Shahmi Md. Ali ilmu tin kosong biadap, BERPAKAT buat saya hampir mati nyaris hilang nyawa! (Klik baca).


Kan saya sudah beritahu, mereka semua ni saling berkait.


4) TENGKU OSMAN MEROYAN

Saya kongsikan gambar Tengku Osman whatsapp saya pada 24/10/2020.


SCAMMER, ATOMY, GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN, Tengku Asmadi, DTA, Tengku Osman meroyan, mohd sulutan scammer, atomy scammer, afyan mat rawi scammer penipu, pencuri, pengecut, penakut
Tengku Osman ni orang pertama terjah mesej personally saya. Peringatan saya itu tiada ayat mencaci- maki pun. Tengku Osman whatsapp saya sebut bodoh.

[25/10/2020, 1:51 am] Tengku Osman whatsapp saya:

Kecewa dgn kebodohan dan kesilapan diri sendiri salahkan org lain, walhal 30k ahli yg ada B40 pun tahu dan faham ni pulak cikgu, tak payahlah buat dosa kering, Allahu Robbi...

Kurang ajarkan? Dia yang bodoh tidak sedar diri? Saya pula dikatakan bodoh! Memang saya sound bertubi-tubilah. Saya jenis tidak akan hormat terus makhluk tidak beradab sebegini.


Sebab mamat biadap ini kata saya bodoh walhalnya dia lebih bodoh sanggup menggadai aqidah demi wang ringgit, jadi saya jawab begini,

  1. Ramai professional terjebak dan tertipu.
  2. Sebahagian pembongkaran sudah bermula. Beribu orang dah terkena tapi sebab tak tahu sistem tak tahu apa-apa rahsia, taktik dan teknik, maka berdiam dirilah sahaja. 🙄
  3. Hidup tu usah terlalu dungu hingga biarkan diri itu dipergunakan oleh orang lain. 
  4. Golongan B40 ke golongan apa pun mesti bijak tahu baca sistem dan tahu bab marketing. Tahu baca taktik teknik penipuan barulah bahagia kehidupan tu. 
  5. Kamu tak tahu cerita sebenar terus meroyan bantai dalam whatsapp personal, itulah yang lebih bodoh dari dari Pak Pandir dan si Luncai. 🤭
  6. Kamu tu bab marketing pun hancur. Fb pun berterabur.Jadi Leader pun tak reti. Lagi nak berlagak? Heleh. 🙄
  7. Pergi belajar marketing usah jadi lembu kena cucuk hidung tasub sombong bodohlah sebelum nak kata saya ni bodoh.
  8. Ilmu bisnes pun kosong tak tahu apa pun sibuk nak jadi hero jadi tali barut scammer? Pigi dah. 
  9. Saya akan screenshot dan hantar kepada atasan kebodohon kamu ni. 🤭 
  10. Oh ya, lupa pula. Dalam berpuluh ribu yang terkena tu memang ada segelintir yang bodoh sistem, bodoh marketing macam kamu. Gi belajar dan repair diri dulu eh. 🤭🙄
  11. So saya tak perlu pun nasihat dari orang bodoh marketing dan sistem tak ada ilmu Leadership semacam kamu.
  12. Diri sendiri tu yang bodoh seperti lembu dicucuk hidung ilmu pun kosong tak sedar diri, ada hati nak bodohkan saya? Kahkahkahkah... Belajar dulu weh.. 🤭
  13. Oklah. Silakan terus jadi pentaksub. Saya nak block terus orang bodoh marketing tak tahu leadership dan sistem ni 😄🤭


Saya terus block whatsapp dan facebook Tengku Osman. Selepas itu saya lupakan terus si biadap itu.


5) AHLI ATOMY MESEJ PERSONALLY

Rentetan whatsapp peringatan saya itu, ada beberapa orang ahli Atomy whatsapp saya ingin tahu perkembangan email saya kepada Atomy Malaysia HQ dan report polis saya buat. Saya sudah kongsikan DI SINI.


Puteri Nur Cahaya, Cikgu iEta, DTA SCAMMER, ATOMY, GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN, Tengku Asmadi, DTA, Tengku Osman meroyan, mohd sulutan scammer, atomy scammer, afyan mat rawi scammer penipu, pencuri, pengecut, penakut, teraniaya
Ini salinan report polis saya tentang ugutan oleh Haji Ahmad Fadzli Yusof (Presiden TAMRIN) terhadap saya dan penipuan online marketing oleh Dr. Tengku Asmadi Tengku Mohammed (DTA Pengerusi TAMRIN).

Puteri Nur Cahaya, Cikgu iEta, DTA SCAMMER, ATOMY, GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN, Tengku Asmadi, DTA, Tengku Osman meroyan, mohd sulutan scammer, atomy scammer, afyan mat rawi scammer penipu, pencuri, pengecut, penakut, teraniaya
MEREKA BUKAN SAHAJA TIPU ONLINE MARKETING. MALAHAN SCAMMER AQIDAH!



Puteri Nur Cahaya, Cikgu iEta, DTA SCAMMER, ATOMY, GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN, Tengku Asmadi, DTA, Tengku Osman meroyan, mohd sulutan scammer, atomy scammer, afyan mat rawi scammer penipu, pencuri, pengecut, penakut, teraniaya
Jelas Surah Al-Kaafiruun - سورة الكافرون ini Allah melarang kita ikut kepercayaan selain Islam.

Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.

  1. Katakanlah (wahai Muhammad): "Hai orang-orang kafir!
  2. Aku tidak akan menyembah apa yang kamu sembah.
  3. Dan kamu tidak mahu menyembah (Allah) yang aku sembah.
  4. Dan aku tidak akan beribadat secara kamu beribadat.
  5. Dan kamu pula tidak mahu beribadat secara aku beribadat.
  6. Bagi kamu agama kamu, dan bagiku agamaku.

Jadi mengapa perlu mendewa-dewakan lagi produk Atomy Gerakan Missionary Kristian? Melainkan mereka sudah menjadi Pastor kepada Gerakan Missionary Kristian.

6) DTA DAN MOHD SULUTAN FITNAH SAYA PULA? 

  1. DTA dan Mohd Sulutan terus memperbodohkan semua ahli. Mereka berdua ni juga berterusan fitnah saya. Gilakan? Takut saya hebahkan kejahatan mereka, mereka fitnah saya. Sama sahaja seperti Amir Shahmi MD. Ali dan Fahmy Adam.
  2. DTA dan Mohd Sulutan hebahkan kepada ramai, saya ni yang silap sebab tidak faham. (Rujuk point ke 3). Ini FITNAH! Walhalnya Asmadi tahu silap adalah daripada Mohd Sulutan kawan baik 30 tahun dia tu. 
  3. DTA sendiri pernah tulis dalam group Fahmy Adam, jika Cikgu join program Fahmy Adam mesti lebih power bisnes Cikgu. 
  4. Saya tidak sempat screenshot. Fahmy Adam kick saya dari semua group dia sebab dia takut saya bongkar semua kerja tidak betul dia.  Saya juga telah ajak dua (2) ahli group whatsapp dia, JAUHI SYIRIK.
  5. Saya memang marah sungguh selepas saya tahu mereka berdua ni sebenarnya penipu (scammer)!


7) SAYA TERUS BERTINDAK

Saya tidak peduli saya teruskan gerak kerja saya sendirian.

  1. 26/10/2021 saya EMAIL KE HQ 
  2. 27/10/2021 saya TERUS BONGKAR 
  3. 28/10/2021 saya terjumpa BUKTI PENIPUAN DTA KEPADA STUDENT UNIVERSITI dan  SAYA KELUAR TERUS DARI ATOMY sebab semasa staff Atomy HQ, Tareeq Aziz (rujuk point ke 15), call saya, saya telah mengesan penipuan lagi.


Ya Allah... Patutlah. Dari atasan menipu cakap berbelit-belit, manalah yang bawahan tidak menipu dan bercakap pun berbelit-belit?


8) DISERANG PENTAKSUB DTA DAN ATOMY

  1. Seterusnya saya diserang lagi dan lagi dan lagi di messenger facebook, di ruang komen page Ustaz Lariba dan juga perkongsian facebook peribadi saya selepas saya buat pendedahan demi pendedahan berkaitan DTA demi memBANTERAS penipuan (scammer) online marketing dan AQIDAH dilakukan.
  2. Sehinggalah pada 27/5/2021 Afyan Mat Rawi pula tuduh saya, menuduh tanpa FAKTA tetapi beliau sendiri tidak berADAB telah menCURI fakta pengalaman saya, buat posting untuk meraih simpati dan arah followers dia shareKehendak dia berlemah-lembut dengan semua pengkhianat AQIDAH. Biadap dah ni menCURI hak saya.
  3. Pada saya hanya mereka yang sanggup mengarahkan orang ramai menurunkan visi misi Gerakan Missionary Kristian adalah pengkhianat Aqidah. Siapa hendak marah saya marahlah. RUJUK SURAH AL-KAFIRUUN jikalau mereka itu masih ada iman, ehsan dan Islam dalam jiwa. Jadi kenapa saya perlu hormat lagi orang seperti DTA? Afyan Mat Rawi sahaja lembut hati sebab dia tidak nampak hal ini berkaitan dengan AQIDAH. 


Dalam satu posting oleh seorang Influencer, ada pengomen komen, 

Pejabat Mufti dan Jakim tak tahu

Saya jawab,

  1. Kenapa tak tahu? Saya sudah email pada 26/2/2021 lagi kepada Pejabat Mufti.
  2. Siap banyak kali seru Pejabat Mufti lagi di posting-posting saya. Siap whatsapp ketua timbalan penolong mufti lagi. Haram tak ada action pun. Saya nak cari gangster dan mafia dah ni kasi settlekan. Tabligh ramai gang ni dengar ceritanya.
  3. Rasanya sudah 7 kali saya buat posting siap ada evidence lagi. Saya siap messenger, DM Pejabat Mufti dan JAKIM lagi. Mustahil mereka tidak membaca.
  4. Afyan Mat Rawi pun buat posting crop fakta pengalaman saya meraih simpati ramai pada posting dia, pun tuduh saya buat tuduhan melulu. Apa benda entah jenis bachul? Beradab sangatlah mencuri, menipu macamtu semata-mata meraih simpati dan tarik followers? Dah tu ajak followers share pula tu? Menumpang atas fakta dan pengalaman saya. Mana etika budi bahasa dan adabnya di Socia Media? Islam kah kafir nak suruh berlemah-lembut lagi dengan Gerakan Missionary Kristian yang dah kekah AQIDAH MUSLIM? 
  5. Bab dia ni saya tulis di Blog saya khas pula nanti dan saya sebar merata laman sosial sebab dia ni biadap curi crop fakta pengalaman saya dan saya dah sebar dia ni PENCURI. PENIPU DAN PENGECUT!
  6. Cakap baik-baik sehabis lembut sudah. Nak guna kata kesat pula? Nanti ada yang mengata juga. Semua serba tak kena. Habistu buatlah sesuatu? Jadi saya terus ikut cara saya. Nanti saya share report saya pula.
  7. Mereka tidak saman orang biasa-biasa seperti saya. Mereka hanya mahu melumpuhkan Pendakwah besar seperti Bro Firdaus Wong Wai Hung sahaja. Ini adalah perang salib yang sangat halus. Missionary Kristian menyerang Pendakwah Bebas Islam. Dalangnya DTA. Ini sangat biadap! Ramai tak nampak perkara ni.
  8. Saya yakin yang ketawa tulisan saya ni pasti belum Islam.

Jika saya bernama pena, Puteri Nur cahaya @ Cikgu iEta ni artis pasti tular dan ramai kasihan seterusnya bantu saya. Tapi saya ni bukan ARTIS. Saya ni suri rumah sepenuh masaFREELANCE BLOGGER dan SOCIAL MEDIA EXPERT COACH sambilan isi masa lapang bukan orang glamour. Jadi suka hati saya. Biarlah saya membela diri saya dan buat penularan maklumat IKUT CARA SAYA. 

Orang hendak kata saya apa-apa? Pedulikan. Mereka tidak tahu dan tidak ditimpa pengalaman seperti saya. Scammer bukan melibatkan wang sahaja tahu? Scammer juga melibatkan minda, semangat dan aqidah Muslim semua. Hanya orang tidak pedulikan hal aqidah sahaja membiarkan DTA, Mohd Sulutan (King), Ahmad Fadzli Yusof, Fahmy Adam dan sekutunya Amir Shahmi Md. Ali bermaharajalela scam orang ramai.


9) JANGAN BIADAP ATAU BULI SAYA!


Maaflah ya, saya bukan jenis lembik. Orang sudah pijak kepala, khianat saya, tipu, fitnah, tohmah, aniaya, suruh orang pulau saya dan buat perangai biadap kepada saya, saya hendak beri muka pula? Lebih-lebih lagi pijak aqidah! Afyan bolehlah. Jenis pencuri, penipu dan pengecut. 🙄


Siapa cyberbully criminal, biadap dan buat perangai dengan saya, memang 2021 ni semua saya BONGKAR dan sebarkan kepada ramai. Ini cara saya yang sudah menjadi Blogger bermula tahun 2006 lagi. Cara anda, ikutlah diri anda sendiri bagaimana anda hendak membela diri anda sendiri.


10) SEDANG TUNGGU QUE MAHKAMAH?

27/5/2021 tular kebodohan Tengku Osman ni di facebook oleh  guru terkenal Mohd Fazli Salleh. Mengenangkan Tengku Osman ni pernah whatsapp saya bodoh, saya tidak melepaskan peluang. Saya whatsapp dia teruslah masa tu juga 11:15 pm tak bagi chan. 

Harini satu dunia mengata kamu. Nyata kamu dan DTA yang sangat bodoh lagi sudah murtad! Pengkhianat agama! Sebab bersekongkol dengan GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN Atomy!
Tak sedar diri tu sudah menjadi kuncu-kuncu Dajjal. Tak sedar Asmadi yang kamu sanjung tu naik pangkat sebagai PASTOR MALAYSIA! SHAME OF YOU! Memalukan keturunan Tengku kamu berdua ni! Kegiatan kamu semua kami bongkarkan!

Saya terus block dia. Puas hati! Saya bercakap memang telus ya. Sebab saya tahu banyak perkara yang orang lain tidak tahu. Tinggal lagi dahulu saya tidak viralkan sahaja. Masih lagi bawa bersabar. Hanya kongsi di Channel telegram dan posting saya sahaja. Sekarang ni tidak boleh berdiam diri lagi. Aqidah kita semakin dipermainkan.


Untuk makluman anda, kes Atomy Gerakan Missionary Kristian ni ramai ya hebahkan. Bukan saya seorang sahaja. Saya hanya kongsikan pengalaman saya sendiri tidak ciplak dan menipu fakta seperti Afyan Mat Rawi perangai keji.


Keesokan hari pada 28/5/2021 Tengku Osman whatsapp saya dengan nombor lain guys. Saya save as Tengku Osman Pengkhianat


11) KENAPA PENGKHIANAT? 

Sebab mereka semua ni telah sanggup menurut arahan DTA (Pengerusi TAMRIN) yang dimaklumkan oleh Tuan Firdaus Wong melalui channel Telegram beliau, atas cadangan Ahmad Fadzli Yusof (Presiden TAMRIN), menghantar email beramai-ramai minta CEO Atomy, Gerakan Missionary Kristian minta turunkan visi dan misi Dreamy Foundation yang sudah jelas dan terang menjalankan gerakerja Mubaligh Kristian melalui Dreamy Foundation. (Rujuk gambar di atas).

Inilah pengkianat kepada agama, bangsa dan tanah air. Rela berkompromi dengan Gerakan Missionary Kristian.


Tengku Osman tanya saya,

SCAMMER, ATOMY, GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN, Tengku Asmadi, DTA, Tengku Osman meroyan, mohd sulutan scammer, atomy scammer, afyan mat rawi scammer penipu, pencuri, pengecut, penakut

[28/05, 2:36 pm] Tengku Osman:

  1. Assalamualaikum... Ni nombor sy supaya cepat terjawab apa yg terbuku dihati
  2. Oh ya... Yg polis report kes penipuan lineage tu dah saman ke DTA?
  3. Ke sdg tunggu Q ke mahkamah?


Saya terus send gambar penipuan online marketing DTA dan gambar pengakuan DTA gembira dengan penurunan visi misi Gerakan Missionary Kristian. Saya cuma tanya dia,


SCAMMER, ATOMY, GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN, Tengku Asmadi, DTA, Tengku Osman meroyan, mohd sulutan scammer, atomy scammer, afyan mat rawi scammer penipu, pencuri, pengecut, penakut
  1. Nak bela dia lagi ke?
  2. Ini ke orang Islam? Bantu Gerakan Missionary Kristian?
  3. Kamu tak tahu pun bab marketing. Sila belajar lagi

Kemudian saya block terus mamat gila taksub ni. Janji matlamat saya tercapai. Lepas tu dia nak meroyan, lantak hang lah. Janji saya sudah send bukti dan hasil KEBODOHAN dia sendiri. Semoga Tengku Osman boleh berfikir dan mindanya kembali betul. Aamiin.


Sebenarnya saya ralat sebab saya tahu mereka yang berada dalam Gerakan Missionary Kristian itu adalah kuncu-kuncu Dajjal. Dajjal dan Iblis sendiri beritahu saya. Suami saya mendengarnya. Saya sudah cuba menasihat dan cuba beri kesedaran. 


Tidak ramai yang menerima walau ada yang menyokong saya. Sangat ralat kerana saya lambat tahu Atomy ni Gerakan Missionary Kristian dan saya pernah kongsi Bisnes Atomy kepada ramai.  Kadang-kadang saya menangis sambil menulis. Sebab semuanya yang namanya Islam tu kecuali Tengku Osman pernah menjadi Guru saya secara langsung dan tidak langsung. 


INILAH FITNAH AKHIR ZAMAN

Yang bathil ramai pejamkan mata pekakkan telinga. Yang hak tidak dipedulikannya lagi. Serupalah perkara vaksin. Berjawablah semua mereka dengan Allah SWT bila mana mereka tidak mengendahkan aqidah Muslim. Saya berdoa agar ada Muslim yang menciptakan vaksin tiada DNA najis mughallazoh dan biarlah ramuannya bersih dari noda perkara syubahah. Aamiin. Sebab saya bukan anti vaksin dan mereka yang berkepercayaan Kristian. Saya hanya anti penipuan (scammer) lagi-lagi melibatkan aqidah saya dan ramai Muslim sedunia.


12) PELIK TAPI BENAR,


Merujuk kepada pertanyaan bodoh Tengku Osman, tengah tunggu q ke?

Kenapa pula saya report polis atas tujuan keselamatan selepas Ahmad Fadzli Yusof (Presiden TAMRIN) ugut saya, DTA buat online marketing menipu dan selepas itu DTA send message ke Telegram saya,

Saya akan kemukakan saman

Dan DTA padam semua conversation, saya pula kena tunggu Q ke mahkamah?

Pening kepala sungguh Tengku Osman ni? Lemah-lembut tapi Ya Allah.... mereka taksub sungguh dengan Gerakan Missionary Kristian hingga tidak nampak akan kebenaran. 😳

Tunggu juga mana surat saman dari si bachul DTA, hurmmm.... Ada orang tanya,

Kenapa tak saman je DTA, Mohd Sulutan Ali, Fahmy Adam, Amir Shahmi Md. Ali, Ahmad Fadzli Yusof, Amin Idris, Khairul Hakimin, Afyan Mat Rawi dan semua Perawat yang mengganggu ita tu?

Saya jawab,

  1. ieewww malas dan menyampah tengok dan hadap muka semua mereka yang khianat, biadap dan  buat perangai bachul tu.
  2. Tak ada masa sayalah hendak hadap mereka. Kena tumbuk muka kot kalau berdepan dengan saya. Biar saya buat cara saya.
  3. Cara seorang Freelance Blogger suri rumah sepenuh masa. Ada yang salah tak perlu saya saman. Cukup saya sebar perangai mereka sahaja. Lagipun report polis terhadap lima (5) scammer itu sudah ada. Kalau saya mati, korang semua tahulah ya siapa suspectnya?" Terdiam yang bertanya.

Anak saya lima (5) orang dan semua masih bersekolah beb. Daripada saya buang masa dan buang duit saman menyaman orang, baiklah saya guna masa, wang dan tenaga saya untuk membesarkan anak-anak saya. 

Blog dan laman sosial kan ada? Lagipun jika mereka benar, kenapa selepas saya report polis dan saya sebar hal mereka, mereka senyap sahaja? Eh lupa, saya bukan artis. 🤭


13) AFYAN MAT RAWI PENCURI, PENIPU DAN PENGECUT

Saya tulis ringkas apa Afyan buat pada saya sebelum saya buat entri khas tentang dia.

SCAMMER, ATOMY, GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN, Tengku Asmadi, DTA, Tengku Osman meroyan, mohd sulutan scammer, atomy scammer, afyan mat rawi scammer penipu, pencuri, pengecut, penakut
Afyan Mat Rawi ni kononnya sudah berhenti dari Atomy. Tapi perangai? Dia buat posting siap dah kemudian dia screenshot curi fakta pengalaman dari posting saya dan masukkan ke dalam posting dia. Selepas tu ajak dan arahkan followersnya share perkongsian dia tu.

MENCURI DAN MENUMPANG IDEA SAYA. MERAIH SIMPATI RAMAI SAHAJA. Apalah makhluk penipu pencuri penakut macam dia ni? Followers dia sudah terlalu banyak pun masih menipu?

Patutlah ramai mengata dia ni tarik crowd untuk jual ebook dia. Dulu saya tidak percaya. Sekarang saya percaya. Inilah salah satu taktik dia. MENCURI. HARAM SUMBER PENDAPATAN HASIL MENCURI. Bila sudah terbiasa makan hasil yang haram, mencuri idea dan fakta saya ni biasa lah tu pada dia. BIADAP

Sebelum itu dia ada merapik menuduh saya buat tuduhan tanpa fakta dan marahkan rakan dia sebab tag dia di ruang komen perkongsian saya. Saya ada tag dia hendak maklumkan,

Ni ada bukti ha. Aku ada bukti bukan aku cakap sahaja seperti tin kosong macam kau! Buat posting meraih simpati konon dijemput pihak berautoriti. Bila ditanya siapa? Tiada bukti. Proppa sahaja lebih. 🙄

Orang lain tag dia tak apa. Kami dia marah. Pencuri, Penipu, pengecut! Hanya meraih simpati dan tarik crowd sahaja kerjanya. Jawab soalan saya, pemalas dan PENAKUT!

Takut apa Afyan? Followers kamu ramai dari saya. Ke followers likers beli? Idea kamu dah mati? Sebab tu sanggup mencuri fakta pengalaman saya? 

Itulah saya tulis pada posting dia meroyan kutuk keji saya. Follower pun akal tiada. Ikut sahaja arahan dia share. Seriously, sikap Afyan Mat Rawi ni adalah sikap orang yang LAPARKAN PERHATIAN.

Hendak bukti video? Video Bro Firdaus Dan Tuan Ahmad Iqram itu memadai sudah BUKTI KRISTIANISASI ATOMY.  Saya tiada masa buat video. Tapi saya pernah  cuba, slow lah. Sebab kepakaran saya lebih kepada WEBLOG. PENULIS BLOG. Bukan graphic Designer. Saya gerak pun sendiri. 

Saya mana ada team! Dari 2006 saya gerak sendiri. Malaslah berpasukan jika banyak membuang masa hasilnya tiada. Pernah ada team selebihnya, mereka ambil kesempatan atas kenaifan dan kebijaksanaan saya. Ha, pasukan saya, Suami sayalah Personal Assistant Dan penasihat saya. Cukuplah tu. 😂

Saya belajar pun Information & Technology, Komputer dan Pengurusan. Saya lebih kepada programming. Itu pun sudah lama tinggal. Hendak harapkan saya buat BUKTI BERVIDEO seperti kata si pencuri, penipu dan pengecut Afyan Mat Rawi? Berjanggutlah sebab saya bukan pakar video. 

Video simple bolehlah. Simple mana sempat bolehlah saya buat. Ada video pun, followers saya mesej kepada saya. Tapi Alhamdulillah saya tidak mencuri fakta pengalaman orang lain seperti dia. Orang hendak fakta dia sibuk video. Bukti pun tidak tahu hendak kelaskan bagaimana, lagi mencuri fakta saya. 🤭


Puteri Nur Cahaya, Cikgu iEta, DTA SCAMMER, ATOMY, GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN, Tengku Asmadi, DTA, Tengku Osman meroyan, mohd sulutan scammer, atomy scammer, afyan mat rawi scammer penipu, pencuri, pengecut, penakut, teraniaya
Ini sudah lama saya kongsi di fb saya. Contohnya seperti Afyan Mat Rawi buat kepada saya. Perbuatan tidak beretika! Bukan melabel ya. Ustaz Ustazah dah lama sebut, munafiq tu, bercakap Dan menulis tetapi BERBOHONG.

Afyan Mat Rawi, saya HARAMKAN duit anda dapat jika ada dari hasil anda menCURI fakta posting saya itu  sebagaimana saya mengHARAMkan duit saya beli Ebook dari Fahmy Adam yang telah ugut, khianat, aniaya, tohmah, fitnah dan arah followers pulau saya.

Ha, jangan main-main. Doa orang teraniaya makbul tau. 😏


14) AMIN IDRIS TUDUH SAYA TOKSID 😂

Dulu pengacara terkenal, Amin Idris ini saya pernah belajar dengan dia. Samalah dengan Fahmy Adam gila isim dan Amir Shahmi Md. Ali Doktor perawat yang guna kaedah syirik dan sesat tu. Saya pernah belajar dari mereka juga.


Tapi satu hari itu, beliau komen ajak berbalah di posting saya yang menyentuh perkata berkaitan ADAB di SocMed. Saya terus mesej messenger dia, terus tanya kenapa nak berbalah dengan saya walhal boleh sahaja DM saya? Memang tak masuk akal saya cakap perkara ADAB DI SocMed,  si Amin Idris menuduh saya menulis hal Metamorphosis. Siap tuduh saya toksid? Walhal dia yang TOKSID.

Saya ni kan Social Media Expert Coach? Mestilah saya selalu PERINGATKAN JAGA ADAB. Biarlah gambar di bawah ni berbicara. 

Puteri Nur Cahaya, Cikgu iEta, DTA SCAMMER, ATOMY, GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN, Tengku Asmadi, DTA, Tengku Osman meroyan, mohd sulutan scammer, atomy scammer, afyan mat rawi scammer penipu, pencuri, pengecut, penakut, teraniaya
Kebetulan Cikgu Mohd Fadli Salleh kongsikan gambar senarai ahli Atomy Gerakan Missionary Kristian dan kronologi pertemuan dengan DTA dan team, saya tidak membuang masa. Saya terus whatsapp Amin Idris. 

Puteri Nur Cahaya, Cikgu iEta, DTA SCAMMER, ATOMY, GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN, Tengku Asmadi, DTA, Tengku Osman meroyan, mohd sulutan scammer, atomy scammer, afyan mat rawi scammer penipu, pencuri, pengecut, penakut, teraniaya
  1. ??? Haritu mai posting saya berkaitan SocMed nak ajak berdebat. Walhal boleh je DM saya kan? 
  2. Bila saya tanya why ajak followers umpat keji Afnan Rosli, Metamorphosis, tuduh saya toksid? Now siapa lebih toksid dah ni? Sanggup masuk Gerakan Missionary Kristian?
  3. Orang cakap Amin Idris Wahabi saya tak percaya. Ni dah terpampang jelas dicanang orang. Tak sayang aqidah Islam ya?
  4. Begini rupanya Pengacara dan Motivator yang tuduh saya toksid? Sijil nak dapat pun bukan main berkira payah. Saya bayar kot bukan hendak free. Kedekut berkira sungguh!
  5. Mana group Telegram kata nak buat untuk kelas online? Setakat cakap pemanis mulut sahajalah depan khalayak ramaikan?
  6. Ketulahanlah tu disaman Ustaz Abu. Tuduh lagi saya toksid? Mengumpat mencemuh lagi Afnan berlebihan? Afnan dah insof. Now Amin Idris ni yang lebih TOKSID! Huh! Sanggup kompromi dengan GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN terus!

Beliau diam. Tidak terjawab. Diam sebab SALAH! Saya block terus si Pengacara dan Motivator Penipu dan terlebih Toksid ni. Tak ingin dah saya deal apa jua pun dengan mamat biadap seperti dia dan Afyan Mat Rawi Pencuri, Penipu dan pengecut tu.


SCAMMER,ATOMY,GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN,Tengku Asmadi, DTA, Tengku Osman meroyan, mohd sulutan scammer, atomy scammer, afyan mat rawi scammer penipu, Amin Idris Toksid penipu
Ini puncanya Amin Idris menuduh saya toksid dan selepas itu saya hide comment dia tu. Saya ni jenis menyampah bertekak dengan orang. Lebih-lebih lagi selebriti acah-acah alim lah sangat seperti beliau ni. Saya menulis bab adab tiada kaitan pun dengan sesiapa. Dia pula Mari hendak berbalah dengan saya. Walhal boleh sahaja dia DM saya. Selama ni berDM tiba-tiba pula hendak berbalah dah kenapa? Tidak hormat langsung dah tu?



SCAMMER,ATOMY,GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN,Tengku Asmadi, DTA, Tengku Osman meroyan, mohd sulutan scammer, atomy scammer, afyan mat rawi scammer penipu, Amin Idris Toksid penipu
Alhamdulillah ada rupanya tak padam lagi BUKTI mamat ni sibuk je nak argue posting daku Nah toksid nah. Kah! 🤭🥴

(Saya sudah lama block mamat ni).

Kamulah yang miskin ADAB Amin Idris. Kamu hendak samakan orang awam dengan pimpinan, kamu sudah hilang akalkah apa? Pimpinan dan orang awam berbeza caranya. Kamu hendak menegakkan benang yang basah? 

Bila adab sudah hilang begitulah jadinya. Dia mencari pasal dengan orang tidak apa. Ketulahan bila tiada ADAB, kan sudah kena saman dengan Ustaz Abu sebab keceluparan dalam penulisan dia. Di posting saya ni pun sudah ada contohnya. Tidak beradab hendak berlawan dengan saya. Gua tak kacau lu, lu jangan kacau gua. Lu kacau gua naseblah lu. Baru hari itu rasa nak reply. 🙈
🤦


Cari pasal lagi dengan saya? Sekali lagi, Saya hormat dan beradab pada mereka yang hormat dan berADAB dengan saya sahaja. Harap maklum ya.

Melihat perkongsian Amin Idris di Facebook peribadinya, saya setuju dengan pendapat mereka ini.
  1. Dia boleh kritik orang. Tapi bila kena critic balik. Meroyan tak tentu hala. Dia berdakwah suruh orang ikut cara Nabi SAW. Hello. Dulu Nabi SAW teruk kena hentam dengan kafirun. Nabi SAW tak balas pun. Tak cakap pun credibility & reputation dia tercalar. Kenapa tak ikut? Walk the talk lah. Anyway FYI, you tarnished and destroyed your own reputation; not others. Perangai dah macam yahudi. Dia boleh serang orang. Tapi bila kena serang balik.. Nak play victim pulak". (Zecha Churimi)
  2. Bro ini sesuatu yg buang masa dan wang sama ada ko menang atau dia menang ttp spt pepatah melayu menang jadi abu kalah jd arang... gambaran ugamawan tetap dipandang sinis". (Sofian Sauri).
  3. Alhamdulillah..lain kali jaga lah mulut tu. Kan x pasal2 kena saman. Moga jadi pengajaran pd amin idris supaya jaga adab sopan. Orang lain kritik org lain atas dasar ilmunya, faktanya. Kita ni kalo suka2 kritik org tapi tin kosong akibatnya x sama mcm org lain yg mengkritik tu. Hadap je la. Terlepas ckp tu lumrah sbb kita manusia. Yg x lumrah bila kita xnk buang ego mohon maaf. Ni sekadar nasihat sy atas pglmn sndri. Benda mudah jadi payah sbb perangai kita sndri". (Hafizan Baharum).


Inilah dianya AMIN IDRIS Penceramah Bebas, Pengacara hebat, Motivator tersohor dunia. Iron Man Malaysia konon. Idola ramai tapi Gerakan Missionary Kristian. Tohmah lagi saya toksid? Macam bagus? Tapi mulut kurang ajar. Hilang hormat terus saya orang macam ni.


15) KHM TUDUH CURI SILIBUS DAN UGUT NAK SAMAN SAYA

  1. DTA, sama perangai dengan Khairul Hakimin Mohamad (KHM). Kata hendak saman, mana? Saya marah dia, email kepada saya iklan. Ramai orang panggil beliau mamat poyo. Dia ni pula tuduh saya curi silibus dia. Walhalnya masuk kelas dia pun saya tidak pernah? Tidak ingin pun. 
  2. Saya ada silibus saya sendiri. Atas alasan apa saya hendak ambil silibus orang? Dah kau yang takut buruk sangka memanjang dengan orang, tuduh pula saya bukan-bukan. Gila sungguh mamat poyo ini. Barangkali akal sudah tertinggal sebab terlampau banyak block orang disebabkan ketakutan dengan bayang-bayangnya sendiri. 😩
  3. Ini tuduhan beliau provokasi saya di email. Malas saya hendak screenshot. Nantilah saya videokan sekali dengan point di atas. (Kalau rajin).
  4. Kisah beliau ini tiada kaitan dengan artikel saya ini cuma saya ingin kongsikan kepada anda semua, orang yang anda sangka hebat segelintirnya hanyalah berpura-pura sahaja. Sekali lagi, JAGA ADAB, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

  • Mencarut tu anda sebut ba alif ba ya, kemaluan orang lain, cha lam alif kaf dan ayat carutan. Itulah mencarut. 
  • Marah seperti saya buat ni. CERITA PERKARA SEBENAR. Orang seperti Afyan Mat Rawi dan Amin idris (Gang KHM juga belaka perangai mereka ni) mana tahu dan pernah ada pengalaman seperti saya ini.
  • Hendak suruh saya beradab? Afyan lebih teruk tiada ADAB. Curi screenshot posting saya letak dalam posting dia meraih simpati ramai tarik crowd cara HARAM. Amin Idris lebih dahsyat autanya. Rujuklah semula ke atas.
  • Mereka semua ini hanya indah perangai di hadapan orang-orang have-have sahaja. 
  • Sebab mereka tidak kenal siapa saya. Kalau betul-betul kenal tak akannya buat khianat, tohmah, fitnah, biadap dan celupar kepada saya.


16) FAHMY ADAM SEMAKIN MEREPEK

Puteri Nur Cahaya, Cikgu iEta, DTA SCAMMER, ATOMY, GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN, Tengku Asmadi, DTA, Tengku Osman meroyan, mohd sulutan scammer, atomy scammer, afyan mat rawi scammer penipu, pencuri, pengecut, penakut, teraniaya, Fahmy Adam gila isim scammer, Amir Shahmi Md. Ali Doktor Perawat scammer sesat
Artikel Coach gila isim ni sudah ada. Baca SINI (Saya hampir nyaris hilang nyawa!). Video tak lama lagi saya upload ke you tube. 

Ada orang kongsikan kepada saya Fahmy Adam yang ugut, aniaya, tohmah, fitnah dan ajak orang ramai pulau saya telah membuat pernyataan seperti berikut :

  1. Kenyataan rasmi Atomy di media mengenai tindakan undang² terhadap tohmahan fitnah yang tersebar di social media.
  2. Why paranoid dengan kristian? Nampaknya tak ramai yang dapat hadam macam ebit lew punya dakwah tahap super duper power... Orang kita masih main sentimen ?


Saya suka kongsikan jawabannya di dalam artikel saya ini sahaja

  1. Inilah kenyataan bekas Pegawai MAIWP, Fahmy Adam (KLIK DAN BACA). Beliau ni Scammer dan hacker. Tahun 2020 dia ni yang berpakat dengan Amir Shahmi Md. Ali aniaya, fitnah, tohmah dan ajak orang ramai pulau saya selepas saya seru ahli group, JAUHI SYIRIK. Mentor dia ni, Dr. Tengku Asmadi (DTA). No wonder backup sangat Gerakan Missionary Kristian. 🙄
  2. 31 Mei 2021, hari Isnin jam 6:31 petang saya baru sahaja beri wang kepada Autie Kandy (penganut kepercayaan Kristian). Saya bukan anti kristian. Saya marah DTA  dan anda yang scam online marketing dan scam AQIDAH. 

Apa jahil sangat Fahmy Adam gila isim dah ni? Dulu kau yang ugut aku nak report ke PDRM. Kau yang fitnah, tohmah aku sesat, wahabi, jin Siti Jenar, sakit bipolar walhal dari 2017 lagi kau tahu aku ni sakit slipped disc. 
2020 kau yang rekmen aku dapatkan rawatan daripada si bangang Amir Shahmi Md. Ali lepas tu kau berpakat dengan Amir aib dan jatuhkan aku?  Bila aku seru ahli JAUHI SYIRIK kau keluarkan aku daripada group berbayar kau DAN kau ajak orang ramai pulau aku? Sekarang? Kau lebih teruk dari aku Gerakan Missionary terus!

Semua rahsia Fahmy Adam ni dan yang lain, berada dalam genggaman saya. 😏


Puteri Nur Cahaya, Cikgu iEta, DTA SCAMMER, ATOMY, GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN, Tengku Asmadi, DTA, Tengku Osman meroyan, mohd sulutan scammer, atomy scammer, afyan mat rawi scammer penipu, pencuri, pengecut, penakut, teraniaya, Fahmy Adam gila isim scammer, Amir Shahmi Md. Ali Doktor Perawat scammer sesat
Baca klik di SINI


Puteri Nur Cahaya, Cikgu iEta, DTA SCAMMER, ATOMY, GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN, Tengku Asmadi, DTA, Tengku Osman meroyan, mohd sulutan scammer, atomy scammer, afyan mat rawi scammer penipu, pencuri, pengecut, penakut, teraniaya, Fahmy Adam gila isim scammer, Amir Shahmi Md. Ali Doktor Perawat scammer sesat
Bukti saya tidak main-main. Saya bukan seperti Fahmy Adam dan sekutu dia Amir Shahmi Md. Ali kaki temberang dan kuat membongkak.

 Saya bukan seperti Afyan Mat Rawi cakap sahaja tapi minta bukti dijemput pihak berautoriti sampai sekarang mana ada bukti? Tin kosong. Hanya meraih simpati buat posting curi fakta pengalaman saya. Penipu (Scammer!).


Seriously saya tidak hairan orang gila isim seperti Fahmy Afam ni ramai yang TAKSUB sebab ilmu penipuan (scammer) Fahmy Adam ni high level class. Termasuklah ilmu MENCURI NOMBOR HANDPHONE dalam h/p kalian. Dia ni hackers. 😄



PELIK TAPI BENAR. SEMUA LELAKI YAN NAMPAK HEBAT DI MATA RAMAI TAPI BUAT PERANGAI SEMUANYA BIADAP dan TIDAK BERADAB KEPADA SAYA. Kecuali Tengku Osman, dia bukan Guru saya. Dia ni marketing pun tak tahu. Hanya orang suruhan DTA.


Sedih? Memang sedih. Hampir mati nyawa saya Fahmy Adam dan sekutunya Amir Shahmi buat kepada saya. Tapi inilah dugaan saya. Sebab tu saya menulis dan melukis. Malas nak fikir sangat. Kalau orang tanya, memang saya menangis. Menulis ni pun saya menangis. 


Saya bukan malaikat tiada perasaan. Sedih menangislah saya. Sudahlah Abah baru sahaja meninggal. Emak pun sudah lama tiada. Alhamdulillah Suami faham dan sentiasa menyokong saya sampai bila-bila kata suami saya. Saya orang yang dianiaya.


17) MALAS BUANG MASA. JADI BEGINILAH,

Bercakap dengan pentaksub ATAU orang jahil lebih baik diam. Usah diteruskan. Sebab orang jahil dan pentaksub akan terus dengan taksub dengan kejahilan mereka. Ikut arahan Suami saya, block terus mereka. Mereka semua inilah sebenarnya TOKSID. Dan saya akan berterusan sebarkan  perangai makhluk biadap tidak tahu hormat orang seperti mereka semua ini sehingga sebelum Qiamat. SESUKA HATI KAMU SEMUA MEMBULI SEORANG WANITA SURI RUMAH FREELANCE BLOGGER KAN?


18) BERITA TV3 ATOMY GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN AMARAN AKAN SAMAN YANG BERCAKAP HAL ATOMY.

Kepada mereka semua yang menjadi tulang belakang DTA, Samanlah! DTA pun pernah sound saya 

Saya akan kemukakan saman"
dan dia padam semua conversation.

  1. Report polis ada.
  2. Email bukti kepada Pejabat Mufti Wilayah Persekutuan pun ada.
  3. Saya tidak takut! Maruah dan aqidah  saya lebih bernilai daripada takut kepada kalian DTA, Atomy Gerakan Missionary Kristian! Saya akan terus bongkarkan! Ini janji saya kepada Allah SWT. Saya tidak akan diam kerana kalian telah biadap pijak maruah aqidah saya dan muslim yang lain!


19) PENAFIAN MENJALANKAN GERKERJA KRISTIANISASI [SUMBER diakses pada 10:15 pm, pensyarah saya kongsikan kepada saya]

  1. Dalam berita sinar harian ini ialah kakitangan Atomy Malaysia HQ. Semuanya berbangsa Melayu.
  2. Tareeq Aziz di dalam berita inilah yang call saya selepas saya email maklumkan penipuan DTA. Dari situ saya tahu yang di atas pun menipu kaedah sekejap tidak boleh share link whatsapp di laman sosial. Boleh share link whatsapp di laman sosial bermula bulan tiga.
  3. Mohd Sulutan Ali yang saya curigakan keIslaman dia, senyap sahaja bila saya tanya boleh atau tidak boleh share link whatsapp di laman sosial?  DTA pun sama juga. Sebab itulah yang bawahan teruk bercelaru. Leader tidak beri maklumat yang tepat. Ramai ahli mengadu tahu? Dalam group di fb pun ramai. Saya perhatian sahaja.
  4. Jika ada unsur syubahah dan penipuan, hendak lagikah saya ni bersepakat duduk dalam penipuan? Tepuk dada, tanya IMAN.


20) AKHIR ZAMAN

  1. Dalam Atomy Gerakan Missionary Kristian ramai. Yang menentang kebenaran tentang vaksin pun ramai. 
  2. Mereka tidak nampak INI BAB AQIDAH bukan sahaja penipuan online marketing dah.
  3. Terlampau mengagung-agungkan makhluk dan produk hingga tidak sedar Aqidah telah dijarah dan terpesong sudah.
  4. Hanya melalui tulisan dan kata-kata sebab taksub, tidak percayakan ALLAH lebih percaya dan agungkan kedua perkara itu. Syirik khafiyy tanpa sedar hampir membawa kepada mim ro ta dal. Semoga Allah menjaga kita semua dari terpesong AQIDAH sebab TAKSUB. Aamiin.


Puteri Nur Cahaya, Cikgu iEta, DTA SCAMMER, ATOMY, GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN, Tengku Asmadi, DTA, Tengku Osman meroyan, mohd sulutan scammer, atomy scammer, afyan mat rawi scammer penipu, pencuri, pengecut, penakut, teraniaya, Fahmy Adam gila isim scammer, Amir Shahmi Md. Ali Doktor Perawat scammer sesat


21) SAYA SUKA DOA INI.


Puteri Nur Cahaya, Cikgu iEta, DTA SCAMMER, ATOMY, GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN, Tengku Asmadi, DTA, Tengku Osman meroyan, mohd sulutan scammer, atomy scammer, afyan mat rawi scammer penipu, pencuri, pengecut, penakut, teraniaya, Fahmy Adam gila isim scammer, Amir Shahmi Md. Ali Doktor Perawat scammer sesat
MEMANG BETULKAN.. BEGITULAH SANGKAAN SAYA PUN.. KEBANYAKAN MEREKA YANG TERKENA DGN LEADER TOMY NI ADALAH MEREKA YG TAK TAHU PADA MULANYA.. DAH TAHU? MMG AKAN BERUNDUR.. SYUKUR KPD ALLAH KERANA MASIH MEMBERI PELUANG KEPADA MEREKA INI SEDAR DIRI.. SEMOGA.LEBIH RAMAI YG SEDAR DIRI DAN KEMBALI KE PANGKAL JALAN‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️ [Kredit kepada Sarina Abdul Rahim]


22) INILAH PENGALAMAN SAYA.

Saya jawab doa beliau tu tetapi di posting saya sendiri.

Betul saya salah seorangnya. Tapi diputar belitkan cerita mereka kata saya yang tidak tahu lineagenya. Walhalnya kawan baik 30 tahun Doktor Tengku Asmadi (DTA) tu tidak beritahu perkara sebenar. Siap berbalah di whatsapp mereka berdua saya pertikai. 

Itulah once dapat kesan penipuan online marketing, memang keluar teruslah. Kena ugut oleh Ahmad Fadzli Yusof minta didiamkan pula? 


23) APA HENDAK JADI?

  1. Mereka yang katanya Islam tetapi masih juga mempertahankan Mubaligh Kristian? Pula tu masuk TV3 Atomy hendak saman semua orang yang membantah kononnya fitnah Atomy Gerakan Missionary Kristian pula tu? Mereka telah mempergunakan media massa pula untuk terus kukuh berada di dalam MalaySIA!
  2. Patutlah Pejabat Mufti pun senyap ke sudah. Semuanya sudah didiamkan rupanya. Agenda mereka dahsyat. Sebab itu saya tulis ini perang salib. Saya tidak berteori sendiri. Jikalau baca Hadith Matan Arba'in dan Surah Yusuf pasti akan faham.
  3. Sehingga ke hari ini sebarang fatwa tentang Atomy Gerakan Missionary Kristian pun tiada dikeluarkan. 
  4. Takut dan tidak berani. Missionary Kristian menyusup halus pun mereka langsung tidak peduli. Diam membisu sunyi sepi. Adakah dua jabatan ni sudah dibeli? 
  5. Cakap lemah-lembut seperti saranan pencuri fakta pengalaman saya si Afyan Mat Rawi sudah. Apa lagi depa ni hendakkan entahlah? Duitkah? 
  6. Ada seorang jantan kabaret bernama Todd Majid biadap beri cadangan supaya saya gadai body saya kepada Pejabat Mufti Agama Wilayah Persekutuan. Kerana katanya mereka tu Penunggang agama Dan selalu dapat imbuhan tubuh badan.
  7. Saya block terus Todd Majid tu. Biadap dan kurang ajar. Marah macam mana pun saya, saya masih bermaruah. No wonder awal saya lihat dia komen pada perkongsian saya, saya rasa dah dia ni something tidak betul. Itu rupanya kebodohan dia. Tidak beradab kepada wanita.


24) FATWA PEJABAT MUFTI WILAYAH PERSEKUTUAN DAN JAKIM KELUARKAN

Pada 14/1/2021 dan 8/4/2021 saya buat posting lagi.

16 minggu lalu pun saya sebarkan penipuan online Marketing Asmadi (DTA)

Ini saya tulis.

Memang scammer pun Asmadi ni. 6 penipuan dah saya trace. Penipuan lain, influencer besar dah tangkap. 

Masih edit report ke pejabat mufti selepas 2 minggu on off nazak, asma dan sengal sakit badan. Dugaan. 😄


Hari ini 30/5/2021 saya update lagi

Report sudah email pada 26/2/2021 dan hantar aduan kepada web mereka juga DM mereka semua. Fatwa tak keluar pun lagi. JABATAN AGAMA telah diSENYAPKAN.

Tetapi malangnya, mereka ini hanya keluarkan fatwa,

  1. HARAM merentas negeri
  2. Swab test sewaktu Ramadhan tidak batal puasa.
  3. Vaksin ada babi diharuskan.


Fatwa berkaitan Atomy yang saya diminta emailkan laporan kepada staff bernama Abdul Hakim mana? 26/2/2021 saya sudah emailkan. Kalian senyap hingga ke hari ini??? 


Kalian hendak saya datang ke pejabat kalian hentak meja baru kalian mahu membuka mata??? Kalian mahu biar satu Malaysia murtad baru kalian hendak bertindak??? Sehabis baik ayat saya emailkan? Dikatakan maklumat separuh masak! Apa ingat bab aqidah ni main masak-masakkah??? 


25) PEJABAT MUFTI WILAYAH PERSEKUTUAN DAN JAKIM MASIH DIAM MEMBISU! 

Beri jawaban pun acuh tak acuh. Itu pun jawab soalan Cikgu Mohd Fadli Saleh serupa tangkap muat sahaja beri jawaban. Soalan saya? Haram mereka tak jawab pun. 

Sedangkan Gerakan Missionary Kristian semakin berleluasa sampai guna media massa mempertahankan kehendak mereka!

MENGAPA KALIAN SEMUA  MEMPERMAINKAN HUKUM ALLAH? Kenapa PEJABAT MUFTI WILAYAH PERSEKUTUAN DAN JAKIM TIDAK BERANI keluarkan FATWA terus berkaitan Atomy Gerakan Missionary Kristian ni? Apa sudah jadi pada kalian semua ni? Meletakkan selain Allah melebihi segalanya? 🤦🏻‍♂️

Ini yang Afyan Mat Rawi banggakan? Fitnah saya ni menuduh tanpa bukti, fake account dan mencaci-maki? Orang lain mencarut dan mengumpat bergossip hang senyap? Dari awal saya bangkitkan BAB AQIDAH ni hang tidak peduli? Hang penakut dan lembik sangat, saya suarakan hang banyak pula cakap? Mari berdepanlah kalau berani Afyan Mat Rawi masih sayang pada GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN.


26) PERBETUL AQIDAH.


PERBETULLAH AQIDAH DAHULU. BARU FIKIR YANG LAIN. Hendak fikir preps atau apa jua pun, jika Aqidah  tidak betul bagaimana?


Orang tidak fokus bab aqidah biarlah. Saya bermula dengan Aqidah. Dikick dari beberapa group pun sebab sebut jauhi syirik. Sebab itu saya selalu pesan,


JAGA ADAB, JANGAN TAKSUB, JAUHI SYIRIK, JANGAN MENIPU.


AQIDAH

Ini yang Tok Nenek Moyang kita dulu-dulu utamakan. Sebab tu saya tulis yang ini semalam  https://bit.ly/3wJcHmA


JIKA AQIDAH BETUL, 

InShaaAllah Allah lindung kita semua dari TAKSUB kepada sistem Yahudi dan Dajjal. 


KENAPA? 

Sebab kita jaga hak Allah DAN Rasulullah. 


KENAPA RASULULLAH BERPERANG? 

Demi mempertahankan AQIDAH ISLAM.


KENAPA NENEK MOYANG KITA BERPERANG?

Kerana mempertahankan AQIDAH mereka.

BACA BUKA MINDA






Mereka berani menulis. Alhamdulillah masih ada gang yang suka menulis seperti saya Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta tukang kongsinya. 🥰


silent ghost:

Tegakkan kebenaran dan jangan sesekali sembunyikan kebenaran ❗❗❗


Firman Allah S.W.T :


يَٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُوا۟ لَا تَخُونُوا۟ ٱللَّهَ وَٱلرَّسُولَ وَتَخُونُوٓا۟ أَمَٰنَٰتِكُمْ وَأَنتُمْ تَعْلَمُونَ ﴿٢٧﴾


Hai orang-orang yang beriman, janganlah kamu mengkhianati Allah dan Rasul (Muhammad) dan (juga) janganlah kamu mengkhianati amanat-amanat yang dipercayakan kepadamu, sedang kamu mengetahui." (Q.S.Al-Anfaal 8:27)


Imam Abu Ali Ad Daqqooq An Naisaburi Asy Syafi’i berkata :


الساكت عن الحق شيطان أخرس، والناطق بالباطل شيطان ناطق


Orang yang berdiam diri dari (menyampaikan) kebenaran, maka ia adalah Syaitan Akhros (iaitu setan yang bisu dari jenis manusia). Dan orang yang menyampaikan kebathilan ia adalah setan yang berbicara” Disebutkan oleh imam An-Nawawi di dalam Syarah Sahih Muslim.


Penghalang tegaknya hukum-hukum Allah dan penghalang bagi orang yang cuba menyampaikan perkara kebenaran malah diremeh-remehkan, dikecam, dihina dan sebagainya adalah ORANG MUNAFIK


Allah Subhanahu Wa Ta'ala berfirman:


أَلَمْ تَرَ إِلَى الَّذِينَ يَزْعُمُونَ أَنَّهُمْ ءَامَنُوا بِمَآ أُنْزِلَ إِلَيْكَ وَمَآ أُنْزِلَ مِنْ قَبْلِكَ يُرِيدُونَ أَنْ يَتَحَاكَمُوٓا إِلَى الطّٰغُوتِ وَقَدْ أُمِرُوٓا أَنْ يَكْفُرُوا بِهِۦ وَيُرِيدُ الشَّيْطٰنُ أَنْ يُضِلَّهُمْ ضَلٰلًۢا بَعِيدًا (٦٠)


60. "Tidakkah engkau (hairan) melihat (wahai Muhammad) orang-orang (munafik) yang mendakwa bahawa mereka telah beriman kepada Al-Quran yang telah diturunkan kepadamu dan kepada (Kitab-kitab) yang telah diturunkan dahulu daripadamu? Mereka suka hendak berhakim kepada Taghut, padahal mereka telah diperintahkan supaya kufur ingkar kepada Taghut itu. Dan Syaitan pula sentiasa hendak menyesatkan mereka dengan kesesatan yang amat jauh."


وَإِذَا قِيلَ لَهُمْ تَعَالَوْا إِلٰى مَآ أَنْزَلَ اللَّهُ وَإِلَى الرَّسُولِ رَأَيْتَ الْمُنٰفِقِينَ يَصُدُّونَ عَنْكَ صُدُودًا (٦١)


61. "Dan apabila dikatakan kepada mereka: "Marilah berhakim kepada hukum Al-Quran yang telah diturunkan oleh Allah dan kepada hukum Rasulullah," nescaya engkau melihat orang-orang munafik itu berpaling serta menghalang (manusia) dengan bersungguh-sungguh daripada menghampirimu."


(QS. An-Nisa' 4: Ayat 60-61)


Orang yang betul-betul beriman, takkan sesekali akan mengaku diri dia beriman.


Why?


Ini jawapannya 👇🏻


Allah Subhanahu Wa Ta'ala berfirman:


أَحَسِبَ النَّاسُ أَنْ يُتْرَكُوٓا أَنْ يَقُولُوٓا ءَامَنَّا وَهُمْ لَا يُفْتَنُونَ (٢)


2. "Patutkah manusia menyangka bahawa mereka akan dibiarkan dengan hanya berkata: "Kami beriman", sedang mereka tidak diuji (dengan sesuatu cubaan)?"


وَلَقَدْ فَتَنَّا الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ  ۖ فَلَيَعْلَمَنَّ اللَّهُ الَّذِينَ صَدَقُوا وَلَيَعْلَمَنَّ الْكٰذِبِينَ (٣)


3. "Dan demi sesungguhnya! Kami telah menguji orang-orang yang terdahulu daripada mereka, maka (dengan ujian yang demikian), nyata apa yang diketahui Allah tentang orang-orang yang sebenar-benarnya beriman, dan nyata pula apa yang diketahuiNya tentang orang-orang yang berdusta."


أَمْ حَسِبَ الَّذِينَ يَعْمَلُونَ السَّيِّئَاتِ أَنْ يَسْبِقُونَا  ۚ سَآءَ مَا يَحْكُمُونَ (٤)


4. "Bahkan patutkah orang-orang yang melakukan kejahatan menyangka bahawa mereka akan terlepas dari azab Kami? Amatlah buruk apa yang mereka hukumkan itu" 


مَنْ كَانَ يَرْجُوا لِقَآءَ اللَّهِ فَإِنَّ أَجَلَ اللَّهِ لَءَاتٍ  ۚ وَهُوَ السَّمِيعُ الْعَلِيمُ (٥)


5. "Sesiapa yang percaya akan pertemuannya dengan Allah (untuk menerima balasan), maka sesungguhnya masa yang telah ditetapkan oleh Allah itu akan tiba (dengan tidak syak lagi); dan Allah jualah Yang Maha Mendengar, lagi Maha Mengetahui."


وَمَنْ جٰهَدَ فَإِنَّمَا يُجٰهِدُ لِنَفْسِهِۦٓ  ۚ إِنَّ اللَّهَ لَغَنِىٌّ عَنِ الْعٰلَمِينَ (٦)


6. "Dan sesiapa yang berjuang (menegakkan Islam) maka sesungguhnya dia hanyalah berjuang untuk kebaikan dirinya sendiri; sesungguhnya Allah Maha Kaya (tidak berhajatkan sesuatupun) daripada sekalian makhluk."


وَالَّذِينَ ءَامَنُوا وَعَمِلُوا الصّٰلِحٰتِ لَنُكَفِّرَنَّ عَنْهُمْ سَيِّئَاتِهِمْ وَلَنَجْزِيَنَّهُمْ أَحْسَنَ الَّذِى كَانُوا يَعْمَلُونَ (٧)


7. "Dan orang-orang yang beriman serta beramal soleh sesungguhnya Kami akan hapuskan dari mereka kesalahan-kesalahan mereka, dan Kami akan membalas apa yang mereka telah kerjakan - dengan sebaik-baik balasan."


(QS. Al-'Ankabut 29: Ayat 2-7)


Zulnizam Katman:

Bismillah...


"Wahai manusia! Bertakwalah kepada Rabbmu dan takutlah pada hari yang (ketika itu) seorang bapak tidak dapat menolong anaknya, dan seorang anak tidak dapat (pula) menolong bapaknya sedikit pun. Sungguh, janji Allah pasti benar, maka janganlah sekali-kali kamu terperdaya oleh kehidupan dunia, dan jangan sampai kamu terpedaya oleh penipu dalam (mentaati) Allah."

(Luqman: 33)


26) BERHATI-HATI DENGAN PENULISAN DAN TUTUR-KATA KITA.


  1. Antara sebab yang Dajjal dan Iblis bagitau saya siapa ambil vaksin dah murtad adalah sebab taksub dan menduakan Allah. Hurm.... Patutlah Athiyyah ArRohman pernah tulis siapa ambil vaksin sesat. Lastly Dajjal dan Iblis bagitau saya siapa ambil vaksin dah murtad. Lagi dahsyat.
  2. Saya ada nampak juga lalu di timeline saya taksub dan megah sungguh menyatakan sudah insaf antivaks. Kami ada sebab kenapa kami tidak mahukan vaksin itu. Kami tahu apa isinya dan siapa dalang agenda MENGANIAYA RAKYAT.
  3. Sebab saya malas serang orang yang memang taksub dah, saya tinggalkan terus PENTAKSUB tu. Megah berbangga dengan ayat yang dia sendiri tidak sedar AQIDAHNYA SUDAH TERPESONG. Malas dah saya nak nasihat². Tahu dah taksub. Buang masa sahaja.
  4. Kongsi Ustaz Noorsham sudah beritahu ni tak mahu dengar juga, di akhirat nanti usah kata Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta tidak nasihat pula ya. Maaflah kerana saya terus-terang menulis bab aqidah tiada lembut lembek meleweh. 
  5. Scroll carilah posting saya berkaitan taksub dan syirik. Aqidah bukan perkara mainan. Lagipun ATOK Nenek Moyang kita dulu-dulu sanggup syahid demi mempertahankan AQIDAH.
  6. Pengkhianat agama, bangsa dan tanah air? Sanggup jual maruah, jual tanah, rampas tanah dan gadai AQIDAH sesuka-hati mereka sahaja.


27) AMARAN

Ini amaran kepada

Motivator, Consultant, Coach, Penceramah Bebas, Ustaz Ustazah, Doktor, Golongan Perawat, Guru Online, Guru Offline, Guru Kewangan, Guru-Guru Silat, Menteri-Menteri, kakitangan kerajaan dan semua yang tarik crowd, menipu, mengajar ilmu ajaran-ajaran salah dan sesat.


Hati-hati anda semua sedang diperhati.


Tentera pharoah dan tentera DAJJAL iaitu gerakan missiun, iluminati, Freemason, ahli sains juga. 


Kamu semua cabar, kacau dan goyang Aqidah kami? Jangan main-main. Kamu semua juga kami sedang perhati. Awas! Gerak langkahmu Awas!

Saya tahu ramai membaca tulisan saya ni. Ingat, AQIDAH BUKAN PERKARA MAINAN!


28) SOAL JAWAB

Q : KENAPA KELUAR DARI ATOMY? 

A : Ni memang ramai whatsapp tanya. Beginilah saya simpulkannya. Ada lebih dari lapan (8) sebab. Iaitu :

  1. Rujuk point nombor 1.9.
  2. Ada unsur khianat sistem dan unsur penipuan dalam reckruitment keahlian.
  3. Dr. Tengku Asmadi Tengku Mohammad (DTA) dan orang atasan beliau, kawan baik 30 tahun, Mohd Sulutan Ali khianat saya dalam sistem recruitment keahlian dan beberapa ahli lain. 
  4. DTA bercakap berdolak-dalih dengan saya. Dulu beritahu bukan MLM. Walhalnya MLM.
  5. DTA menipu cara marketing kepada seorang Student Universiti. 
  6. Dapat makluman beritahu saya beribu orang dah terkena seperti saya. 
  7. Staff Atomy HQ yang call saya pun bercakapnya berbolak-balik. 
  8. Sudah tahu Bisnes MLM Atomy ni Founder Dreamy Gerakan Missionary Kristian tetapi menipu sudah semak A2Z, tidak beritahu kebenaran. (Rujuk perbualan video dengan Bro Firdaus Wong (MRM) semasa sesi perbincangan beliau dengan DTA, Amin Idris dan ramai lagi termasuk Fazli Unic. 
  9. DTA, Mohd Sulutan Ali dan Fahmy Adam fitnah canang kepada ramai saya tidak tahu marketing. Tahun ini tahun ke 32 saya dalam dunia Online dan.Offline Marketing OK?
  10. Screenshot conversation dan rakaman perbualan semua ada. (Sila rujuk di atas). Saya memang anti pengkhianatan dan penipuan. Suami saya pun orang Marketing juga. Suami saya pun dapat baca saya ni sudah dianiaya. 
  11. Walau kesian rangkaian saya yang tidak berapa ramai tu, saya sebagai Leader berpegang kepada hadith 

Tinggalkan apa yang meragukan kepada yang tidak meragukan", saya quit. 

12) Saya tidak rela duduk di dalam rangkaian Leader pengkhianat agama dan penipu. Bercakap pula tu berbolak-balik. Ini sebab saya berhenti terus dari terlibat dengan Atomy Gerakan Missionary Kristian.

13) Perkara ni nampak remeh pada orang yang tidak tahu sistem MLM dan Marketing. Tapi tidak pada saya dan orang kanan saya kerana ia beri kesan kepada banyak perkara. Sudahlah Gerakan Missionary Kristian. Penchachai agama sungguh!

14) Saya Ex-Distributor Atomy. DTA ni Pengerusi Tamrin. Ini yang saya ralat sangat. Beliau pernah berjasa juga kepada saya menasihat saya semasa saya down dalam bisnes dulu. Sebab itu saya follow dan amat hormat beliau. 

15) Namun apabila saya dapat kesan penipuan online marketing, saya terus reject Atomy. Mana boleh ada dalam bisnes tipu bab Marketing. Mufti Wilayah pun sudah jelaskan hal ni. 

16) NLP apa begitu? Sudahlah beliau beritahu setiap kali fb live waktu maghribbeliau sudah siasat A2Z. Takkanlah sebagai Leader tidak tahu Atomy penyumbang dana kepada Gerakan Missionary Kristian? Sanggupnya berbuat begitu, gadai aqidah dan maruah demi duit? 

17) Tipu markerting dan fakta dah dua (2) perkara. Ugut saya perkara ke tiga. Dia sebagai Pengerusi Tamrin. Sebelum tu, Presiden Tamrin Ahmad Fadzli ugut saya. Gabung dengan Gerakan Missionary Kristian pula tu? Ya Allah... Takutnyalah. 🤦‍♂😩

18) Apabila perkara melibatkan aqidah, lagilah saya no kompromi. Ramai yang sokong saya tidak kurang juga yang anti saya. Kasihan tau bila ramai yang DM saya keliru sebab yang ditarik bukan orang biasa-biasa. Orang hebat-hebat. Licik permainan Mubaligh Kristian ni.

19) Sebab itu saya tetap teruskan perkongsian bantah penipuan (scammer) ni. Ramai tidak sedar, scammer bukan sahaja melibatkan duit. Jiwa dan aqidah juga jika ditipu, itulah scammer juga. Sedih tau bila melihat ramai sanggup gadai aqidah demi wang. 😢

20) Saya dengar sendiri DTA live beritahu kami semua, 

Saya ada banyak komitmen, rumah ada dua, rumah nak bayar, itu nak bayar, ini nak bayar." Maknanya dia sanggup gadai AQIDAH demi pangkat Dan harta wang ringgit.

21) Saya ni pernah hidup lebih susah dari yang susah. Korek tabung 50 sen nak beli susu pampers anak kedua saya. Tapi, pada saya, biarlah susah. Asal jangan kita ni kerana duit sanggup jual maruah dan aqidah.

22) Moga jika membaca perkongsian saya ni, Allah bukalah Taufiq dan hidayah buat mereka semua. Aamiin. 

23) Report polis sudah dibuat. PDRM telah memanggil saya untuk bekerjasama. Ada masa memang saya kongsikan soalan-soalan berkaitan penipuan dan pengkhianatan melalui minisite saya Panji Alam Nusantara. Ini yang mampu saya buat. Nak buat press conference pun saya tidak kenal orang press. Saya tidak takut kerana saya dipihak yang benar. SILA RUJUK SINI : DATABASE RINGKASAN HAL SAYA DAN ATOMY


Selepas saya keluar dari Atomy group DTA, saya dipelawa menjadi Penceramah sebuah syarikat produk terkenal. Tetapi disebabkan saya tidak mahu terikat, saya tolak pelawaan itu dengan baik. 

Kesimpulannya, rezeki Allah itu luas. Jika kita jaga aqidah Islam kita dan semua perundangan Allah kita jaga, InShaaallah, Allah jaga kita. Ingatlah, AQIDAH BUKAN PERKARA MAINAN!


UPDATE 6/6/2021 🤣🤣🤣🤣🤣

Puteri Nur Cahaya, Cikgu iEta, DTA SCAMMER, ATOMY, GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN, Tengku Asmadi, DTA, Tengku Osman meroyan, mohd sulutan scammer, atomy scammer, afyan mat rawi scammer penipu, pencuri, pengecut, penakut, teraniaya, Fahmy Adam gila isim scammer, Amir Shahmi Md. Ali Doktor Perawat scammer sesat

Itulah. Masa saya left group dulu, dia inilah ORANG PERTAMA WHATSAPP SAYA KATA SAYA NI BODOH. NOW DIA YANG TERLEBIH BODOH. SATU DUNIA SEDANG KETAWAKAN DIA.


Jangan kata, kutuk keji saya. Apatah lagilah UGUT, TOHMAH, FITNAH atau AJAK ORANG RAMAI PULAU saya. KETULAHAN sudah. 🤣


Bagus yang tukang troll gang-gang TAKSUB Atomy Gerakan Missionary Kristian DTA ni. Saya boleh TUMPANG KETAWA. Kahkahkahkah

🤣🤣🤣🤣🤣🙈🙈🙈🙈


AQIDAH BUKAN PERKARA MAINAN!


UPDATE 7 Jun 2021 @ 10:21

Tengku Osman baru tahu cara hendak block whatsapp saya. Dia sudah block whatsapp saya sebentar tadi.

Padan muka. Puas hati ini. Keji lagi saya bodoh? Memang mendapatlah saya ketawakan dia sepuas hati saya. Tertouture mental? 🤣

Mana dia berani dengan saya. Pengecut. Sama seperti Leader besar dia Tengku Asmadi (DTA).



Bila sebut bab AQIDAH (jauhi syirik) dan kita mempertahankan bangsa Melayu, ramai meroyan tidak boleh terima kenyataan walaupun diri sendiri tu dah memang Melayu dan dalam IC beragama Islam. Siapa lagi jika bukan kita hendak memartabatkan aqidah Islam dan bangsa kita sendiri jika bukan kita? Lainlah Pengkhianat. Pengkhianat memang putar-belitkan hal Sejarah dan anti Islam juga Melayu. AQIDAH BUKAN PERKARA MAINAN!


BERSAMBUNG....


PENULIS

Puteri Nur Cahaya  @ Cikgu iEta

Panji Alam Nusantara


RUJUKAN DAN BERKAITAN

  1. AL-QURAN SURAH AL-KAAFIRUUN.
  2. AL-QURAN SURAH AT-TAUBAH.
  3. AL-QURAN SURAH YUSUF.
  4. HADITH SAMPAIKAN.
  5. HADITH JAUHI SYUBAHAH DAN HARAM.
  6. KENAPA SAYA LEFT ATOMY?  
  7. BISNES MLM ATOMY DAN GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN. 
  8. SUDAH TAHU HARAM KENAPA GUNA LAGI? 
  9. ADAKAH WABAK COVID 19 INI BENAR? 
  10. AKU SEMAKIN SERAM HENDAK SUNTIK VAKSIN.
  11. BONGKAR TETAP BONGKAR! 
  12. KITA BUKAN ANTI KRISTIAN

  13. PESAN ALIM ULAMAK

  14. AQIDAH BUKAN PERKARA MAINAN!

  15. AKIBAT BUTA SEJARAH

  16. RAMAI MESEJ SAYA HENDAK TAHU MACAM-MACAM

  17. SAYA HAMPIR MATI NYARIS HILANG NYAWA! 


No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi berkunjung. Silakan share untuk manfaat ramai.

Sebarang cadangan dialu-alukan dan pertanyaan sila email ke panjialamnusantara@gmail.com

ARTIKEL TERKINI

SAKA KETURUNAN HARIMAU DAN NAGA

SAKA KETURUNAN HARIMAU DAN NAGA [ SUMBER ASAL ] Penulis : Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta . Sambungan dari SINI .   Cerita ini panjang. Jik...