Wednesday, 26 May 2021

AKU SEMAKIN SERAM HENDAK SUNTIK VAKSIN

AKU SEMAKIN SERAM HENDAK SUNTIK VAKSIN.

Perkongsian ini sudah lama aku tulis di facebook peribadi aku sebenarnya. Tapi baru hari ini aku dapat edit untuk bacaan awam. Semua yang aku tulis saling terkait guys. Kau orang jangan tanya kenapa aku terus menulis. 

Sedangkan aku bukan Doktor dan aku bukan antivaks atau provaks. Aku juga bukan gang akhir zaman atau gang konspirasi tau. Cuma pernahlah juga terjebak dengan gang akhir zaman gila isim. Tapi aku di kick sebab dakwah dalam group JAUHI SYIRIK.

Aku hanya banyak membaca diam berfikir sahaja selama ni. Aku buntu aku rujuk Al-Quran dan Hadith. Ini adalah bab aqidah, hukum halal dan haram. Perkara AQIDAH JANGAN MAIN-MAIN.


Puteri Nur Cahaya, CikguiEta , Full Time House Wife, Freelance Blogger,  Social Media Expert Coach, Panji Alam Nusantara,  Bekas Pesakit   slipped disc, isu semasa, vaksin, corona virus, covid 19
Begini ceritanya. Satu hari tu aku buka facebook dan ternampak posting ini. Masa aku baca ni, aku mengucap panjang dan beristighfar. Teruk betul dah Doktor KKMM ni guys. Sampai sanggup mengaku redha jadi Dajjal! Islamkah lagi tu? Tak tahu kah dia Dajjal tu sejenis makhluk dilaknati Allah sebab tidak mahu mengaku Muhammad itu pesuruh Allah?


Doktor KKMM begini kalian patuh sangat? 1.3k likers. Semua tidak melihat apa yang dia tulis tu. Sebab ayat tu diakhir perkongsian dia. Memang aku semakin seram hendak suntik Vaksin kalau begitulah jadinya cara percakapannya tu. Macam sudah tidak ada iman? 😳


AKU DAN SUNTIKAN


Dulu masa aku baru lahir memang sudah disuntik beberapa kali dah pun. Darjah 6 disuntik suntikan apa entah tak ingat dah. Nak bersalin, kena suntik lagi. Suntikan Ephadural. 


Tahun 2017, pergi klinik KERAjaan atau HKL, disuntik pula dengan DADAH tahan sakit sebab sakit kronik Slipped Disc yang amat. 9 bulan aku menanggung kesakitan. Alhandulillah. Sudah sembuh. Self Healing. Alhamdulillah. Tahun 2020 sebulan aku sakit balik. Alhamdulillah sembuh. Self healing juga.


2020 sakit balik tu aku tidak ke klinik dan hospital untuk suntikan. Seorang Coach gila isim cadangkan aku dapatkan rawatan dengan Doktor perawat ilmu tin kosong di Poliklinik Zainee. Rupanya Perawat ni guna kaedah jin khadam. Syirik dan merapik lagi sesat menyesatkan. Mereka berdua ni penipu dan ambil kesempatan hendak tahu rahsia kerajaan kuno zaman purba kala lama dahulu. 

Sebab aku sudah tahu rahsia mereka berdua, aku dikeluarkan dari group dan mereka telah menganiaya aku, fitnah, tohmah dan arahkan orang ramai pulau aku.


Berbalik pada kisah Doktor yang mengaku sanggup jadi Dajjal tu, di laman sosial kecoh dah hal dua orang scammer ni termasuk hal Doktor Tengku Asmadi (DTA Pengerusi TAMRIN), Amin Idris (Setiausaha TAMRIN) dan Ahmad Fadzli Yusof Presiden TAMRIN),  mereka ni penipu (scammer) Online Marketing dan scammer Aqidah. Aku sudah report polis kecuali Amin Idris. Amin Idris hanya serang posting aku dan tuduh aku toksid. Tidak menjadi kudis kepada aku. Biarlah. 

Cumanya sekarang ini mereka semua itu yang tuduh aku sesat, sakit dan toksid lebih dahsyat, join Atomy Gerakan Missionary Kristian terus! 😳

Dengan Izin Allah, aku Self Healing lagi. Inilah kisah aku dengan suntikan dan sakit juga difitnah yang pernah aku alami sendiri. 

Saya tidak kisah jika orang ramai tahu apa yang Coach gila isim dan Perawat ilmu tin kosong itu buat pada saya? Biar semua orang belajar dari pengalaman saya dan berhati-hati.


Apalah kena mengenanyakan diorang tu dengan kisah vaksinkan? Ada kena mengena. Nak ceritanya, aku sudah tidak suntik apa-apa pun di jasad walaupun aku sakit kali ke dua slipped disc sebulan hari  itu. Elok je hah tak perlu suntikan apa-apa.


Sesungguhnya, kini suntikan vaksin menjadi sangat SERAM sebab,


Tiga orang FRONTLINER aku nampak tulisan mereka ni dah amat lain macam selepas divaksin! 😫


Ya Allah... 🀦🏻‍♂️🀦🏻‍♂️🀦🏻‍♂️🀦🏻‍♂️


ASTAGHFIRULLAHAL'ADZIM


Apakah ini? Doktor ini sudah mengaku jadi Dajjal pula dah???? Mohon mereka yang kenal Doktor itu, beritahu beliau, TOLONG MENGUCAP dua kalimah Syahadah semula! Tulisan tu mim waw ro ta dal dah tu oi.... 🀦🏻‍♂️🀦🏻‍♂️🀦🏻‍♂️🀦🏻‍♂️


Aku tak marah. Aku rasa sangat KASIHAN! Yang membaca pun seorang pun tidak menasihati dia. Sampai sanggup tulis begini,

Kalau dengan menjadi Dajjal, saya boleh berkhidmat kepada rakyat marhaen, tak apalah. Saya redha.

 

Apa benda ni? Sudah hilang imankah? 
Belajar kah tidak hadith matan Arba'in?

Baca kah tidak Dajjal itu siapa dan fitnah Dajjal tu bagaimana yang mengaku terus-terang dan buat kerja gila semuanya dah ni?

Mana iman mana Islam dah ni...? Sudah kenapa sampai perlu mengaku sanggup jadi Dajjal untuk membantu orang ramai? Kau hendak beritahu kau dan KJ menteri itu tentera Dajjalkah????


Jika Doktor itu di hadapan aku, memang aku tampar sedas dua tiga das muka dia supaya dia sedar dan insof. Inilah yang Ustaz Noorsham sebutkan sebagai menyembah Iblis seperti kaum Majusi agaknya. πŸ₯Ί



Baiklah. Dia berani mengaku sanggup jadi Dajjalkan?


Ya! Aku tahu Dajjal ni manusia. Samiri namanya. Ada dalam Al-Quran sudah diceritakan. Di dalam kitab Matan Arba'in pun ada diceritakan sudah.


SAMIRI, KAU TOLONG ARAHKAN KUNCU-KUNCU KAU SEMUA WAHAI Dajjal HENTIKAN SERTA-MERTA SEKARANG JUGA SEMUA PEPERANGAN IDEOLOGI DAN PHSYCOLOGY YANG ADA.


Fullstop. Dajjal memang sudah ada. Sebab ramai yang memuja dia. Cuma tidak dapat keluar sahaja selagi masih ada azan di dunia. Samalah seperti Yakjuj dan Makjuj.


ADA ORANG TANYA AKU. KENAPA TAK AMBIL VAKSIN?

SEBAB UTAMA, AKU TOLAK VAKSIN SEPERTI DI ATAS DAN AKU NI ASMA TERUK. LAGIPUN AKU TAHU ISI KANDUNGANNYA. AKU TIDAK MAHU AQIDAH AKU TERPESONG DEK VAKSIN NI. AKU YAKIN KEPADA ALLAH YANG MENCIPTAKAN MAKHLUK SEMUA. KALAU AKU MATI BIARLAH AKU MATI BUKAN SEBAB SEBARANG SUNTIKAn.


KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA kenapa frontliner anda sampai jadi begini???


Gila? Ya memang semakin menggila. Aku nak highlightkan betapa,


  1. Doktor ini siap mengaku beliau sangup jadi Dajjal. 🀦🏻‍♂️
  2. Seorang lagi, frontliner juga. Meroyan bila saya minta jauhi syirik dan jangan taksub.
  3. Seorang lagi frontliner, meroyan bila beliau arah-arah saya berbuat perkara saya tak mau buat. Siap block saya.


Tiga (3) orang ni frontliner yang diwajibkan suntik vaksin tahu?


AKU JUGA HENDAK TAHU


KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA dan PDRM  tahu dan pantaukah tidak perkara melibatkan aqidah seperti ini?


Hal bisnes MLM Atomy Gerakan Missionary Kristian pun Pejabat Mufti Wilayah Persekutuan tidak selesaikan lagi. Hal Vaksin ni, semakin hari semakin menjadi-jadi menimbulkan curiousity. 🀦🏻‍♂️


Ini pendapat peribadi akulah.

Sebenarnya, suntikan vaksin ini bergantung pada antibodi kita. Kalau ok Alhamdulillah kau sihat. Tapi kalau kau sudah tahu dalam vaksin ada babi, kau gila nak masukkan babi ke dalam tubuh badan kau???

Darurat? Kita bukan duduk dalam hutan tiada sumber halal langsung hingga tergamak jadikan haiwan diharamkan Allah sebagai vaksin. 


Jabatan Kemajuan Islam Malaysia - JAKIM pasti lebih faham. Jika tidak kenapa wujudkan Bahagian Hab Halal, JAKIM ?


Paling aku hairan, Masjid dan Surau SOP ketat bukan main lagi? Majlis Kahwin dan Mall elok sahaja hah berduyun RAPAT? Covid tu berada di Masjid Surau sahajakah hingga siap ada Menteri Penjarakan? πŸ€”


SOP itu bagus dah. Aku setuju. Cumanya tidak kena cara gayanya. Waktu perayaan Islam dan ummat Islam hendak solat dan berhari raya semakin disekat. Perayaan lain dan anutan kepercayaan lain tiada pun sebarang sekatan kenapa? Setengah golongan boleh setengah yang lain tidak? Kenapa?

PAKSAAN. AKU TAK SUKA DIPAKSA, MEMAKSA DAN TERPAKSA. KITA ADA PEGANGAN SENDIRI SUDAH KENAPA MEMAKSA KITA SEMUA RAKYAT MARHAEN??? 



NASIHAT DAN PENDAPAT SAYA


  1. Jangan percaya dan taksub sangatlah dengan mana-mana DOKTOR/ PERAWAT/ MOTIVATOR/ COACH/ USTAZ/ GURU pun ya. Lebih-lebih lagi berkaitan perkara ghaib. Kita ni berpijak di bumi yang nyata. Aje kenapalah hendak pergi ke alam ghaib bersatu dengan perkara karut-marut pula?
  2. Hendak berguru perkara kebatinan dan bab agama? Lakukanlah solat hajat. Minta petunjuk dari Allah. Allah akan tunjukkan yang terbaik untuk kita.
  3. Hendak mengamalkan sebarangan ilmu agama, ilmu akhirat dan ilmu kebatinan? Lakukanlah solat hajat. Minta petunjuk dari Allah. BERGURULAH dengan GURU yang nyata ujud di hadapan mata. Usah berguru secara online. Ilmu ilmu agama, ilmu akhirat dan ilmu kebatinan ni tak sama beb dengan Ilmu contohnya Coaching Advance Blogging boleh  belajar dan terima sijil secara online.
  4. Hendak dirawat atau berubat dan ambil ubat, perkara melibatkan hal batin? Lakukanlah solat hajat. Minta dari Allah. Allah akan tunjukkan yang terbaik untuk kita. 
  5. Usah taksub vaksin bukan ubat dan bukan penyembuh. Taksub (terlampau percaya/terlampau takut). Taksub itulah yang membawa anda jatuh ke lembah syirik. Sebab itu rakan saya pernah tulis, siapa yang ambil vaksin sudah sesat. Sesatlah sebab TAKSUB❗Ok lagi dia tidak tulis Murtad. Ha, jaga-jaga aqidah kita ya.
  6. Rujuk ceramah agama Ustaz Noorsham di atas.


😭 Sebab AKHIR ZAMAN ni, terlalu ramai yang nampak alim tetapi menunggang AGAMA.


😭 Sebab ramai DOKTOR/ PERAWAT/ MOTIVATOR/ COACH/ USTAZ/ GURU AKHIR ZAMAN ni adalah SCAMMER.


😭 Sebab terlalu ramai yang menulis ikut suka hati jari-jemari dia sahaja menulis tetapi akal dan minda mereka semua tak diguna pakai. Semua AKAL dan MINDA mereka LETAK DI LANTAI.


😭Sebab terlalu ramai sanggup GADAI AQIDAH demi kesenangan, kemewahan dan takhta kerajaan duit ringgit hingga sanggup menulis apa sahaja tanpa sedar AQIDAH terpesong.


KKM TOLONG JANGAN MENIPU!

Sapa keje KKM tlong bgtau kt misai letak tu crita sebenar . sbb ada tngok post ni tpi dh kene dlete ngn fb . klao bnde ni bohong ko g ktip spe yg post ni ,sbb tngh husnuzon lgi ni mungkin covid nyorok2 naik tongkang g kt kapal tu , bnde ni bleh mndtgkn prsepsi negatif, klao BENAR bnde ni bwk2 la g brtaubat  , ckup2 la nk bohong rkyat mlsia, bkn semua rkyat mlsia BODOH . kiteorg nak hidup BEBAS ! dh semak idup mcm dlm kurungan ni , nk berak pon kene scan ape cau!" https://bit.ly/3drZPuv

Hah! Inilah ayat antara aku baca di page KKM. Akhirnya KKM tutup komen.


KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA SEMBUNYIKAN APA LAGI NI?


Hah, ini Astro Awani pun sudah sahkan ni hah? Mengapa ada yang masih hendak berbalah dengan saya lagi dan TAKSUB sungguh dengan VAKSIN?

https://www.astroawani.com/berita-malaysia/40-petugas-kesihatan-dijangkiti-covid19-selepas-lengkapkan-dua-dos-vaksin-kp-kesihatan-293713


Dalam vaksin sudah letak virus kah??? 


Segelintir Doktor frontliner ni siap tuduh dan perlekeh orang ramai antivakslah itu lah inilah kenapa? Taksub sangat sampai mengeji mengata orang yang tidak mahu suntik vaksin. Kau tanyalah apa masalah orang dahulu sebelum kau meroyan mengumpat di timeline kau. Tidak beradab sungguh!


Aku sudah tulis di SINI (klik dan bacalah. tentang Covid 19. Lagi mahu berbahas dengan aku. Pening noh yang argue aku ni? Kasihan. Quran hadith tak percaya. Produk sains Taksub pula. Entah apa-apa? 🀦🏻‍♂️


RUJUK SINI info dari ustaz tentang vaksin, dengar betul-betul pada yang  excited sangat nak vaksin...πŸ˜€

Ustaz ni ahli Sains juga tau. Jangan main-main. 


Tok sah dok salahkan rakyatlah kalau depa tak mau. Depa tak mau tu bersebab". Kata beliau.


Ada menteghi kata, nanti kita buat kajian. Dah order beghapa ribu dos baru nak buat kajian? Oghang dah lama dah tau haih Sinovak ni ada Babi, hang baghu nak buat kajian?" Kata Ustaz ni lagi.


Hari ni dengar balik video ni. Menyirap darah pula aku. 

Kalian ni sudah kenapa hah❓BABI pun kalian sanggup terima❓ Taksubnya...🀦🏻‍♂️ 


Iman sudah hilangkah❓Kalau yang belum Islam tu tidak mengapa lah. Ini yang Islam, TAKSUB dan redho tidak berani hendak bersuara langsung❓ Sayang periuk nasi lebih daripada sayang agama dan hukum Allah❓


Awat cerdik sangat tak tau ni? Tolong bagitau KJ Menteri Sains tu, ada akal ka tak dak akal ni paksa rakyat suntik vaksin? Dapat berapa puluh ribu komisyen? Islam ka kafir hendak bagi rakyat suntik BABI dalam badan?


Benda sudah berlaku pun. Ramai yang negatif sebelum swab test dan suntikan vaksin jadi positif.


KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA dah kenapa cerdik sangat ni? Memang saya marah sungguh dengan kalian ni. Termasuk Menteri Sains kalian tu. Gila ka apa pakat-pakat paksa suntik BABI pada rakyat?


Yang gelak itu gelaklah. Tetapi kalian kena fikir. Sekarang ini, warga emas. Warga emas itu termasuk emak ayah datuk nenek kalian. 


Dalam berita 19/4/2021, Menteri Sains telah arahkan dua dos terus KKM arahkan suntik rakyat. Warga Emas mereka wajibkan suntik vaksin.

Dipaksa suntik vaksin yang confirm ada BABI! Bawa najis MUGHOLLAZOH tunggang tungging dalam solat. Tidakkah menyedihkan? Sahkah solat?

Jabatan Agama Pejabat Mufti Wilayah Persekutuan memang tidak cakna tentang vaksin ini? Mempermainkan hukum ALLAH? Fatwa pun merapik menghalalkan vaksin yang jelas ada BABI! Harus katanya? Kita ni, duduk di dalam hutankah sampai darurat sangat terima babi? Kenapa tidak ikhtiarkan sumber lain yang jelas HALAL?



PEJABAT MUFTI DAN BAHAGIAN HAB HALAL, JAKIM 

Swab test halal tak batal puasa bulan Ramadhan eh? Vaksin ada najis mughallazhoh halal eh?

Ini antara punca aku hilang hormat kepada Jabatan Agama di Malaysia ni. Mempermainkan hukum-hakam dan perundangan Islam.

Ha, mereka tidak jawab pun. sampai bila hendak tunggang agama lagi ni? sampai Imam Mahdi muncul baru kalian semua hendak minta maaf dari kami rakyat marhaen ni yang kalian semua menipu kami???


BAB FATWA INI LAH TIADA JAWABAN LAGI

Puteri Nur Cahaya, CikguiEta , Full Time House Wife, Freelance Blogger,  Social Media Expert Coach, Panji Alam Nusantara,  Bekas Pesakit   slipped disc, isu semasa, vaksin, corona virus, covid 19


TOLONGLAH JANGAN TAKSUB

Hari ini 27 Mei 2021. Dalam lif seorang Pakcik beritahu aku,

Pakcik nak pergi cucuk vaksin ni". Tergamam aku dengar tapi,

Mulut aku ni laju benar terkeluar ayat bercakap,

Ya Allah Pakcik jangan Pakcik mati nanti. Kes banyak dalam berita dah Pakcik..." nak menangis bergenang air mata aku dengar dia begitu teruja serah diri untuk divaksin.

Belum sempat aku habiskan cakap dan doakan keselamatan Pakcik tu, dia cakap macam ni

Ah! Aku tak percaya! Kau jangan dengar semua cakap orang tu! Semua tu penipu!" Herdik Pakcik yang bertongkat berjalan menggigil-gigil itu sebelum sempat aku sambung lagi,

Pakcik, usah terlalu yakin pada vaksin. Vaksin tu bukan ubat. Hidup dan mati kita ni, ALLAH yang berhak menentukannya bukan manusia dan bukan benda". Panjang lagi kalau aku nak syarahkan tentang TAKSUB (terlalu percaya atau terlalu takut) ni.

Terpulanglah Pakcik. Tanggungjawab saya dah selesai". Kebetulan sudah sampai floor aku, aku pun keluarlah.

  Aku pun tak tahu kenapalah mulut aku ni cakap macamtu? Aku tepuk mulut aku sendiri. 🀦🏻‍♂️

 Mungkin terlampau banyak berita kematian aku dengar dan baca yang negatif tiada apa-apa selepas diswab dan divaksin jadi positif dan ada yang mati.

  Aku jadi seram agaknya sampai Pakcik yang aku dah lama kenal ni pun aku terkeluar cakap macam tu. Biarlah pedulikan hal orang lain. Utamakan keluarga sendiri.

  Aku memang bukan antivaks atau provaks. Juga bukan gang akhir zaman atau gang kosnpirasi. Aku banyak membaca dan berfikir. Dulu aku belajar di pondok Matan Arba'in. Kitab hadith 40 memang ada cerita bab akhir zaman, dajjal dan Imam Mahdi juga banyak lagi tentang akhir zaman.

  Aku anti orang yang tidak beradab. Selalu aku pesan,

JAGA ADAB, JANGAN TAKSUB, JAUHI SYIRIK DAN JANGAN MENIPU.

Sekian. Luahan rasa aku untuk kalian renungkan.




  Orang yang biadap herdik, marah  dan tanya soalan pada saya seperti saya ni bodoh tidak mengaji. Cerita pada saya itu ini hendak saya iyakan sahaja cakap anda, NAH! Ini follower saya yang tulis bukan saya.  Kalau anda hidup tidak ambil tahu isu semasa serupa duduk bagai katak bawah tempurung. Pedulikanlah. Saya bukan macam anda. Kita ni, usah taksub percaya melampau kepada vaksin.


  Taksub itulah dinamakan syirik. Sebab terlampau takut dan terlampau percaya. GuysVaksin itu bukan ubat. Ramai seperti ini. Taksub. Hormat dan raikan pendapat orang bukan berlagak sombong bodoh tidak mahu mendengar cakap orang yang menerangkan. Tidak mahu mendengar cakap saya tidak apalah juga. Ini tidak, Al-Quran dan Hadith pun tidak percaya juga?


Aku ni asma kuat teruk! Mereka yang mempertikai aku sila hadam atas semua sebab di atas, memang pun AKU SEMAKIN SERAM HENDAK SUNTIK VAKSIN. 


..........................................

1/6/2021 BISMILLAH.

..................................

Kita dah tak cukup masa guys. fitnah dajjal dan kuncu-kuncunya semakin hari semakin jelas nampak di timeline aku ni. saja aku buat tak tau. 

Ada buka al-quran dan al-hadith kah? sSelawat dan istighfar sudah? Al-kahfi 10 ayat awal dan akhir sudah baca? Bacalah jangan tak baca.

Covid 19 itu benar. Vaksin tu bukan ubat. Hhapuskan populasi, putuskan silaturrahim dan pesongkan aqidah muslim. Inilah agenda mereka. 

Taksub sangat sudah kenapa? Baca Al-quran kah tidak ni tentang Dajjal dan fitnah akhir zaman? Taksub sungguh ramai dah ni? Pakaian elok dah tapi ikut Dajjal, join freemason. Join iluminati.

ulamak pun sudah ramai allah ambil. Yang ada, ramai ulamak suuk (hanya makan gaji dan diam pada yang bathil). Tidak takkan hal Atomy Gerakan Missionary Kristian semua semakin senyap membisu?

Bila aku tulis aku kongsi ramai pula meroyan di timeline masing-masing perli itu ini. Bachul benar tu. Mesti tidak baca Al-Quran tidak belajar Tauhid dan kisah akhir zaman? Kasihan. 

Mentang-mentanglah followers ramai. Followers boleh beli beb. Aku dah tak fikir bab followers dan like no. Yang penting aku beritahu.

Eh unfriend je aku sekarang! Block pun ok. Ada aku kisah? Tidak. Jangan skodeng aku sudahlah.


RUJUKAN :

1) AL-Quran Surah Yusuf.

2) Al-Quran Surah Al-Baqorah.

3) Kitab Hadith Matan Arba'in

4) Buku Tauhid Darjah 6, JAWI.


PERKARA BERKAITAN :

https://bit.ly/3eldL8y

https://bit.ly/34kvvfX

https://bit.ly/3v79Q6E

https://bit.ly/31aLETs


.......................

1/6/2021 (2)

...................



AKU DAH TULIS DAH DI SINI  


Tapi ramai yang tiada ilmu ni, perli-perli sinis aku. Aku tak kisah tapi aku sedih. Kawan aku ramai macam ni. Aku kena sampaikan. Kalau aku tidak sampaikan aku akan dikekang dengan kekangan api neraka. Aku tak mahu tu.


Taksubnya mereka tu melampau sampai pertikai ayat-ayat Allah dan sejarah Islam? Nak murtad seorang diri sudahlah. Usah bawa ramai-ramai followers tu murtad! Tidak baca Al-Quran dan Al-Hadithkah tu? Ramainya sanggup jadi tentera Dajjal?


Sanggup ya gadai aqidah tu demi taksubkan W.H.O? Ya allah... Astaghfirullahal'adzim... 🀦🏻‍♂️


Unfriend aku sekarang wahai pentaksub dan penyebar sistem Yahudi Dajjal.


Ya facebook google you tube semua Mark Zurkebergh punya. Dia yahudi. Bangsa bukan yahudi ada buat sistem komunikasi begini? Ha. Kalau ada mehlah beri link. Bawa followers mengumpat bergossip melampau. Kita kongsi jauhi sistem kepercayaan Yahudi Dajjal marah? 😳


Aku bukan IT Engineer hendak cipta laman komunikasi. Aku lepasan pondok dan UTMSpace jurusan Sains serta Pendidikan Islam sahaja. Belajar Komputer bahagian Information Technology dan Pengurusan sahaja. Tapi aku tak sanggup jadi pengikut Yahudi, Iblis, Syaithon, Dajjal dan Firaun.  Baca hingga ke ruang komen.



SUDAH TIBA MASA BERTERUS-TERANG.


Korang aku telah bermimpi rupa Dajjal, Iblis dan yang melata tu. Beristighfar bertempik kuat aku. Allahuakbar! Rupa mereka sama seperti digambarkan oleh Ustaz-Ustaz kebanyakannya. Aku bermimpi huru-hara. Aku diberitahu siapa kuncu-kuncu Dajjal. Macam-macam lagi aku tahu dan diberitahu. Aku sahaja malas hendak cerita. Malas nak kepochi. Tapi bila aku nasihat, aku tulis di blog, aku kongsi soal jawab followers aku, di laman sosial, ramai sinis aku. Golongan cerdik pandai pula tu? Mana entahlah iman mereka? Ah. Biarlah. Aku jaga keluarga aku sudah.


Oklah. Aku akan sambung lagi cerita lain pula. Kisah Melaka dan Hang Tuah. InShaaAllah.


Usah sibuk kongsi kepada saya hal negara atau hal orang jika saya tak minta. Saya lebih tahu daripada apa yang anda tahu. Tak perlu tunjuk pandai dengan saya. SAYA SUDAH TULIS DAH DI SINI 


PERBETUL AQIDAH DAHULU BARU FIKIR YANG LAIN.

Aqidah pun tak betul macam mana? Orang tak fokus bab aqidah biarlah. Saya bermula dengan Aqidah. Sebab tu saya selalu pesan, JAGA ADAB, JANGAN TAKSUB, JAUHI SYIRIK, JANGAN MENIPU.

AQIDAH. Itu yang Tok Nenek Moyang kita dulu-dulu utamakan. Sebab tu saya tulis yang ni semalam. SAYA SUDAH TULIS DAH DI SINI 

Jika AQIDAH BETUL, InShaaAllah Allah lindung kita semua dari TAKSUB kepada sistem Yahudi dan Dajjal. 


KENAPA? 

Sebab kita jaga hak Allah DAN Rasulullah. 


KENAPA RASULULLAH BERPERANG? 

Demi mempertahankan AQIDAH ISLAM. SAYA SUDAH TULIS DAH DI SINI 


NASIHAT ORANG BIJAK [SUMBER]

  1. Covid bukan saja bawa penyakit, tapi turut membuatkan manusia syirik pada Allah SWT.
  2. Covid menyebabkan keadaan rohani dan akidah kita semakin goyang.
  3. Masyarakat sekarang dalam tak sedar lebih takutkan Covid daripada takutkan Tuhan.
  4. Dalam tak sedar, melalui asbab Covid umat Islam melakukan syirik kepada Allah.
  5. Menghidupkan dan yang mematikan makhluk itu adalah Allah, bukan Covid.
  6. Covid tidak boleh mematikan. Dia pun bergerak dibawah takdir Allah.
  7. Yang kena Covid boleh je hidup dan yang tak kena Covid, boleh saja mati bila-bila masa.
  8. Ada orang bercakap seolah-olah penyakit membunuh manusia. 
  9. Ada orang-orang agama menakutkan masyarakat sehingga masyarakat berpaling perasaan takut kepada Allah dan lebih takut kepada penyakit.
  10. Sepatutnya di akhir zaman ini, di zaman fitnah ini orang agama bimbing masyarakat. 
  11. Masyarakat semakin jauh dari agama, dunia semakin menggila, ujian-ujian, orang kafir dengan perancangan mereka, tiba-tiba orang agama memberi sokongan pula.
  12. Sepatutnya mereka menenangkan masyarakat, mengingatkan masyarakat bahawa kita ada Tuhan.
  13. Tuhan yang berkuasa, yang menghidup dan mematikan.
  14. Sekarang berlaku sebaliknya. Orang-orang agama pula yang lebih takut kepada penyakit, dan yang bukan ahli agama pula lebih takut kepada Tuhan lebih daripada takut kepada penyakit.
  15. Check semula iman kita. Jangan sampai tergelincir.

Lama dah aku tulis ni STOP SYIRIK


SOAL JAWAB 1

SOALAN : 

Soalan timbul gak di fikiran... knape dh tau mende tu dari yg haram... namum di halal kn... pelik gak...


JAWABAN :

Saya bukan pakar teori konspirasi ya.


Ini semua berkaitan dengan AQIDAH. Nampak tak bila TAKSUB (terlampau takut atau terlampau percaya), dalam senyap telah menduakan (syirik) Allah. Telah menafikan kekuatan dan kekuasaan Allah?


Menurut pembacaan dan apa yang diberitahu oleh kelada saya, ini antara agenda W H O untuk program N W O dan i l u m i n a t i.


Ini semua ini saling berkait sebenarnya. 


Cuba Tuan search siapa WHO. 

Vaksin pula CEOnya Yahudi.


BANGSA YAHUDI DAN NASRANI MEMBENCI NABI  MUHAMMAD SAW.

Ini fakta. Rujuk Al-Quran kisah Nabi Allah Yusuf A.S.


Ini juga fakta

I l  u m i na t i adalah daripada keturunan Firaun cicitnya terkini ialah Rotschild yang mengembang biakkan keturunan Firaun seterusnya. Dari Rotschildlah terpercik kepercayaan I l u m i n a t i.


Gerakan Freemason adalah berkepercayaan I l u m i n a t i.


Antara agenda I l u m i n a t i telah termaktub pada batu bersurat mereka ialah mengurangkan populasi penduduk. Antara cara mengurangkan populasi penduduk ialah dengan mencipta virus dan peperangan biologi menggunakan vaksin. Cuba Tuan search population. 


Ini juga perkongsian oleh Pengomen di Posting Tuan Haniz


Batu bersurat cuba lihat di instagram saya instagram.com/PanjiAlamNusantara tapi saya jarang update IG saya ni. Saya banyak update di Channel Telegram dan Blog saya nama sama. Banyak sebenarnya agenda mereka yang ramai tidak tahu.


Sebab itu dalam artikel blog saya bertajuk Adakah Covid 19 ini benar? Saya tulis point bertajuk AGENDA. Saya tahu ramai tidak bersetuju dengan saya. Tetapi kebenaran saya perlu sebarkan. Ini adalah DAKWAH berkaitan AQIDAH.


PERKARA BERKAITAN :

  1. https://bit.ly/3eldL8y
  2. https://bit.ly/3v79Q6E


SOAL JAWAB 2

SOALAN :

Betul ker covid 19 yahudi yg buat


JAWABAN :

Assalamu'alaikum

Ini CEO syarikat yang buat vaksin

Update 21/7/2021

Saya baru sahaja dimaklumkan vaksin Bio n Tech dibuat oleh orang Islam. begitu juga Astrazaneca. Siapa hendak suntik vaksin ini digalakkan ke Klinik swasta. Sebelum itu pastikan jaga pemakanan. Selepas itu minum air kelapa masukkan secubit garam untuk detoxin dan juga melumpuhkan gejala ketidak imunan dalam badan kita.


UPDATE 3/6/2021

Hahaha petang ni aku nampak seseorang membaca teks di TV1. Mengampu?

Aku hendak tanyalahkan,

Antara suntik vaksin, jika kau sudah tahu isi kandungannya, Mana penting? Jaga diri dan nyawa dari vaksin yang ada DNA BABI dan benda sihir atau kau jaga diri kau dari TERPESONG AQIDAH dan AGENDA DAJJAL LAKNATULLAH?

Dajjal sudah mari beritahu aku  apa isi kandungan covid dan vaksin. Ada masa aku cerita lagi ya.





Sekarang ni ramai Ustaz ditekan pihak mereka. 

Contohlah : Sebab tu JAKIM dan Pejabat Mufti tidak berani langsung keluarkan fatwa tentang Gerakan Missionary Kristian ni AQIDAH BUKAN PERKARA MAINAN!

Saya sangat kecewa hal ini dilakukan kepada Ustaz, Ustazah dan ilmuwan agama semua walaupun berkali-kali sudah saya tag mereka Pejabat Mufti dan JAKIM, Email mesej DM mereka minta keluarkanlah fatwa agar AQIDAH MUSLIM TERBELA. VAKSIN ADA DNA BABI, ADA DNA TIKUS, ADA DNA BINATANG LAIN DAN PELBAGAI LAGI PUN BAGI KE RAKYAT MANUSIA DAH KENAPA? 😭


Inilah fitnah akhir zamanPerang salib, perang aqidah dan perang biological. Ramai yang tergelincir AQIDAH akibat kata-kata, tulisan dan perbuatan. Ya, AKU SEMAKIN SERAM HENDAK SUNTIK VAKSIN dan memang tak akan suntik pun BABI dan nano robot dalan jasad aku.


SOAL JAWAB 3

SOALAN:

Mcmana kita nak selamat dari kena Paksa ambik vaksin.. Risau plak

JAWABAN

  1. Sebab tu saya tulis posting ni. MEREKA DIAM BISUKAN ALIM ULAMAK (KLIK BACA). Lama dah perasan. Tapi baru sahaja tulis. 
  2. Kalau saya ni sakit, minda rosak, sesat, wahabi dan jin, seperti 2 ekor jantan BIADAP, Amir Shahmi Md. Ali dan Fahmy Adam fitnah, tohmah saya siap arah orang ramai pulau saya, kalian fikir saya boleh tulis macam ni ke? 
  3. Kalian fikir saya ni boleh ajak ahli-ahli group Fahmy tu JAUHI SYIRIK? Fikir sendirilah kalau beriya sangat nak ikut dan TAKSUB kepada 2 ekor keparat tu. Akal ada semua letak di lantai belaka. MUSLIM KE percaya mereka berdua tu yang ilmu merapik banyak syirik dari Islam? πŸ™„
  4. BELAJAR TABAYYUN (SEMAK) DAHULU SEBELUM PERCAYA KEPADA SESIAPA MEMBUTA-TULI GILA KHINZIR. 🀭
  5. Apa kena mengenakan semua tu dengan vaksin Dan Covid 19 ni? Ada kena mengena sebab saya pernah beritahu Amir Shahmi Md. Ali dan Fahmy Adam Rawatan Covid 19 bagaimana.

Saya akan ulang banyak kali semua ini


FACE IT FACE MASK

Ini keratan akhbar 8/6/2021. Jangan susah hati, lepas vaksin kita minum air kelapa je. Rujuk posting saya ini DETOX dan ini KHASIAT AIR KELAPA MUDA



PENGAKUAN WHO [SUMBER]

Pagi ni sahabat saya yang mengambil vaksin menghantar video ini kat saya.  Selepas menonton video ini, saya punyai 6 komen:-

1) Sekarang WHO mengaku secara tidak langsung bahawa mereka dah tak pakai tikus makmal, manusia jadi bahan ujikaji.  Vaksin biasanya terhasil selepas 5-12 tahun kajian.

2) WHO sendiri mengaku Tiada jaminan dah ambil vaksin takkan kena covid

3) WHO mengaku Tiada Jaminan mereka yang dah disuntik Vaksin takkan sebar covid pada orang lain

4) Walaupun berbelanja berbillion ringgit, rakyat masih kena kurung, masih kena penjarakkan sosial, masih kena pakai mask dan yang WHO tak cerita risiko berhadapan blood clots jika naik penerbangan lebih 4 jam.  Dalam erti kata lain, suatu hari nanti mungkin mereka yang divaksin akan dilarang menaiki pesawat jarak jauh.

5. WHO langsung tak cerita bahaya MRNA dan kesan sampingan dan angka kematian akibat vaksin di Amerika sahaja melebihi 5000 orang.

6. WHO juga tidak mendedahkan rahsia bahawa ivermectin sudah diuji di 58 buah negara dan terbukti boleh mencegah dan merawat covid dengan berkesan dan sangat selamat.  Jika Ivermectin boleh dapat Noble Prize sebagai ubat yang menyelamatkan manusia, cuba fikir kenapa Kementerian Kesihatan Malaysia kini menganas dan merampas Ivermectin dari klinik-klinik yang menjualnya.  

Adakah KKM takut dengan ubat cacing ini atau takut kadar mereka yang dijangkiti covid akan menurun sepertimana berlaku di India selepas mereka mengambil Ivermectin?  Boleh KKM jawab? Nasib baik Jus Daun Semambu jatuh dalam kategori makanan, kalau masuk kategori Ubat, alamat jus Daun Semambu pun mereka rampas dan silap-silap semua pokok semambu ditebang. Macam ada yang risau sangat business vaksin ni gulung tikar, kenapa ya?




SOALAN :

So maknanya covid tak merbahaya lah kan?


JAWABAN :

Ia adalah selsema teruk, batuk kuat dan semput. Bayangkan 3 sakit ni. Memang mencungap saya. Tekak terasa panas. Batuk tak henti-henti. Dada sesak nafas. Pengalaman sayalah tu. Bahaya jika kita panik dan tidak ingat Allah. Ingat mati tak apa.


SOALAN :

Demam saraf pun begitu syntom dia. So kenapa nak panik? Maaf cuma bertanya..


JAWABAN :

Siapa yang panik? Saya relax je pun. Sihat sudah.


PENYOAL

Saya tak maksudkan cik, maaf. Kn dh cakap saya cuma bertanya😬


   Hah kan dah gabra? Nak tunjuk pandai lagi dengan saya? Tak kenal saya nak sergah tanya-tanya macam tu pula. Apa barang?


MAKLUMAN

 Kalau rajin baca Blog saya,  PanjiAlamNusantara.Blogspot.com saya ada kongsikan penawar masalah yang melanda dunia hari ini. Dari kacamata saya dan ikut orang-orang tua dulu kala punya solusinya. Saya masuk sekejap sebab nak jawab soalan Tuan.

  Begitulah ya. Kita ni usah terlalu taksub (terlalu percaya atau terlalu takut) merbahayakan aqidah kita kerana taksub itu membawa kepada syirik dan memesongkan aqidah. Wallahua'lam bissowab. Saya left dulu. Wassalam.


Bak kata Ustaz Jamlus,

Hangpa nak  suntik vaksin, suntiklah. Saya tak mau. Saya tunggu hat yang takdak babi tu". πŸ€­πŸ˜†


  Dalam artikel Allah jaga kita dari bala wabak bencana buatan manusia saya ada kongsikan detoxsin dan pendapat peribadi saya tentang vaksin.

   Sebab saya bukan anti vaksin dan bukan pro vaksin. Saya lulusan Sains Serta Pendidikan (Pengajian) Islam, UTMSpace, Mantan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI). Bekas pesakit kronik Slipped Disc. Saya tahu halal haram. Tahu dosa pahala. Sangat anti penipuan (scammer), syirik dan kesesatan. Sebab tu saya anti keTAKSUBan.

  Ingat, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

   Wabak buatan manusia ni benar. Tak tipu. Bacalah Artikel Blog dan sebahagian perkongsian saya ni.

  1. Aku semakin seram nak suntik vaksin
  2. Adakah wabak covid 19 ini benar?
  3. Ramai mesej saya tanya macam-macam.
  4. Allah jaga kita dari bala wabak bencana buatan manusia  
  5. Aqidah bukan perkara mainan
  6. Bila mereka semakin kurang ajar
  7. Saya hampir mati nyaris hilang nyawa! 
  8. Kesan vaksin

 

PENULIS

Puteri Nur Cahaya  @ Cikgu iEta

Freelance Blogger & Social Media Expert Coach (Suri Rumah sepenuh masa, Lepasan pondok dan UTMSpace, Mantan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI). Resign sebab sakit kronik Slipped Disc).

T.me/PanjiAlamNusantara

Hal-Ehwal ISLAM, ALAM, SURVIVAL dan NUSANTARA. BANTERAS aniaya, syirik dan kesesatan dan penipuan (scammer).


PERKARA BERKAITAN

Tolong baca sampai habis dan baca dengan teliti.

  1. APA ITU SYIRIK? 😲
  2. ANTARA FREEMASON, ILUMINATI, DAJJAL DAN SYIAH DENGAN SYIRIK, MANA SATU LEBIH PATUT DIJAUHI?
  3. DOKTOR PERAWAT, GURU SILAT DAN PENGASAS AKADEMI NUR SUFI AJAR KESESATAN.
  4. COACH GILA ISIM PERAWAT TIN KOSONG
  5. CONVERSATION DENGAN DOKTOR PERAWAT SYIAH 
  6. SYIRIK MARAH JUAL GARAM SYIAH TAK APA PULA 
  7. VOICE NOTE DENGAN PERAWAT SYIAH
  8. DOKTOR TENGKU ASMADI SCAMMER
  9. DIRECTORY PENIPU (SCAMMER) PENGKHIANAT AGAMA, BANGSA DAN NEGARA BAWA AJARAN SESAT DAN SYIRIK.
  10. SHRINGE
  11. MISTERI NEGARA WAKANDA
  12. ARMYGADA
  13. BIARKAN AKU MEMBEBEL SENDIRIAN
  14. ISU IMAM MAHDI DAN DAJJAL
  15. GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN. KUNCU-KUNCU IBLIS, SYAITAN DAN DAJJAL
  16. FAKTA TERSEMBUNYI TENTANG FIRAUN
  17. JANGAN MENIPU!
  18. APA SUDAH JADI KEPADA PEJABAT MUFTI? 
  19. PERATURAN SOP YANG PELIK
  20. FATWA NI IKUT HADITH MANA?
  21. NAK LAWAN PEJABAT MUFTI KE?
  22. PENGAKUAN SUDAH VAKSIN SINOVAC
  23. ALHAMDULILLAH ADA JUGA YANG BIJAK.
  24. KERJA DI KAPAL LAUT ADA COVID?
  25. DIJANGKITI COVID 19 SELEPAS DOS KEDUA
  26. ADAKAH WABAK COVID 19 INI BENAR?
  27. SUPERMOON BERDARAH DI VATICAN CITY
  28. SAYA TAK TAHU APA-APA.
  29. FATWA NI MANA HADITHNYA?
  30. ARAHAN SOP YANG PELIK.
  31. PEJABAT MUFTI PUN SUDAH TIDAK BOLEH DIGUNA-PAKAI 
  32. AKU SEMAKIN SERAM NAK SUNTIK VAKSIN.
  33. SAYA SUDAH TULIS DAH DI SINI 
  34. STOP SYIRIK
  35. MEREKA DIAM BISUKAN ALIM ULAMAK

  36. KERJA GILA Amir Shahmi Md. Ali dan Fahmy Adam

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi berkunjung. Silakan share untuk manfaat ramai.

Sebarang cadangan dialu-alukan dan pertanyaan sila email ke panjialamnusantara@gmail.com

ARTIKEL TERKINI

SAKA KETURUNAN HARIMAU DAN NAGA

SAKA KETURUNAN HARIMAU DAN NAGA [ SUMBER ASAL ] Penulis : Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta . Sambungan dari SINI .   Cerita ini panjang. Jik...