Tuesday, 2 March 2021

BANTERAS PENIPUAN SCAMMER ONLINE GROUP IKLAN

BANTERAS PENIPUAN SCAMMER ONLINE GROUP IKLAN

Artikel saya, Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta ini disokong kuat oleh Tuan Suami saya dan Peguam yang saya kenal. 

Memandangkan Blog masih lagi medium terbaik, pantas untuk saya sebarkan maklumat dan apa sahaja. Ini bukan masalah sebar aib. Ini hal PENIPUAN (SCAMMER)Jika discam dan difitnah pula tu, bukan masalah sebar aib tau. Bela diri adalah Wajib. WAJIB SEBAR. Usah jumud sangat pemikiran tu ya. Harap maklum.


😎PENAFIAN😎

PUTERI NUR CAHAYA @ CIKGU IETA TIDAK ADA KENA MENGENA DENGAN POSTING CARI JODOH. 

FITNAH ITU SEMUA KERJA GILA SCAMMER MENTAL PROBLEM TERENCAT AKAL, KHAIRIAH HAZWANI BINTI ABDUL MALIK (Kyra Malik) 0193920796 SEBAB SAYA TAHU DIA SCAMMER.

SURUH REFUND TAK NAK. MINAH NI ADMIN GROUP TERBAIK E-STORE, E-NIAGA, E-VIRAL, E-MARKETING, E-STOREπŸ’―, PENMERAHDOTCOM, APA KES HARI INI, VIRAL CARI JODOH DI FB DAN BANYAK LAGI GROUP DIA SUDAH VIRALKAN SAYA CARI JODOH. 

GUNA GAMBAR ORANG LAIN TETAPI LINK WHATSAPP SAYA. INI BIADAP‼️

SIAPA HENDAK TAKSUB SUKA HATILAH. SAYA AKAN TETAP SEBAR DAN BONGKAR SCAMMER BIADAP NI KEPADA AWAM SEBAGAI USAHA SAYA MEMBELA DIRI SAYA DAN MENYATAKAN BETAPA KEJI, TIDAK BERADAB DAN TIDAK BERMARUAHNYALAH CARA MINAH SCAMMER KYRA MALIK NI MENCARI REZEKI SARA HIDUPNYA. 😑


😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎

SILA AMBIL MAKLUM. ‼️

😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎


Ramai telah ditipu oleh SCAMMER GILA MENTAL PROBLEM *KHAIRIAH HAZWANI BINTI ABDUL MALIK (Kyra Malik) 0193920796*.


Admin banyak group di FB ni tak puas hati bila saya kesan dia scammer dan minta refund. Jadi dia guna fake account *Adila Rose* share gambar orang lain tetapi guna link whatsapp saya. TOLONG report posting FITNAH yang anda lihat tu. Detail SCAMMER BACA di panjialamnusantara.blogspot.com

Suami saya Soleh dan kami ada anak soleh dan solehah. Terima kasih HORMAT saya. Bijak marketing / Beli produk MUSLIM rujuk katalog wa.me/c/60192586141


kayra malik, scammer, penipuan online, group facebook, terbaik e-store, group iklan, terbaik e-viral, terbaik e-markerting, terbaik estore 100, terbaik eniaga,
Group Terbaik e-store, Terbaik e-store 100,Terbaik e-niaga, Terbaik e-Marketing, PenMerahDotCom, Apa Kes Hari Ini dan Kata Hati. Ni semua adminnya si minah senget mental problem Kyra Malik @ Adila Rose. Saja Allah pilih aku terjebak dengan minah ni supaya aku tahu lagi teknik dan taktik scammer online. Dan boleh beritahu kepada masyarakat awwam. Alhamdulillah. 


PESANAN RAMAH MESRA

 1. Berhati-hatilah join group iklan. Kalau kalian hendak join Group iklan, usah tertipu. Cari sahaja yang percuma. Ada banyak. Yang minta bayaran ni sebenarnya scammer sahaja. Orang yang kumpul followers. Followers tak perasan dia scammer
 2. Ramai JURUJUAL tidak cakna sebenarnya sedang discam. Group iklan bukan pemberi rezeki abadi ya. Anda hanya ikhtiar. ALLAH yang beri rezeki kepada kita semua. Bukan admin scammer seperti Kyra Malik @ Adila Rose tu ya. 
 3. Usahlah sampai terjadi syirik khafiyy (tersembunyi) sebab mendaulatkan sangat admin scammer seperti beliau tu. Anda tidak tahu marketing dan Rahsia Social Media, belajarlah. Ramai Guru Online. Cari yang tidak menipu, tidak ajar ajaran sesat merapik lagi membawa ke arah syirik sebab TAKSUB (mendewa-dewakan Guru). TAKSUB ni yang bawa kepada syirik khafiyy.


APA ITU SYIRIK KHAFIYY? 

Syirik Khafiyy ialah menyekutukan Allah atau menduakan Allah secara tersembunyi. Rujuk sini (KLIK DAN BACA). 


SEBAB APA DISEBUT SCAMMER?

Ini sebabnya :

1) Laman sosial ni percuma sahaja. Kenapa perlu join group iklan berbayar yang kalian sendiri boleh buat sebenarnya? 

Tak tahu? Belajarlah. Nak ilmu free? Google dan you tube kan ada? Nak ilmu lengkap, masuklah kelas berbayar. Dengan saya boleh, dengan Guru online lain pun boleh. Suka hatilah. Pilihan di tangan anda sendiri. Jangan taksub sudah. 

2) Yang minta bayaran untuk join group iklan ni, katanya untuk servis. Ini menipu. Sebab mereka hanya hendak kaut duit kalian. LAMAN SOSIAL ADALAH PERCUMA. GUNA SAHAJA TANPA BAYARAN. Jadi mereka untung atas angin sahaja tanpa perlu menjual sebarang produk. Anda yang berusaha keras tahu? 

3) Apa yang telah berlaku kepada saya, pada awalnya tidak dimaklumkan pun perlu screenshot laman sosial kita. Bila sudah payment, barulah admin si KHAIRIAH HAZWANI BINTI ABDUL MALIK (Kyra Malik) 0193920796, minta screenshot fb. Bila saya tanya beberapa soalan, terus dia meroyan melenting dengan ayat tidak berbudi bahasa MACAM ORANG GILA!

4) Minta refund, macam-macam dimaki-hamunnya. Siap gelidah page saya Rahsia Social Media. Dan pertikai pula kerjaya ISI MASA LAPANG saya sebagai Coach. Gabralah tu sebab rahsia scammernya telah terbongkar. πŸ˜†

5) KHAIRIAH HAZWANI BINTI ABDUL MALIK (Kyra Malik) 0193920796, Admin banyak group ini hendak collect duit atas angin dan ada niat yang tidak betul. Baru saya tahu beliau bermasalah mental. Sebab tu bila saya bertanya, beliau terus meroyan. Saya kan Blogger, sebelum menyertai sesuatu mestilah tanya semua supaya jelas.

6) Selepas saya selidik, rupanya inilah teknik dan taktik scammer online. Admin hanya ambil duit daripada orang baru join sahaja. Orang yang sudah lama join beliau tidak minta bayaran pun yang kononnya service caj ini. Siap paksa-paksa screenshot facebook profile kita sudah kenapa? Apa hak dia minta akaun kita? Ini kerja hackers. Mana boleh begitu.

7) Sudahlah kita tanya elok-elok, dia punya ayat dan bahasa, kurang ajar ber KAU KAU dengan kita. Memang block teruslah fb dia dan minta refund. Tak beradab langsung. Untuk makluman pembaca, dahulu saya pernah belajar Instagram dan facebook dengan hackers. Tahulah taktik penipuan di sebalik minta screenshot account ni. Cuma kita ni Islam. Tidak tergamak hendak buat sahaja. Saya tidak mahu makan rezeki hasil duit kerja-kerja haram.

kayra malik, scammer, penipuan online, group facebook, terbaik e-store, group iklan, terbaik e-viral, terbaik e-markerting, terbaik estore 100, terbaik eniaga, penmerahdotcom
Tahu kenapa saya viralkan minah mental problem scammer ni? Sebab saya sudah malas deal dengan beliau, penipu. Saya minta refund dia maki-hamun saya hingga hari ini. Kemudian beliau guna fake account posting tajuk 'Cari Jodoh'.

Hingga hari ini jantan sangap call, whatsapp dan video call saya. Saya block kesemuanya. Serabut piaw haih! Tapi whatsapp saya auto reply lah. Bersihkanlah nama beb. Gila minah senget mental problem terencat akal Kayra Malik ni. Elok sangatlah saya viralkan. Biar dia tahu langit ni tinggi ka rendah kan? Biar satu dunia tahu dia scammer.`


8) Ini πŸ‘‡ whatsapp beliau selepas saya whatsapp 'promosiID' melalui link whatsapp KHAIRIAH HAZWANI BINTI ABDUL MALIK (Kyra Malik) 0193920796 admin banyak group (rujuk gambar di atas). Saya cuba try testlah dahulukan? KHAIRIAH HAZWANI BINTI ABDUL MALIK (Kyra Malik) 0193920796 mental problem ni, rupanya tidak jujur, dia tidak akan marah dan mesti dia jawab soalan saya dengan baik jika dia jujur. 


9) Syarat kena screenshot FB tidak dimaklumkan terlebih dahulu? Tidak ada pun. Sebab itu saya argue

Atas alasan apa hendakkan screenshot facebook saya? Kan boleh beri sahaja ID terus? Dah bayarkan?" Dia tanya saya

Bagaimana?

Saya cakap, Rahsia sayalah saya Social Media Coach." Itu yang dia gabra tu bila saya ni bertanya. 


10) Saya pun ada group iklan DAN GROUP ILMIAH PERCUMA saya sendiri. Free Of Charge (FOC) sahaja. Tapi saya tidaklah mahu makan duit haram ambil duit orang atas angin macam tu. Service konon.... Berdosa weh makan duit haram menipu macam tu... Bukan saya hendak sekat admin group seperti dia ni mencari rezeki tetapi cara dia tu MENIPU saya dan ramai JURUJUAL dan USAHAWAN itu yang saya bangkang.


"Skrng mmg pkat kolek duit group" Realitinya, ini rakan Blogger saya beritahu. 


11) Anda tahu tidak? Masa saya hendak buat seminar RAHSIA SOCIAL MEDIA pada 11/1/2020 tahun lalu, pernah seorang Usahawan merintih kepada saya,

Saya RM50 pun tak ada Puan". Pada kita apalah sangat nilai RM50 tu kan? 

Tapi pada beliau, RM50 tu amount yang sangat besar. Kerja stress. Bisnes tak menjadi. Mengharapkan gaji di hujung bulan sahaja. 

12) Kyra Malik tidak refund bayaran RM55 untuk satu ID pakej empat kumpulan marketing. Beliau whatsapp dengan maki-hamun saya semalam dan katanya dia beri duit tu kepada PPIM. Betul kah cara begitu? Hanya orang gila sahaja memaki-hamun orang bila kita tak berminat join group dia dan minta refund, dia beri duit kita  kepada entah siapa tidak kita kenali. 

InShaa Allah saya ada lagi rezeki mencurah-curah dan melimpah-ruah. Alhamdulillah. Eh, saya kan ada Tuan Suami. Beliau setiap bulan beri saya duit apa? I-Lestari pun ada. Bukan hendak membongak. Cuma hendak beritahu, 

Saya cuma mahu mengajar scammer mental problem buat kerja terkutuk seperti KHAIRIAH HAZWANI BINTI ABDUL MALIK (Kyra Malik) 0193920796 admin banyak group yang biadap ni. Itu sahaja. Untuk makluman anda semua, saya sudah block whatsapp minah scammer dan mental problem ni ya. Rimas haih AKU, asyik maki-hamun aku dah serupa orang GILA. Tapi sebelum aku block aku bagi dulu ayat pedih aku sedas dua tiga das untuk scammer Kayra Malik ni. Gila Bodoh sebab iklan bodoh Cari Jodoh tu, hari-hari jantan sangap Call, Voice call, video call dan whatsapp aku‼️ 😑

Ni minah scammer biadap Kyra Malik @ Adila Rose. No telefon tertera sama. Dia ni meroyan bila aku Social Media Coach argue dia. Maaflah aku ulang lagi soalan aku ya.
"Atas alasan apa hendakkan screenshot facebook saya? Kan boleh beri sahaja ID terus? Dah bayarkan?" Tak juga beri ID. Off course aku tahu kenapa dia mahukan sangat screenshot fb aku. Aku kan Social Media Expert CoachSo aku malaslah nak deal bila aku dah tahu dia ni scammer. 
Aku minta refund. Meroyan kuat dia. Aku viralkanlah terus scammer ni. Peduli apa aku kan? Aku Blogger. Jangan main api dengan aku. 
CARI PASAL LAGI. SCAM  FITNAH AKU LAGI? MAKA SIAPLAH SATU DUNIA KENAL KAU SEUMUR HIDUP SEBAGAI SCAMMER. 😏

Akaun fb dia juga ni. Nampak ke nampak? Admin Terbaik e-Store. Kasihan semua yang berada di dalam group ni, duduk di bawah admin GILA. Ada orang argue saya, katanya
Dia baik je dengan aku.
Saya jawab,
Memanglah dia baik dengan ko sebab ko tak tahu marketing dan Rahsia Social Media. Dia berhangin dengan aku sebab aku tahu RAHSIA DIA A2Z. Ko jangan TAKSUB sangat boleh?πŸ˜„ 
Ni πŸ‘†πŸ‘‡ fb laki minah senget Kyra Malik scammer mental problem terencat akal. 

See? Aku kata dah. Adila Rose fake account Kyra Malik. Kaedah scammer. Laki bini buat group. Atau Bini buat akaun dan buat group Bini sahaja manage. Atau salah satunya. Aku tahu sebab ada pernah terserempak ingatkan empunya fb dok sembang dengan aku rupanya laki dia. 🀦‍♂ 

Ni salah satu group minah senget Kyra Malik scammer mental problem terencat akal. 

Ni admin dan moderator group scammer bodoh minah senget Kyra Malik JURUJUAL Armina pills, scammer mental problem terencar akal tu. Banyak naw fake account tu. 🀭

Ni admin dan moderator group scammer bodoh minah senget Kyra Malik JURUJUAL Armina pills, scammer mental problem terencat akal tu. Banyak fake account. 🀭

Ni lagi akaun fb laki Kyra Malik scammer mental problem terencat akal. 

Tu nampak? Link group semua group scammer minah senget terencat akal mental problem si Kyra Malik pada fb laki dia.  

Link group semua group scammer minah senget terencat akal mental problem si Kyra Malik pada fb laki dia.  


Aku screenshot sebab NAK REPORT KEPADA SKMM. 

Tengok logo pun tahu depa ni scammer. Ramai tu, mudah percaya. Dalam group ni, akaun fb laki scammer minah senget terencat akal mental problem si Kyra Malik banyak post pasal jamu dan produk bisnes dia. Ada jugalah post Gossip tak bermaruah.

Biasalah, group SAMPAH kan? Blog kalau asyik share gossip pun, BLOG SAMPAH jugalah jadinya. BERTAUBATLAH KORANG. Mati nanti semua anggota jadi saksi apa yang korang tulis dan share.  


Depa suami isteri buat group. Tengok logo pun dah tahu minah senget Kyra Malik yang empunya. Selak tengok admin. Sama semua adminnya kecuali group Apa Kes Hari ini. 


13) Jadi, kepada anda semua, hati-hatilah usah jadi mangsa scammer. Saya memang anti dan banteras scammer. Dah lama saya dengar ceritanya ni. Jadi, kini saya telah membuktikannya. Saya kongsikan kepada anda semua. Usah terjebak lagi.


14) Saya ni,  Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta, Freelance Blogger. Social Media Expert Coach. Janganlah menipu dengan saya. Dengan orang lain yang tidak tahu marketing dan Rahsia Social MEDIA bolehlah menipu. Dengan saya jangan. 

15) Siapa tahu Big Bos admin ni, tolong hubungi saya di MESEJ SINI SEKARANG. Dengan saya, jika menipu, tidak boleh jawab. Memang siap! PDRM dan SKMM terus saya adukan scammer online ni. Saya memang anti scammer. Ini channel rasmi saya berkaitan scammer PANJI ALAM NUSANTARA.


16) UPDATE : 3/3/2021

No Report : TMN MELAWATI/001539/21

Report polis telah dibuat di IPD Hulu Kelang. Selepas itu saya diminta berjumpa Inspektor Farid di IPD Bukit Indah. Beliau telah beri cadangan penyelesaian hadap scammer seperti Kyra Malik mental problem ni.


Balik dari ambil anak sekolah, ada orang whatsapp aku gambar ni jam 3 petang (Rabu 3/3/2021). Jam 6:23 petang aku masih tak percaya. Aku cari sendiri, eh ada lagi fitnah ni? Kurang ajar sungguh. πŸ˜’πŸ€¦‍♂
Tapi sebenarnya dia telah memasarkan aku. BAD MARKETING sungguh. 🀦‍♂

Ramai share gambar ni. Mula tu aku reply camni je. 
 
Lepastu atas cadangan rakan Blogger aku, aku just buat auto reply macam ni πŸ‘‡ pula, 5/3/2021, sebab ada jantan sangap bodoh masih tak faham. Ayat mudah Bahasa Melayu pun masih tak faham masih video call, miss call aku jam 1,2,3 pagi buat kejadah apa❓ Aku dah block mereka termasuk yang kurang ajar mencarut kepada whatsapp aku. 😑  Block je bukan datangkan DUIT dan berfaedah pun. πŸ™„ Anda telah ditipu oleh SCAMMER GILA MENTAL PROBLEM Kyra Malik. Admin banyak group di FB ni tak puas hati bila saya kesan dia scammer dan minta refund. Jadi dia guna fake account *Adila Rose* share gambar orang lain tetapi guna link whatsapp saya. TOLONG report posting FITNAH yang anda lihat tu. Detail SCAMMER BACA di panjialamnusantara.blogspot.com  Suami saya Soleh dan kami ada anak soleh dan solehah. Terima kasih HORMAT saya. Bijak marketing / Beli produk MUSLIM rujuk katalog wa.me/c/60192586141
Lepastu atas cadangan rakan Blogger aku, aku just buat auto reply sahaja. Memang selama ni aku auto reply. Cuma sebab hal fitnah ni, aku terpaksa tukar. Share hal scammer baru promote bisnes dan program KEUSAHAWANAN aku. 😁
Anda telah ditipu oleh SCAMMER GILA MENTAL PROBLEM Kyra Malik. 
Admin banyak group di FB ni tak puas hati bila saya kesan dia scammer dan minta refund. Jadi dia guna fake account *Adila Rose* share gambar orang lain tetapi guna link whatsapp saya. TOLONG report posting FITNAH yang anda lihat tu. Detail SCAMMER BACA di panjialamnusantara.blogspot.com  
Suami saya Soleh dan kami ada anak soleh dan solehah. Terima kasih HORMAT saya. Bijak marketing / Beli produk MUSLIM rujuk katalog wa.me/c/60192586141

Ini antara yang call aku. Lihatlah sampai jam berapa? Semua sangap dan gila. Sampai aku terpaksa call IPD Bukit Indah maklumkan gangguan berpunca dari Kyra Malik mental problem dan sewel ni.  

Ni semua antara jantan yang whatsapp aku. 
Ni lagi. 

Tak kuasa haih aku nak angkat video call. Jantan sangap. Inilah kesan daripada posting minah scammer tajuk 'Cari jodoh' yang menghina aku dan pemilik gambar tu. Hikmahnya,  Kyra Malik sebenarnya telah mepopularkan aku. Untung aku tak perlu upah marketer dah. 😁πŸ’ͺ

Ni antara yang call aku. Ramai weh. Sampai jam 9 malam masih ada orang call aku. Hingga aku terpaksa call beritahu Ustaz yang nak Tasmik hafazan anak aku keadaan handphone aku yang non stop orang jantan whatasapp, call dan video call. Aku sesak nafas, semput aku datang balik. Punyalah Kyra Malik gila mental buat ke aku hanya sebab aku dapat kesan dia tu SCAMMER, aku tak berminat join semua group dia yang gila tu dan aku minta refund. 

Aku nak ulang sekali lagi. 

Aku sebenarnya bukan tiada duit tau. Ada. Tuan Suami aku beri aku duit banyak. Aku berjimat-cermat walau mewah. Bersyukur sentiasa dengan apa yang ada. Lengkap dah semuanya. I-Lestari pun ada. Bolehlah buat pusing modal bisnes nanti. 🀭

Tapi yang sebenarnya aku nak ajar Kyra Malik ni jangan scam USAHAWAN! Pernah Usahawan cakap pada aku masa aku buat seminar Rahsia Social Media 11/1/2020 tahun lalu,

Saya RM50 pun tak ada Puan." Aku menangis tahu? RM50 bagi kita apalah sangatkan? Tapi pada Usahawan ini yang sedang tertekan dengan kerjanya, bisnes pula tersalah pilih dan hanya menanti gaji di akhir bulan. Sedih tau. 


Ini group Kyra Malik @ Adila Rose tau. Siapa ada dalam group ni, memang dahsyat. Penuh gossip, cakap lucah, link lucah dan maki hamun, set lengkap semua ada. Gila bukan? Aku tunggu masa sahaja nak skmmkan group sampah macam ni. 🀭

Ini pula fbpage fake account Kyra Malik bersama fake account dia Adila Rose menerajui group 'Apa Kes Hari Ini' Kuat menghanjing juga minah ni. (Dia dah maki aku secukup rasa di whatsapp personal aku. Kasi chanlah aku pula kali ni kasi viral dia siap.) Aku dah kata kan jangan main api dengan aku. 🀭

See? Fake account Adila Rose dan Pagenya Staff. Ups jangan lupa, aku ada semua link facebook, group dan fbpage dia. 🀭 

Pada gambar ni, Atas sekali tu, Kyra Malik meroyan. Aku malas melayan. Yang bawah tu semua auto reply tau πŸ™„

Inilah kebiasaan aku reply secara auto. Tak adanya aku nak meleweh-leweh LEMBAP reply dan maaf ya. Aku tak adanya lah nak ber SIS SIS YUNK YUNK macam jurujual tak professional tidak hormat client. Kali ni sahaja terkena jantan-jantan sangap. Dari beratus yang whatsapp tu ada 5 orang sahaja yang tanya "Betul ke ni?" Yang lain siap maki-hamun,  tunjuk emoji dan sticker lucah. Ada yang aku hamun dia balik. Ada yang aku report account terus. Padan muka yang kena hamun dan aku report account. Sangap sangat siapa suruh ikut telunjuk bodoh Kyra Malik @ Adila Rose tu? πŸ™„  

Berapa kali entah aku ubah kaedah menjawab setiap mesej yang masuk. 🀦‍♂πŸ˜†

Nampakkan? Link whatsapp aku tetapi gambar orang lain. Gila marketing jahat fitnah aku. 


Dia ni, call aku banyak kali. Whatsapp dan video call pun banyak kali juga. 🀦‍♂ 

Pemilik gambar sudah bersuara. Alhamdulillah ada insan baik hati bantu aku explainkan. Malang, Kyra Malik guna fake accountnya Adila Rose padam jawaban tu.  

Alhamdulillah. Akhirnya hapus sudah. Aku tiada dalam group ni. Tapi aku juga ada report posting ni. 🀭

Beginilah kaedah melayan scammer seperti Kyra Malik yang kurang arif laman sosial dan Marketing ya anak-anak. Dia panggil aku Makcik bingai. Hah! ni aku Makcik BIJAK ni sudah ajar dia. Satu dunia sudah tahu kau scammer dan mental problem. 


17) JANTAN-JANTAN SANGAP.

Oh ya, kepada jantan-jantan sangap bestkan kena maki bodoh? Aku dah report account kau orang. Dasar pemalas membaca. Main whatsapp tuduh, memaki-hamun dan mencarut pada aku. Gila punya jantan sangap! Tak beradab sungguh! Sudahlah yang ada bini berkopiah dan pakai smart pun pakat menyangap! Kau orang ingat aku tak tahu jadi samseng? AKU HORMAT ORANG YANG HORMAT AKU. DAN AKU BIADAP PADA JANTAN dan BETINA YANG BIADAP KEPADA AKU. INGAT TU. Sarang tebuan usah dijolok, sarang ular usah diusik. Menipu dan mengganggu ni ibarat menjentik, berperang pun aku sanggup.

TAK MALU KE SHARE KENA SCAM? 

Aku jawab macam ni, 
Aku nak malu apa? Bukan aku ni mencuri!  Aku bukan WALI! Aku bukan ahli nujum boleh jangka apa akan berlaku! Aku lagi suka rami orang tahu supaya tiada lagi mangsa scammer oleh SCAMMER BIADAP seperti mereka semua yang tak tahu dosa tak ingat NERAKA tu dari diam sembunyi serupa orang bodoh tak beran melawan dan bertindak diam sahaja walau ditipu! Patutlah SCAMMER SEMAKIN BERMAHARAJALELA! ORANG MACAM KALIANLAH MERELAKAN KERJA SCAMMER TERUS HIDUP! BANGANG! "

AKU KALAU DAH MARAH MEMANG AKU MARAH BETUL TAU! AKU ULANG! 

JANGAN MAIN-MAIN DENGAN AKU. PRESS CONFERENCE PUN AKU SANGGUP. BERPARANG PUN AKU SANGGUP! 


18) 4/3/2021 REPORT POLIS LAGI.

No Report : TMN MELAWATI/001572/21

Bagus Konstabel wanita yang incharge aduan aku hari ini. Amat bersopan santun very politely manner melayan aduan aku berbanding Konstabel wanita semalam yang banyak merungut-rungut dan buat muka tahi di sebalik mask menaip aduan aku. Dasar kerja tidak ikhlas dan pemalas. Rasa hendak sahaja aku tampar mukanya tu. Alhamdulillah aku masih waras. Lagipun ada meja penghalang antara aku dan dia. Tak sampai tanganku hendak menampar. Ekeke. 🀭


19) PENYELESAIAN HADAP SCAMMER.

Nanti sambung... Ok sambung jam 4:51PM pada 4/3/2021. 

 1. Buat laporan polis terlebih dahulu.
 2. Lakukan semakan pemilikan syarikat samada ada laporan scammer atau tidak. RM12 fee caj.
 3. Laporkan kepada Tribunal Pengguna di PWTC. 
 4. Lapor terus kepada Suruhanjaya Komunikasi Multimedia Malaysia (SKMM) BIAR TUTUP TERUS SEMUA AKAUN FACEBOOK SCAMMER NI.
 5. Ini adalah JENAYAH SCAMMER DAN CYBERBULLY. Jika scammer dan JENAYAH cyberbully biadap seperti ini dari orang yang sama seperti kes saya ni, cukup sekali sahaja buat laporan polis. Terus laporkan kepada Suruhanjaya Komunikasi Multimedia Malaysia (SKMM) BIAR TUTUP TERUS SEMUA AKAUN FACEBOOK SCAMMER NI. 

Ha, begitu pesanan Tuan Inspektor Farid di IPD Bukit Indah dan Cik Konstabel Polis Wanita di IPD Ukay Perdana kepada saya.


UPDATE 4/3/2021 

9:00PM : Ok jumpa dah laki dia dan dia lah Big Bosnya. 😏


9:12PM : Ooooo.... PPIM tu Persatuan Pengguna Islam Malaysia rupanya. Dapat email semalam tapi baru muncul hari ni sebentar tadi. 🀭

Bagus tau kalau kita nak donate ke sini. Tapi JANGAN donate cara haram, MENIPU, tanpa izin dan persetujuan pemilik duit macam scammer Kyra Malik dah buat ni. 

Sudahlah gila. Meroyan maki-hamun aku bila aku cakap malaslah nak join group kalau menipu (scammer). Aku kan suka terus-terang. Suruh refund kot meroyan? 😲

Eh, eh rupanya dia buat bad marketing 'Cari Jodoh' pulak dah. Ada juga scammer bingai yang kelakar macam ni. Aku hormat orang kalau orang hormat aku. Dia panggil aku Makcik Bingai. Jadi aku pun panggil dia MINAH SENGET MENTAL PROBLEM TERENCAT AKAL, SCAMMER GILA KUAT MEROYAN. Aku dah block SCAMMER KHAIRIAH HAZWANI BINTI ABDUL MALIK (Kyra Malik) mental problem ni. 


UPDATE 5/3/2021

9:32AM

Beliau ni beritahu link whatsapp aku masih viral. 


SILA AMBIL MAKLUM ‼️

Ramai telah ditipu oleh SCAMMER GILA MENTAL PROBLEM KHAIRIAH HAZWANI BINTI ABDUL MALIK (Kyra Malik) 0193920796.

Admin banyak group di FB ni tak puas hati bila saya kesan dia scammer dan minta refund. Jadi dia guna pelbagai fake account Antaranya Adila Rose share gambar orang lain tetapi guna link whatsapp saya. TOLONG report posting FITNAH yang anda lihat tu. Detail SCAMMER BACA di panjialamnusantara.blogspot.com

Suami saya Soleh dan kami ada anak soleh dan solehah. Terima kasih HORMAT saya. Bijak marketing / Beli produk MUSLIM rujuk katalog wa.me/c/60192586141


Ini antara yang whatsapp. Sudah explain auto reply, explain detail 01111380010 ni masih tidak ada adab langsung. Sudah explain, lagi nak ajak couple. Anak siapa entah dia ni‼️ Memang kena marahlah jawabnya. 😑
Ini antara yang whatsapp. Sudah explain auto reply, explain detail  01111380010 ni masih tidak ada adab langsung. Sudah explain, lagi nak ajak couple. Anak siapa entah dia ni‼️ Memang kena marahlah jawabnya. 😑


Nanti aku share lagi tau. Semoga bermanfaat. Jom bersama kita BANTERAS PENIPUAN (SCAMMER) ONLINE GROUP IKLAN.

Sama-samalah kita berselawat dan beristighfar semoga kita tidak terjebak dengan scammer seperti KHAIRIAH HAZWANI BINTI ABDUL MALIK (Kyra Malik) 0193920796 admin banyak group ni. Aamiin. 

IKLAN CARI JODOH KERJA SCAMMER KYRA MALIK. πŸ“©️ Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta (Bekas pesakit kronik Slipped Disc 10 bulan.) 


ARTIKEL BERKAITAN : 

 1. SIAPA SAYA?
 2. APA ITU SYIRIK.
 3. TERUSKAN MENULIS.
 4. MAKLUMAT SCAMMER ONLINE DAN OFFLINE.
 5. BEKAS PESAKIT KRONIK SLIPPED DISC DENGAN IZIN ALLAH SELF HEALING.

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi berkunjung. Silakan share untuk manfaat ramai.

Sebarang cadangan dialu-alukan dan pertanyaan sila email ke panjialamnusantara@gmail.com

ARTIKEL TERKINI

SAKA KETURUNAN HARIMAU DAN NAGA

SAKA KETURUNAN HARIMAU DAN NAGA [ SUMBER ASAL ] Penulis : Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta . Sambungan dari SINI .   Cerita ini panjang. Jik...